onsdag 19 september 2012

Bloggträffen i helgen - sammanfattning

I lördags morse hoppade jag okristligt tidigt på tåget mot Växjö. Efter ett par timmar klev Helena även på och vi hann tjattra rätt duktigt innan det var dags att byta (till varsitt?!) tåg mellan Alvesta och Växjö.

Väl framme blev vi hämtade av Betty och skjutsade hem till hennes vackra villa där Beata och Maria hade fullt upp med att laga lunch. Bettys kyl var minst sagt välfylld...



Någon timme senare kom Annie och vi satte oss till bords. Den första av många suveräna måltider, underbart att dela kostsyn med så många! Ja, vi har våra små egna preferenser, men i det hela åt alla allt och mycket av det ;-)

Jag och Helena fick dela rum, en av Bettys dottrars, kändes som ett riktigt mysigt pyjamasparty ;-)
 
Salladen, vi åt även kycklingfiléer, äppel/kesella-sås och ris!

Efter lunchen satte vi oss i två bilar och körde till gymmet!

Helgens första träningspass hette CXWORKS och hölls på Nordic Club, snälla ledaren Åsa ledde oss i svettiga 30 minuter då rumpa och coremuskler fick jobba rejält. Sen fick vi även lov att stanna kvar där och röja som vi ville i dagarna två, tack ;-)


Behind the scenes: Så härligt med sällskap i detta galna fotande

Vi busade loss i gymmet, jag provade max i marklyft (nåja, ett särskilt seriöst försök var det inte men man måste ju kunna svara på sina läsarfrågor!), övade på double unders (och insåg att om jag ska kunna hoppa några längre stunder utan att kissa på mig måste jag nog göra fler knipövningar ja...) och körde lite rörlighet med träpinne.



Foto: Betty

Sen åkte vi hem och käkade mellis. Jag blev mätt på hårdost, äppelklyftor och nötter + kaffe, mums!

Vi hade även lite smaktest av diverse proteinbars, Maria hade tagit med sig en massa goodies från Sportkost.se, tack! Så slapp jag köpa en till shaker ;-)

Efter lite kaffe och slappande (inget duschande här inte) var det dags för dagens andra pass - kettlebells! Betty är ju ett fullblodsproffs och jag som aldrig fått minsta instruktion i hur man hanterar dessa kulor (har bara lärt mig från videos och vad jag läst) såg verkligen till att suga i mig allt hon hade att lära ut. Så himla roligt att märka hur tekniken gjorde skillnad, när jag fick till snatchen (då man rycker kulan från golvet till ovanför huvudet med sträckt hand) så kändes kulan viktlös! Jag är stark i höften och det kändes enkelt att skjuta upp den där, så coolt! Och en häftig känsla att jag kan få upp 16 kilo dit också utan problem (fast det behöver jag nog öva lite mer på utomhus, skönt att du stod och fångade Beata ;-) Jag fick otroliga endorfinkickar, ville bara kuta runt på gräsmattan som en galen hund ;-)

Jag och Annie valde att svinga i matchande MCDX-brallor, skönaste!

Sen fick man äntligen duscha vilket vi gjorde i omgångar (6 personer och 1 dusch - men träningsglada tjejer är vana att vara effektiva!) Sminket åkte av och vi hoppade alla i gosiga myskläder. Dags att laga middag!

Bordet måste förevigas!

Middagen var lax, fetaostkräm, sallad och quinoa. Och vin! Ja, vi drack vin. Fyra av sex iaf :) Sen gick dessertexperten Annie in i köket och mixtrade loss.

Vi var alla proppmätta och trötta vid 22.30, då gav vi upp :-) Pyjamaspartystämningen var på topp när alla sprang runt i myskläder och borstade tänderna ;-) Endast nattsuddaren Betty satt uppe en stund!

Dagen efter vaknade jag 7.20, arg för att jag inte kunde sova längre :) Drog mig till 8 och då gick jag upp. Alla var vakna och frullen stod på bordet! Vilket jag åt fast jag inte normalt gör det, skulle inte vilja missa en sån trevlig stund! Vi rundade av med kaffe och morgonbestyr.

Sen var det vid 10 dags för gymmet - igen :-) Denna gång skulle Helena köra ett crossfit-inspirerat pass och jag var lika nervös som jag alltid är i boxen, det ska man vara hehe. Och om vi körde, inte en WOD utan tre! Svetten rann överallt.


