onsdag 12 oktober 2011

Lunsjpakke!

Trogna läsare har kanske märkt att jag gillar att äta smörgåsar till lunch. I Norge är det så vitt jag vet rätt vanligt med "lunsjpakke", lunchpaket, att man har med sig några mackor och äter på jobbet istället för varm mat i en låda (rätta mig nu Siri och ni andra norska läsare om jag har fel!) och jag gillar idén.

Med utgångspunkten i ett gott, proteinrikt bröd (idag åt jag detta) är det så lätt att lasta på med valfria nyttigheter; makrill i tomatsås, tonfiskröra, hummus eller keso och grönsaker... love it.


Idag åt jag ljuvlig avokado och tomat med citronpeppar ovanpå en röra av kvarg och lättmajo (den fettfria varianten var ingen hit, jag erkänner), lite rödlök hade varit perfekt till men det var ändå gudaspis!

5 kommentarer:

 1. Helt rett observasjon av oss norske det ja: vi liker vår matpakke, eller lunsjpakke som du skriver. Det er gjerne 2 brødskiver med valgfritt pålegg og en frukt. Ikke så spennende, kan man si, og vi er jo litt misunnelige på dere som har mer kontinentale vaner:D Men jeg er enig med deg i at "smörgåsar" kan gjøres rett delikate. Og så enkelt som det er, mmmmm avocado og skinke, egg og tomat, makrell i tomat, mmm. Jeg ble sulten av hele kommentaren kjenner jeg!
  Ha en god, velfortjent viledag (eh..dvs flytte-/sjauedag). Ikke press deg for hardt, det er utrolig lett å få tretthetsskader eller fatigue. Så: balans, kjære deg <3
  Kram fra Siri

  SvaraRadera
 2. Här i Holland är det likadant, de äter bara "boterhammen" (mackor) till lunch, varje dag.
  Men brödutbudet i det här landet är katastrofalt, det finns i princip bara vitt bröd med massa luft, eller vitt bröd som är färgat för att se brunt ut, med några enstaka frön i.

  På mackorna har de oftast bara ost och kanske lite salami eller liknande. Men väldigt många gillar att ha sötsaker på mackorna också. Som till exempel chokladpasta, sylt eller strössel av olika slag.

  När man själv har med sig matlåda till jobbet tittar de frågande på en och förstår inte hur man kan ha lagat en sån fin lunch på morgonen, hihi. Inte många som hörs talas om storkok här inte ;)

  Själv tröttnade jag på macklunch efter några veckor här, och ser fram emot min varma matlåda varje dag. Men det är ju en annan femma om man får tag på riktigt gott och nyttigt bröd :)

  SvaraRadera
 3. Gu vad bra! älskar mackor och nu måste jag ta mig samman och testa de olika brödsorterna. Såg att Annika sjöö tipsade om ett tortillabröd också, hhar du gjort det? Det får bli fokusmånads-tester :-)

  SvaraRadera
 4. Får jag passa på att fråga: fiberhusk och fibrex; används det på samma sätt? Hittar inte husk i min affär, men fibrex finns. Har sett det i nåt recept nånstans, men är inte säker.

  SvaraRadera
 5. Siri: Tack så mycket, kram!

  Linda: Hehe, det låter som en utmaning!

  Beata: Ja jag såg det! Måste säga att brödet jag nämnde ovan var så där tycker jag, lite märklig smak... plus att jag vill ju ha det LClagomF, måste näringsberäkna.

  SvaraRadera