söndag 9 september 2012

Crossfit-SM

Eller ja, tävlingen har ju egentligen det långa och krångliga namnet Reebok CrossFit Fitness Championship 2012. Och deltagare från hela Norden har rätt att delta. Men i alla fall; det närmaste man kommer SM i CrossFit i år!

Självklart kunde jag inte hålla mig därifrån och tog även med hela familjen. En pigg kotte sprang runt på banan tills hen blev en trött kotte som sov i vagnen och som sen vaknade och åt russin och kollade Alfons i pappas knä medan mamma stod och hejade.Även om jag är en sådan färsking på CrossFit-scenen så greppade jag rätt bra hela upplägget. Fem stycken workouts eller WOD:ar som de kallas och vi kikade på de två sista. Oh lord vad de slet!

Kolla här för att se i detalj vad deltagarna utsattes för. Varför inte kopiera en av dessa till ditt nästa träningspass? Svettigt vill jag lova!

Det var många saker som både imponerade och förvånade: det där med att stå på händer är antingen otroligt svårt eller så hade majoriteten av deltagarna övat dåligt för där skildes verkligen agnarna från vetet. Och då tävlingen handlade mycket om att lyfta tunga stänger (allt för mycket tyckte vissa kritiska röster) hade man tydligen oerhört mycket gratis i tävlingen med en tyngdlyftarbakgrund. De kvinnliga deltagarna var grymma och gjorde pullups så det bara rasslade om dem men det där med dips i romerska ringar var verkligen inte lätt tydligen - vissa kunde knappt göra en! Funktionärer och domare slet hårt, de gjorde verkligen en bra jobb! Undra vad som krävs för att döma crossfit, det vore kul ngn gång i framtiden :-)

Några bekanta ansikten träffade jag och några kände igen mig. It's a small world! Var du där?

7 kommentarer:

 1. Självklart var jag där för att heja fram bästa boxen :) Och det gick ju bra för de också.
  För att döma cf måste man ha en level 1 utbildning iaf på såna här stora officiella tävlingar. På små informella klubbmästerskap brukar de inte vara så noga.

  SvaraRadera
 2. Hade gärna varit där! Du ger en bra bild av evenemanget

  SvaraRadera
 3. Helt OT: är det en skelettdräkt kotten har och isf, var är den köpt? Det är ju lite av en dröm att kunna kitta junior så. :)

  SvaraRadera
 4. Linda: jepp bra placeringar!

  Föräldrafitness: tack :) Du får åka nästa år!

  Jonas: But of course :-) Det är en tvådelad pyjamas ifrån Åhléns, märket heter Varför/därför. vi har även en underbar tigermönstrad! (Varför jag låter mitt barn bära pyjamas dagtid får du dock inte fråga om ;-)

  SvaraRadera
 5. Pyjamas/myskläder, Potatoe/potatoe. Du är grym, lycka till med fingret och i boxen. I'm off to Åhléns.

  SvaraRadera
 6. Var där och jobbade som funktionär med uppgiften att ha hand om poängräkningen med några kollegor. Räknade på vissa resultat (de som inte klarade WOD inom utsatt tid fick påslag) och förde in resultaten i databasen. Kul och spännande! Härlig helg!

  Är ju nu superpeppad att träna ännu mera crossfit än tidigare! Är ett stort fan av den stora Annie T, men nu även av Björk och Davidsdotter.

  SvaraRadera
 7. Japp självklart var jag där!!! Tävlade o tog mig igenom det hela (utom finalen då dit bara de 16 bästa kom).

  Vilket evenemang o finalisterna- vilka superatleter!!!!

  Stå på händer- svårt om man aldrig tränat på det o hålla sig i den lilla cirkeln o man vet aldrig vad som dyker upp som tävlingsgren- i måndags fick vi reda på vad vi skulle ha för grenar så man hann inte direkt träna på just dom sakerna. Crossfit är så stort o så många grenar omöjligt att hinna träna på allt tyvärr.... Det som är tjusningen- excpect the unexcpected!!!

  Dips är en en riktig killer helst efter dessa tunga grenar man tävlat i 2 dagar:)

  SvaraRadera