onsdag 5 september 2012

Dagens träning: crossfit & tester

Mitt möte idag med min tränare J i boxen bestod av lite snack om mig och mina mål samt några tester. Det kan ju vara jättekul för er att läsa om och jämföra er med så jag tänkte skriva ut hur det gick för mig (jag tycker det ekar tomt i fellow träningsbloggar när det kommer till redovisade resultat, tider och vikter - kom igen! No shame! :-) Om man personligen anser att det inte är viktigt och att 'alla kör sitt eget race' - då finns det väl ingen orsak att hålla inne med informationen? För läsarna uppskattar det ju.)

Vi inledde med en uppvärmning, smärtsam genomgång av ryggen med något som såg ut som två ihoptejpade bocciaklot, stretch och ett antal armhävningar. Vilket gjorde mig rätt trött när jag skulle göra:

Plankan: 2,5 minuter (skaaaakigt på slutet :)
Armhävningar på knäna: 16 (man ska i med bröstet i mattan och det kunde jag inte fixa på fötterna hm...så jag fick göra på knäna :/)
Pistols (enbensknäböj): 0 på höger, 0,5 på vänster (snubblade, hade kommit upp annars jag lovar! Man får varken hålla i vägg eller golv.)
Chins/pullups: Solklart noll hehe... Aldrig känner man väl sig så fånig som när man hänger i en stång i ett rum fullt med människor (nåja, 4-5 stycken) och försöker liksom *hgnnnfff* dra lite för syns skull ;-)

Till sist så många varv som möjligt av denna cirkel:
 • 6 burpees


 • 12 kettlebellssvings, 16 kilo


 • 18 knäböj (höften nedan för knät)

  Jag fick en liten chock då hon valde en 16-kilos, hon frågade om jag kunde göra 15-20 i rad med en 10 och det kan jag men.... 16 pannor?!

  Burpeesarna var inga problem. Bröstet i mattan (ja, nu har jag lärt mig, man ska slänga sig!), knäböjningarna var plågsamma på grund av träningsvärk men svingarna var värst. I die! Fick dela upp de sista varven på 6 & 6 st och nu har jag lite ont i bröstryggen förmodligen pga dålig form på slutet... Vi får ta ett snack om den nästa gång tror jag.

  Jag klarade nääästan 5 varv. På 12 minuter. Rätt bra va? Yey me : ) Och ingen skolgympeångest fick jag! Tränare J var juste, inte alls hurtig och störig eller militärisk och tyrannlik. Ser fram emot nästa gång då jag ska få lära mig hur man gör sånna där coola kipping pullups och ring dips...De här människorna fick nöjet att glo på mig...
Så här glad var jag efteråt!

14 kommentarer:

 1. Jag tränar själv på Crossfit Solid och försöker hålla lite koll på diverse boxar runt om i Sthlm... Jag är nu sååå sjukt nyfiken på vart du tränar.

  SvaraRadera
 2. Fast nu tror jag faktiskt att jag vet efter att ha spanat runt lite... Så nu är min nyfikenhet stillad. ;)

  SvaraRadera
 3. Hehe ja behåll det för dig själv bara ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det låter som ett härligt pass. Svårt och jobbigt men härligt :) Jag har liksom ganska nyss lärt mig att göra burpees, men det är verkligen en hatkärlek. Och chins är jag verkligen så långt ifrån man kan komma. Fast jag tänkte sätta min kära bror på att lära mig i höst. Det är roligt att sätta tänderna i nya saker. Även om man verkligen inte kan hantera övningarna till en början så har man stor möjlighet till utveckling. Det gillar jag! Att lära sig nytt är kul :)

  SvaraRadera
 5. Låter som tuffa övningar, tror inte jag skulle klara några chins/pullups alls..! Men roligt med en PT, jag funderar på att kontakta en sådan jag också, för att känna att jag inte tränar på måfå, utan efter en ordentlig plan. Tack för all inspiration!

  SvaraRadera
 6. Så spännande att läsa och hoppas vi får följa din CF-träning mer här .. Är själv intresserad av CF men finns inte vad jag vet i min stad. Har cirkelträning i trädgården med mina grannar och använder många CF-övningar. Grym träning!!
  =)

  SvaraRadera
 7. Bra jobbat på testerna :)

  SvaraRadera
 8. Bra!! Det där med att skriva ut vikter och sånt, jag tänker att det inte är någon som är intresserad, och att det bara framstår som skryt. Fast det är bara om mig själv jag tänker så. När någon annan skriver ut det fascineras och inspireras jag. En släng av jante möjligtvis?! Ska nog "låna" ditt test och köra det nån dag och se vad jag får. Men behåller nog resultatet för mig själv ;-)

  SvaraRadera
 9. Visst är crossfit awesome!? :D

  SvaraRadera
 10. hahaha skrattade verkligen högt när jag läste om hur dum man känner sig när man hänger där och försöker komma upp.. Kör aldrig chins när de e folk i gymmet.. då tar jag hjälpmaskinen :P Bara den där delen att komma upp till stången är ju lite skämmig :P

  SvaraRadera
 11. Jag skriver alltid vikter reps tider osv, har aldrig tänkt på att det kan vara som Bodycomf skrev här i kommentarerna att det är skryt.... hmm jag skriver det för att dels är bloggen min träningssdagbok, när jag sätter ett nytt PR eller ska lägga mig på en viss % av en vikt i ngn övning då har jag det mesta i bloggen att gå tillbaka o titta o0 sen älskar jag själv att jämföra med andra o se vad de lyfter hoppar springer osv, sen är det roliga m Crossfit att ingen kan vara bäst på allt man har olika styrkor o svagheter bara jobba på med sina svagheter framförallt.... Just nu jobbar jag med en av mina svagheter-stå/gå på händer, lite tight om tid för behöver klara 1 min typ redan på lördag:)! Den som vill ha träningsinspo åk till Sätrahallen lördag- söndag o kolla in Sveriges mest vältränade människor göra upp om titeln mest vältränade man el kvinna, (ska delta men ska väl försöka mig på att inte komma allra sista bara så är jag nöjd:)
  Elbe;Bra jobbat och snart kan du både Armhävningar m release, Pistols o chins lekande lätt!!!

  SvaraRadera
 12. Härligt o bra jobbat! :-)
  Jag älskar crossfit!

  SvaraRadera
 13. Haha, skriver gärna ut vikter och annat och är samtidigt grymt stolt över att jag orkar lyfta en tvåkiloshantel typ, ingen jante här inte. Och jag kan lova att när jag klarar armhävningar så kommer ni höra om det KONSTANT!! Det testet du gjorde skulle jag faila på totalt. Plankan - en minut om jag anstränger mig. Armhävningar (på knä!) med bröstet i marken. KANSKE 10 om jag inte är trött i kroppen. Pistols och chins, fet-nolla!

  Men ang svingen, du klarar tyngre - jag svingar 20 i få rep (10-20). Tungt men fullt möjligt. Det är en teknikfråga, inte styrka. Du lär få testa nästa helg :-)

  SvaraRadera