torsdag 6 september 2012

Men åååååååååååh!

Kolla! Jag har skadat mig :((

Imorse sa jag hejdå till familjen som skulle gå till fsk och smällde igen vår tunga säkerhetsdörr. Mitt i rörelsen stannade jag upp och funderade vad mina nycklar var. På dörrposten vilade min hand kvar och dörren smällde igen...

Det första: en oerhört förvåning. Yrsel. Sätter mig på golvet. Blodet rinner från handen. Jag puttar upp dörren och ropar svagt efter Mr att de måste komma tillbaka. Lägger mig på golvet och då kommer smärtan... oerhörd, minns jag tänkte "som att föda barn". Långfingernageln är helt blå och blodig, pekfingret också fullt av blod under huden. Hemskt!

Mr lämnar kotten till underbara grannen som fixar lämningen, ringer sen vårdguiden som säger vi ska åka till VC.

Tar taxi, får träffa doktorn direkt är jättegullig och har stor förståelse för att jag har mycket ont. Inget brutet blir domen, puuuh! Om det är en spricka så gör man inget, det läker.

Jag är beroende av handen i mitt arbete så jag får ett mindre bandage för att underlätta rörelser (fast så ont som det gör nu blir det nog svårt :) Doktorn skickar med värktabletter, får ta dubbla var tredje timme. De hjälper dåligt kan jag säga...

Nu på jobbet, totalfrustrerad över allt jag inte kan göra och smärtan är tidvis riktigt tuff :-(( Gick hemifrån innan jag hunnit göra mig iordning ordentligt så känner mig som en uteliggare också, kan inte ens sätta upp en tofs själv gaaah!

Eftersom inget är brutet hoppas jag på att kunna använda handen snart igen. Doktorn sa att den värsta smärtan skulle vara över efter helgen (tre dagar med så här ont = bläää). Sen vet jag inte. Om det inte är en spricka utan bara blåslaget, när tror ni den är fullt fungerande igen (läs går att träna med)? Springa, gymma och träna ben går ju och jag har ingen brådska, idag var ändå planerad vilodag och i helgen latar jag mig gärna. Men i nästa vecka har jag både tränarmöte och crossfitpass inbokade och CF känns inte som något man kan göra utan högerhanden! Självklart tar jag det lugnt så länge det behövs skulle bara önska jag hade ett hum om hur länge det kan tänkas ta, har så ont och känner mig så handikappad :-(

19 kommentarer:

 1. Åh, nej, stackars du :-( Kan föreställa mig smärta, usch.. Hoppas det läker snabbt.

  SvaraRadera
 2. Men gud, stackars dig!! Hoppas att smärtan ger mig sig snart.. Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Fy det gör ont i mina fingrar samt knyter sej i magen på mej när jag läser detta, fy farao, hoppas det läker snabbt

  SvaraRadera
 4. Men åh, nej! Vilket skit. Hoppas att det går över snart. Jag kan dock informera om att jag klämde ringfinger och långfinger i dörren på liknande sätt i början av maj och jag har precis fått tillbaka mina naglar. De blev blå, lossnade och har varit allmänt otrevliga. Nagellack har varit räddningen kan jag säga. Hoppas verkligen att dina naglar inte stryker med så illa som mina och hoppas, hoppas att du kan använda din hand som vanligt igen snart. Jag fick rådet om att ha hål på naglarna för att släppa på blodet och trycket, men jag vågade aldrig. Nu kanske dina naglar inte är tilltygade utan att det mest är dina stackars fingrar som råkat till ut.

  Krya på handen!

  SvaraRadera
 5. Nej men fy vilken start på dagen!!! Tur att Mr inte hunnit längre! Hoppas smärtan går över snabbt! Jag tappade en kniv (!!!) på min tå igår och det var oxå blod överallt och jag fick sätta mig ner och ha benet högt innan jag kunde tänka klart igen. Men det gick ändå väldigt bra, och idag är det bara lite ömt. Så jämfört med dig hade jag ju väldig tur! God bättring nu!

  SvaraRadera
 6. Ouch, vilken osis! Det är det där med nycklarna, om du bara hade haft en nyckelkrok... ;-)

  Jag gissar (utan att ha någon som helst erfarenhet eller koll) att det inte kommer göra ont efter helgen. Kanske när du använder den om du inte är försiktig? Styrketräning där du själv kontrollerar rörelserna långsamt kanske är lättare än crossfitpass? Men du lär bli varse. Hoppas på snabb läkning!

  SvaraRadera
 7. Fy vilken otur .. riktigt känner hur ont det gör. Det där med att se blod är bland det värsta jag vet .. Räcker nästan t o m att läsa/höra om det. Blir yr och konstig i hela kroppen!
  Hoppas det snart blir bättre ..
  Krya krya!

  SvaraRadera
 8. Men usch vad hemskt, hoppas det snart blir bättre! Jag klämde tummen i en dörr en gång, hade råkat sätta tummen i dörrkarmen och så stängde min dåvarande kille dörren. Den smärtan. Fy fan, illamående blev jag. Men vad jag minns så hämtade jag mig ganska fort!

  Jag har skrivit ett inlägg om PF som jag tänkte att du kanske är intresserad av =)
  http://toveshalsa.blogspot.com/2012/09/periodisk-fasta-for-alla.html

  Krya på fingret nu! Kram!

  SvaraRadera
 9. Skitdag! Min dator kraschade sönder och samman på förmiddagen, men hellre det än smärta!! Hoppas hoppas det snart känns bättre!! Krya på dig, eller hur man nu säger. Och fixa sen den där kroken!!

  SvaraRadera
 10. Ajajaj. Röra handen är väl alltid bra för blodgenomströmning och få till läkprocessen. Men vet som sagt inget om det. Med röra handen menar jag alltså inte träna CF utan typ vifta på fingrarna. ;)

  Hoppas du snart slipper ha ont!

  Min stora fasa är en liten barnhand i stor dörr... Mycket tjat här hemma att INTE leka med dörrar.

  SvaraRadera
 11. Oj, vad jobbigt! Hoppas hoppas att det läker snart! Ta hand om dig nu!

  SvaraRadera
 12. AJ! Det gör ont i mig att läsa detta! Tidigare i år slog jag min tumme på ett box-pass där halva nageln liksom lossade från huden. Bara en sån liten skitsak gjorde att det dunkade otroligt mycket i hela handen i flera dagar och jag kände mig supergnällig.
  Kan tänka att detta är 10 gånger värre. Aj aj aj, hoppas du slipper ha allt för ont de närmaste dagarna. Krya på dig

  SvaraRadera
 13. Ajaj! Hoppas det blir bra så snart som möjligt! Man blir så handikappad när man inte kan använda alla fingrar :/

  SvaraRadera
 14. Done that! Minns den fruktansvärda bultande smärtan som gör att man inte kan tänka på ngt annat. Min nagel blev blå men lossnade aldrig. Har inget minne av hur länge det tog innan det var bättre. Spåret efter den händelsen för säkert 25 år sen är att nageln på det fingret alltid är hårdare än de andra!Lider verkligen med dig men gläds också åt att inget var krossat! Ta det nu bara lugnt! //Anne

  SvaraRadera
 15. Ajaj! Krya på dig
  och ta det soft!

  SvaraRadera
 16. Stackars! Krya på fingret!

  SvaraRadera
 17. Uff, så irriterende (og vondt!!) Bra det ikke var brudd, du er nok snart i full sving igjen:))
  Fin helg,
  Krya-på-deg-kram fra Siri

  SvaraRadera
 18. Tack alla söta fina för pepp och goda råd!!!

  SvaraRadera