Så här ser man ut när man fått en 16-kiloskula på armen si sådär tjugo gånger... ;-)



Bild: Betty

Hela gänget! Bild: Betty

Sen åkte vi hem för en sista lunch ihop. Köttfärsbiffar, kryddiga kikärter, sallad, quinoa.



Nu har jag säkert glömt en massa men gå in på de andra tjejernas bloggar och ta del av deras berättelser! Nästa gång åker vi på en weekend någonstans varmt tycker jag :-)

Tack Betty för din varma och självklara gästfrihet, jag kände mig så hemma och välkommen hos dig. Du har gett mig ett riktigt kettlebellsug! Tack Maria för att jag fick stifta din bekantskap, jag imponeras av ditt lugn och din självklarhet i val av livsstil (och din fantastiska fysik ;-) Tack Annie för chansen att få dela yta med någon som har skåpen lika fulla av konstigheter som jag själv, jag söker upp dig då jag är i Skåne nästa gång så går vi och käkar Raw food! Tack Helena för det grymma utbytet det är för mig att diskutera med dig, jag gillar att vi är olika personligheter och har olika bakgrund men så mycket liknande funderingar! Tack Beata för att du bjuder så mycket på dig själv, din bakgrund känner jag igen mig väldigt mycket i och du påminner mig mer om mig själv än någon av de andra även om du kanske inte ser det :-)

Hur var det då att träffa dessa tjejer? Spännande, lärorikt, nervöst, roligt och peppande. För mig var det också oerhört skönt att vara mig själv. Så ovant att prata öppet inför andra om bloggen! För det är ju väldigt få tillfällen och inför få personer som jag både kan vara Elbe och tjejen bakom datorskärmen! Undra om de andra tjejerna tycker att det var samma person? ;-)

8 kommentarer:

  1. Tack fina Elbe för ditt besök! Du är en varm, vacker och en helt underbar tjej även bakom skärmen! Jag är impad över hur snabbt du fick till tekniken i snatchen och jag vill träffa dig igen och igen :-) Kram och tack för goda smöret!

    SvaraRadera
  2. Nu fick jag uppleva helgen en gång till - lovely! :)
    Enligt bilden från bloggen till Elbe på riktigt. Samma tjej fast bättre eftersom man får se livet vid sidan om också - och ett vackert ansikte som matchar det :)

    SvaraRadera
  3. Hej böjlig tjej! Alltså den där väggstretchen får jag nog jobba på för jag är tydligen felkonstruerad där också...

    Och tack för helgen, blev nästan lite rörd först när jag läste tills jag kom på att jag ju var med, haha :-). Kanske är vi lika, jag ligger bara några år efter (i kost- och träningsutveckling. Annars är jag ju ett helt år äldre och mognare...).

    Ang Elbe och "riktiga" du - jag tror att även om vi andra är offentliga i våra bloggar så är det ändå en slags persona man skriver om. En liten tårtbit av hela verkligheten. Mer eller mindre personligt, mer eller mindre öppet men ALLT får man inte med. Ändå tror jag att man känner igen blogg-personen när man träffar oss i verkligheten, no? Så upplever jag det med dig. Lite svårt att hålla reda på namnen men annars är det ju DU. Änna. Allt är pusselbitar till samma pussel.

    SvaraRadera
  4. Vilket underbart inlägg. Det har ju skrivits om er bloggträff men detta var ju en perfekt beskrivning så vi som följer er alla fick en bild av vad ni pysslade med. Kul!

    Och angående vinet. Får man gissa att det var Maria och Annie som avstod? Är väl de två som äter mest rent?

    SvaraRadera
  5. Japp Emma, Maria och Annie avstod. Och vi andra 4 delade på en halv flaska :-)

    SvaraRadera
  6. Ja,en perfekt presentation av en perfekt helg! Och ja, utbytet är grymt!!! Att det liksom faller på plats allt, trots att man inte känner varandra. Eller jo, nu gör vi ju det :-)

    SvaraRadera
  7. Du skulle ha varit på Matmässan som var på Stortorget i Växjö den helgen.. En tält fyllt med ekologisk mat, raw godis och massor av närproducerat! Helt underbart var det! :)

    SvaraRadera
  8. Verkar som en topphelg! Kul att träffa bloggisar live!

    SvaraRadera