onsdag 19 oktober 2011

"laga nyttigt"

Ett fel många gör: Du vill laga en hälsosam maträtt, låt oss säga att du väljer tonfisksallad. Jättebra mat i stort; gott om protein, hälsosamt fiskfett, proppad med vitaminrika grönsaker och kanske även supermaten ägg. Men eftersom du "ska vara nyttig" så är du inne och pillar och försöker kapa varenda liten kalori i rätten; du stryker olivoljan du annars brukar ringla över, pillar ur äggulorna, skippar bulguren du annars brukar blanda i och hackar inte ned några avokadobitar som du älskar i sallader. Vilket gör att det smakar skit. Gör inte så.

Apropå det ska jag nu äta hamburgerbröden jag gjorde i förmiddags, till det färsbiffar fullproppade med fetaost (fullfet), dressing på turkisk yoghurt och majonäs. Och en massa goa grönsaker förstås.

Ahjajaja innan ni säger något: vid vissa tillfällen är jag gärna inne och petar och skippar onödiga kalorier, absolut - men då handlar det om att förbättra allt för energirika maträtter. Aldrig i redan hälsosamma måltider. Nyttigt fett, långsamma kolhydrater och vitaminrika kalorier gör dem bara bättre. Dessutom, då smakar det inte så himla torrt tråkigt. Vilket ju också kan vara bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar