måndag 3 oktober 2011

BAI - Body Adiposity Index

En snackis i fitnessvärlden just nu är BAI, ett nytt och bättre sätt att mäta eventuell övervikt (i jämförelse med BMI).

Som ni säkert vet har ju muskulösa personer ibland ett BMI som når upp över gränsen för övervikt, det blir lätt missvisande. BAI slänger istället in höftmåttet i beräkningen. Så här ser mitt BAI ut. Jag tycker jag har förhållandevis till resten av min kropp rätt breda höfter men jag är ju så lång så jag är förvånad att jag fick en sån låg siffra. Jag mätte rakt över höftbenen, kanske ska man mäta längre ned över rumpan för jag tror jag är bredare där...? Undra vad jag skulle fått för siffra om jag hade typiska 'pojkhöfter'. Vad får ni för värde?

8 kommentarer:

 1. Jag fick ett BMI på 23,1 och BAI på 21,3 (jag är 1.80m och väger 75 kg, höftmått 95 cm). Tycker också att det känns som att BAI-värdet blev märkligt lågt.. Men å andra sidan är det ju inte heller ett exakt mått, så man får väl ta det med en nypa salt. :p

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen, du är snudd på underviktig alltså tycker den. Men det är ju alltid spännande att fylla i test :)

  SvaraRadera
 3. Jag har mätt där jag är störst över rumpan (men nu sprang jag och mätte på ditt sätt). Men det kanske är helt fel. Jag hoppas inte det, för om man mäter där du mätte är jag (med marginal) underviktig enligt bai, och det vill jag ju inte :( Hoppas någon som har koll kommenterar här :)

  SvaraRadera
 4. hm.. undrar om jag gör fel, jag får 23.5% kroppsfett :E

  SvaraRadera
 5. Emma: Ja jag vet inte! För mig är höften höften och rumpan rumpan men kanske är det rumpan eftersom vi får så lågt :)

  Martina: Jasså... va konstigt! Låter ju inte troligt eller har du mätt det någonsin?

  SvaraRadera
 6. Jag är typ jämnbred från höften och över röven så jag har inga problem med själva måttet :-). Ligger på övervikt (men inte länge till!) på BMI och normalviktig (men nära gränsen) på BAI. Intressant! Tillhör nog ändå den grupp som får ungefär liknande resultat, är inte en muskelknutte direkt :-)

  SvaraRadera
 7. Beata: Praktiskt, då måste jeans sitta bra på dig? För jag får muffintop hur smal jag än är pga detta ;)

  SvaraRadera
 8. Nej nej nej, jag har muffin topen som gud glömde. För över "midjan" (eller där jag mäter, över naveln) har nästan samma mått som höfter och röv, liksom tunnformad. Fast det fläsket är helt mjukt, medan höfterna är mindre rörliga, så att säga. Så ser inga brallor ut! Passar ett par byxor över magen så blir de pösiga jättefort på låren och "nederrumpan". Sitter de tajt över lår så får jag inte ihop dem över höfterna. Bilder finns i min blogg :-)

  SvaraRadera