tisdag 25 september 2012

Hampaprotein


Satte mig just ned för att skriva ett inlägg om hampaprotein. Men så upptäckte jag att det fanns redan ett sådant hos Bodycomf! Tack Helena. Vi jobbar i team ;-) Så det tycker jag ni kan läsa.

Min påse kom i förra veckan och jag har hunnit blanda ett antal smoothies på det, klart godkänt! Smakar gräs som sagt i grunden men inte vidrigt, ihop med banan, ingefära och kokosvatten var det en hit. Och det lirade fint med kakao också. Ibland kan jag tycka en smak är äcklig vid första bekantskapen sen blir det bara godare och godare tills jag nästan är beroende av den där äckelgoda grejen, har ni varit med om det? Kan komma att hända nu känner jag ;-)

Mina vanliga (vassle- och kaseinproteion) proteinpulver har stått allt mer oanvända i skafferiet, samtidigt och i samband med detta så äter jag allt färre mejeriprodukter som t.ex keso och kesella. Tidigare stod de för en större del av mitt proteinintag, nuförtiden litar jag mer på att allt jämnar ut sig självt men ibland då jag käkar mellis kan jag sakna en snabbfixad proteinkälla (äter ägg så att de rinner ur öronen på mig redan) och då känns hampaprotein perfa. Mitt är av märket Iforma och kommer från sportkost.se.

Sure, det är ett pulver men ändå en annan grej tycker jag. En torkad och pulveriserad växt, som är helt oprocessad, det känns ju ändå ganska naturligt? Höll de inte på med sånt jox in the good old days redan? :-)

8 kommentarer:

 1. Hihi, timing :-) Jag har också tänkt på det där, alltså först var det skitäckligt, nu tyckte jag nästan det var gott när jag drack det! Skumt! Men har du märkt någon bieffekt än? Jag tycker jag mår lite illa av det på kvällen om jag tar det i en smoothie då. Vet inte varför? Funderar på om man kan överdosera, om det kan bli som en drog nästan?! Fast då borde det ju varnats lite för det.... Som sagt, äckelgott :-)

  SvaraRadera
 2. Precis vad jag ville ha! Har precis gått över till vegankost från att ha varit lakto-ovo-vegetarian så HEJDÅ alla vasslepulver och konstigheter. HEJ till naturligt protein (okej, typ naturligt) och grönsaksmuskler!

  SvaraRadera
 3. Jaa! gilla, gilla, gilla!! :)

  SvaraRadera
 4. Du vet att det kommer från cannabisväxten?

  SvaraRadera
 5. Bodycomf: Jag har hört flera som mår illa av det faktiskt... Undra varför?

  Catrin: Nä hehe, nu tänker du fel. Gräset hampa (cannabis på latin ja) används ju till en uppsjö produkter och ingen av dem härstammar från hampafrön med något som helst THC-innehåll - det ämne som man bli hög av. Om det var så du menade?

  SvaraRadera
 6. Åh då kanske jag vågar mig på det? Smaken har avskräckt lite.
  Hampaprotein lockar just för att det är en "ren" produkt. Tror jag läste nånstans att det eg är ett "mjöl".... men potato, potato liksom.. :)

  SvaraRadera
 7. Angående THC så innehåller alla hampafrön THC, men i väldigt varierande koncentration. Det som kallas industrihampa innehåller nästan inget THC och när man gör rep/tyger osv så använder man inte fröna.

  Men just det här proteinpulvret är ju framställt av pressade frön. Men skulle de innehålla THC i en rus eller beroendeframkallande mängd skulle priset vara betydligt högre.

  SvaraRadera
 8. det finns ett företag som har hampaprotein pulver med bra kvalitet och jag är väldigt nöjd med den

  http://extrawebshop.com?xid=emma1992

  SvaraRadera