måndag 24 oktober 2011

Sluta lev i nuet!

Ja - i alla fall då det gäller din kropp och din hälsa. Kortsiktiga mål är vanligt; -5 kilo innan jul, komma i klänningen till klassträffen, beach 2012. Och visst är det viktigt att ha något att jobba emot inom en rimlig framtid.

Men du får aldrig glömma att det finns en chans till precis runt hörnet! Varje dag, varje år. Allt jobb du lagt ned är aldrig förgäves om du inte råkar nå ditt mål inom de där uppsatta veckorna.

Beach 2013, 2014, 2042... de väntar på dig och med dem dina mål som alltid går att nå - kanske bara inte just idag, just nu.

När jag var i 20-årsåldern tänkte jag ofta stressat "min bästa tid är nu", jag måste skynda mig att skaffa en snygg kropp innan det är för sent, innan jag blir 'gammal' (=30+). Fast det går ju mycket väl att vara 30+ och ha en fantastisk kropp. Det är ju nästan ingen som ifrågasätter det numera, man kan vara 33 och se ut som 22. Det funkar ju också att vara 40+, eller till och med över 50. Fast kändisarna har ju ofta lite extra hjälp.

Men det finns massor av vardagsexempel på vältränade damer som jag för tio år sedan skulle ansett som för gamla, det går att träna hårt även om man är närmare 40, har ett fullspäckat liv och många barn.

Men sen kanske inte alla vill se ut som Madonna vid 50-strecket. Och det är ju helt okej. Du kanske inte är så intresserad av magrutor utan drömmer om att vara frisk, stark och lycklig i största allmänhet - oberoende av hur din kropp ser ut.

Oavsett vad dina hälsomål är - du har hela livet på dig.

Tosca Reno, 52

5 kommentarer:

 1. Och för mig är det den insikten som gjort att jag faktiskt har det här som livsstil, inte bara quick fix. Skiter ganska högaktningsfullt i beach 2012 eller liknande mål, this is for life.

  SvaraRadera
 2. Jag bryr mig inte heller om beach 2012 eller någon becah över huvud taget. Jag älskar att träna - därför gör jag det :P

  SvaraRadera
 3. Himla bra skrivet om en viktig grej. Det är bra att tänka på att alla val man gör idag troligtvis kommer att påverka ens hälsa på lång sikt. Jag var väldigt smal när jag var yngre och kunde äta vad som helst, därför livnärde jag mig på godis och chokladbollar. Det syns på min kropp idag. Vad jag äter nu kommer synas på min kropp om 20 år, på gott och ont!

  SvaraRadera
 4. Ja precis. Jennifer Aniston är 42 och fick precis utmärkelsen "världens mest åtråvärda kropp bland kvinnor", dessutom "vann" hon också utmärkelsen "den kropp män helst vill att sina kvinnor ska ha" Motsvarigheten blev Brad Pitt!

  Tack för en sund toppenblogg, jag älskar att du skriver och tipsar om vanlig mat istället för om kaseindieter högt och lågt!

  SvaraRadera
 5. Vad jag känner mig gammal av detta inlägget, jag förstår att jag är en minoritet här.. (40+)...skratt.

  SvaraRadera