torsdag 13 september 2012

Fröken short legs

Efter lite diskussioner här på jobbet då mina påstått korta ben har ifrågasatts har jag mätt min innerbenslängd ;-) Så fort man är lång och inte har trästocksben påpekar alla hela tiden "jamen du har ju så mycket längre ben än oss så du: klär ju i korta kjolar bättre/kan kliva/hoppa upp på saker på träningen lättare/kan sitta på den där pallen med lågt fotstöd när det blev slut på sköna stolar/kan ha den där speciella byxmodellen/kan väl inte sträcka ut dig på flyget ordentligt.

Det är alltså avståndet mellan grenen och golvet, mäts på insidan av låret.

Mina ben mätte 80 cm, vilket hamnar någonstans emellan storlek 30 och 32 i längd på jeans som ni kanske känner till (jag brukar köpa 30").

Ganska anmärkningsvärt kort va för en tjej på 175? :-) Slutsnackat iaf bland kollegorna ;-)

19 kommentarer:

 1. Intressant, har ingen aning... Köper 34 i jeans dock. Vi får ställa oss bredvid varandra i helgen och ta kort. Jag har världens längsta rumpa iaf :-)

  SvaraRadera
 2. Eller så är det så att det finns många tjejer som är långa men som inte har jättelånga ben men de får man aldrig se på bild ;) Själv är jag 177 cm och har 83 cm långa ben så du är inte ensam :)

  SvaraRadera
 3. då har vi lika långa ben då (var ju tvungen att mäta, haha) men jag är "bara" 171 cm lång.

  SvaraRadera
 4. meh, jag har ju 30 i jeans och är endast 162..... märkligt det där...

  SvaraRadera
 5. Haha, vilket lustigt diskussionsämne! Jag var också tvungen att mäta, och vi har exakt lika långa ben uppenbarligen! Mitt mått blev också 80 cm, fast jag är bara 168 lång. Har jag långa ben då?! ;-)

  SvaraRadera
 6. Fast är det inte rätt normalt? Eller så har jag också korta ben, kortare än dig till och med :)

  Är 188 cm och har ~91 cm ben. (Kan dock verkligen inte sträcka ut mig på flygplan eller ha vanliga byxor men det är väl för att jag är giraff i övrigt)

  SvaraRadera
 7. Där har du ju dock ett problem. Med en liten på g är det kanske inte så lätt att ställa upp i tävling ☺
  Men vet du vad? Tävlingarna finns även året efter och även efter igen. Träna på som om du har tävling i sikte vet ja. Du kan ju tävla mot mig. Du och jag kör en liten challenge eller nåt?? 😉

  SvaraRadera
 8. Haha, jag var också tvungen att mäta nu. ;) Jag får alltid knäna mot sätet framför mig på bio, flyg osv. Mätte 85 cm och är 178 cm lång.

  SvaraRadera
 9. Intressant!

  Jag är 163cm, men 30" i längd på jeans blir för kort, men 32" är för långt, så får alltid lägga upp.
  Märkligt hur proportionerna kan te sig.

  SvaraRadera
 10. Är 173cm med innerbenslängd 83cm.

  SvaraRadera
 11. Var också tvungen att mäta ;) Jag har 91 och är 180 lång, min man har alltid tyckt att jag har långa ben, nu fick han fog för det, eller rättare sagt det är inte han som har för korta ben.... ;-)

  SvaraRadera
 12. Intressant: alla ni som kommenterat har (i förhållande) längre ben än jag ;-)

  SvaraRadera
 13. Är också 1.75 och har cirka 80 i innerbenslängd om jagmäter till där byxorna ska sluta. Så, du är INTE ensam :) Vi har typ exakt samma kropp förutom att jag har boobs och obefintlig stjärt (samt inga muskler) ;)

  SvaraRadera
 14. Men jag brukar inte se det som att jag har korta ben, utan snarare lång överkropp! En härlig slaaaank mage :) :)

  SvaraRadera
 15. 73 fick jag det till innerbenlängd (hoppas jag mätte rätt) och då är jag typ 155 lång, får alltid lägga upp jeans dock vet knappt vad jag har i jeanslängd för det brukar inte finnas tillgängligt i kombo med den tum jag ska ha i midjan.

  SvaraRadera
 16. Hallå där anonym jag har också boobs, du ser dem bara intryckt i tränings-BH hela tiden ;-)

  SvaraRadera
 17. Hahaha.. Förlåååt! Det var menat som en komplimang faktiskt, även om det var konstigt formulerat. Jag menar boobs som i aj, det gör ont. Men what to do! :)

  SvaraRadera
 18. Lustigt det där med proportioner! Jag tycker också 30 på jeans är för kort och 32 för långt, men är bara 163cm in total...

  SvaraRadera
 19. Fördelen med att som tjej ha lång överkropp och korta ben är t.ex. att om man vill ha högklackat så blir proportionerna perfekta. Om en tjej med långa ben och kort överkropp har höga klackar så ser benen alldeles för långa ut. Du Elbe skulle ju bli närmare 185 med höga klackar, och benen skulle säkert se perfekta ut längdmässigt mot överkroppen. Bild på det kanske?

  SvaraRadera