måndag 31 oktober 2011

Lista: Nedslag i min träningshöst

Favoritträning just nu: Klassisk styrketräning!

Träningsform som jag vill prova i höst:
NMT (Nordic Military Training)

Mest använda träningskläder: Svarta (icketränings-)tights från Vila, EasyTone-skor, alla älskade huvtröjor

Bästa träningsapparna just nu:
Runkeeper, SATS, Gymboss, ShapeUp

Favoritplats att träna på i höst:
I PT-hörnan på vilket SATS-gym som helst (där finns de bästa grejerna), annars utomhus i skogen en kall men solig höstdag eller efter att det just regnat

Mål innan året är slut:
Att avsluta min första styrketräningssatsning med starkt resultat och lära mig mycket om hur min kropp fungerar på den fronten

Planer för våren 2011:
I vår satsar jag på löpning, vill analysera mitt löpsteg och kanske springa i klubb

Sugen på att laga i höst: Mustiga soppor och grytor, brödexperiment, sallad med färska sojabönor (någon som vet var man köper sådana?)

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Måste först och främst tacka för en väldigt bra och inspirerande blogg! Har lite frågor jag hoppas du vill svara på. Jag är en tjej på 23 år och har precis börjat ta tag i mitt liv och börjat träna och äta bra igen efter en period av dåliga vanor. Jag vet i princip hur jag bör äta och träna men nu när jag försöker planera min kost för lite hårdare träning är jag lite tveksam på hur jag ska lägga upp det. Jag vill utifrån det här bli av med min ca 20 kilos övervikt + bygga muskler. Jag äter för tillfället en GI-inspirerad kost där jag satsar mycket på kött, grönsaker osv samtidigt som jag försöker träna 3-4 gånger i veckan.
  Men som sagt så vet jag egentligen inte hur jag ska lägga upp kosten för att träningen inte ska gå förlorad. Jag har tidigare inte varit så intresserad av att få mer muskler och därför dumt nog inte brytt mig om hur jag ska äta för att kroppen ska må bra. Det jag funderar mest kring är mat i samband med träning. Jag vet inte riktigt vad jag ska äta direkt efter träning, äter för tillfället en banan och när jag kommer hem en liten stadigare måltid. Finns det något bättre alternativ?
  Något jag även har problem med är att äta mellanmål. Jag klarar mig ganska bra på 3 mål mat per dag, dricker ev te eller kaffe mellan målen då jag inte direkt blir hungrig/sugen. Men har läst att vid viktnedgång är det bra att äta ofta och lite så funderar på att jag borde bli mer noggrann med det. Har du något bra tips att äta som mellanmål? Något enkelt alternativ som inte innebär att jag måste förvara i en kyl utan är lätt att ha med sig i väskan.
  Sedan undrar jag vad du anser om proteinpulver? Tror du att det skulle kunna vara till fördel för både viktnedgången och få mer muskler för min del? Eller är det slöseri med pengar och borde jag istället fokusera på min kost mer?
  Vore tacksam för svar.
  Sofia

  SvaraRadera
 2. Rolig lista! Och guuud vad salladen ser god ut!

  SvaraRadera
 3. Tack för en superpeppande blogg!

  Jag har letat efter sojabönor och nu hittat frysta på hemköp, deras egna märke. De ska bara tina till sig en kvart innan man äter dom, smakar precis som vanliga.

  Jag älskar också sojabönor!

  /Sandra

  SvaraRadera
 4. Kul lista, men vad är planerna för våren 2012 då :P ?

  SvaraRadera
 5. Hehe, har inte våren 2011 redan varit?

  Roliga frågor, jag svarar på min blogg jag med :)

  SvaraRadera
 6. Hehehe... Mr mailade mig angående felskrivningen redan på eftermiddagen men jag var för lat för att ändra :)

  Sofia: Ska klura lite på svar!

  Sandra: Tack! Kram!

  SvaraRadera
 7. har du ätit på kaloribalans för att nå ditt mål?

  SvaraRadera
 8. Anonym: Näe jag äter över, så att musklerna kan växa! :)

  SvaraRadera
 9. Färska sojabönor : frysta på hemköp/willys - märket garant. Uuuunderbara!

  SvaraRadera