lördag 1 september 2012

Behind the scenes

Det är många nya läsare här och många som undrar kring min anonymitet. Det står lite om detta i menyn under "Om Smaljeansen!" men jag tänkte förklara det lite mer igen:

Jag heter alltså inte Elbe i förnamn, det är ett alias :-) Jag startade bloggen anonymt då den från början var ett kortsiktigt projekt och jag kände att jag inte ville dela med mig av bikinibilder till hela min Facebook ;-)

Nu, i och med att bloggen blivit större och mer känd offentligt har jag berättat för fler i min närhet men jag har ändå förhoppningen att jag ska kunna hålla till exempel mina kollegor ifrån den :-)

Anonymiteten har i och med att bloggen vuxit också kommit att fylla ett annat syfte: det är också en skön känsla att jag har en liten distans mellan mig och läsarna (luv ya - men ni känner mig inte). Därför skriver jag inte ut namn och detaljer om mina närmaste heller. Jag ändrar också vissa detaljer i mitt liv ibland då jag skriver om dem.

Och som jag förstått är mitt doldisskap något ni också gillar - jag kan vara alla och ingen, som i en bok kanske där man själv kan bestämma hur personerna ser ut ;-)

Därför visar jag aldrig hela mitt ansiktet. Jag visar rätt mycket - men jag ser ju rätt olika ut på alla bilder så pusslet blir svårt att lägga.

Jag hade en blogg tidigare (inte på hälsotemat) som blev en rätt stor del av mitt liv och jag ville avsluta den och vad den stod för, och ville inte gärna att läsarna av den skulle följa med hit.

Så nu vet ni som inte visste ;-)

Kram Elbe

10 kommentarer:

 1. Jag gillar det! Men å andra sidan är jag också anonym. Inte ens mina närmsta vet vad det är jag gör när jag knappar på telefonen. Men efter att ha följt dig sen över ett år tillbaka, tror jag att jag skulle haja till om du passerade mig på gatan. Förmodligen skulle jag inte koppla på en gång, men sen så! =0)

  SvaraRadera
 2. Lite coolt ändå att du lyckas vara anonym och ha en så pass stor blogg. Inte många, typ ingen, som klarar av det.
  Grym är vad du är, bruden!

  Förresten.. Jag vet att du skrivit om Periodisk Fasta. Du gillade det inte riktigt va? Jag har nyss börjat och ska se hur jag mår av det

  SvaraRadera
 3. M: Du får hälsa om det händer ;-)

  Sara: Jo! Jag gillar det. Jag kör fortfarande med det :) Fast på semestern gick det inte, det sociala med frukosten var viktigt för mig. Men på vardagar och ibland helger, alltid! Älskar att slippa tänka på frukost om mornarna och packa en miljon mellanmål. Tränar oftast vid lunch, tar lite aminosyror då och äter efteråt - första gången dårå på 16h. Aldrig hungrig, aldrig svag. Skönt att sluta tro att musklerna förtvinar om jag inte äter var 3:e timme. Ju mer jag tänker på det desto mer logiskt är det ju, vi kan inte vara menade att äta 6-7ggr/dan... Jag äter 3 (jätte-)mål :)

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Det är sjukt att du lyckas vara anonym trots all publicitet som härjar runt bloggen, för jag läste för ett tag sen i någon hälsotidning en insändare som skrev något i stil med "-kan ni inte skriva lite om Smaljeansen då ni skriver om hälsobloggar? det är min största favorit inom temat!"

  Sen vet du en sak?
  tidigare i sommar, i Juni så utbildade jag mig till PT i Sthlm och åkte mycket buss osv till/från plugget och en dag så såg jag dig. Jag är bensäker på att det var du!
  Du gick utanför bussen, alltså vi passerade dig och du hade din rosa shaker i högsta hugg,
  din fina flätfrisyr som du lagt ut i bildrepotaget om gymfrisyrer. klädseln har jag svårare att minnas men jag kommer alltså ihåg att jag tänkte "SHIT! där är hon, Elbe!" blev lite starstrucked där en stund ;-)

  SvaraRadera
 7. Hehe men gud är det sant :) Hoppas jag inte petade mig i näsan då :) Nu blev jag nervös ;)

  SvaraRadera
 8. Vad roligt att jag inte ens noterat att du är anonym! :-) Jag trodde du hette Elbe, ovanligt ja men fint ju! Ja ba "anonym? Hon har ju bilder på sig själv hela tiden" Har inte tänkt på att du inte visar ansiktet framifrån. (inser att jag verkar rätt ouppmärksam men jag fokuserar ju på det du skriiiiiiver, inte hur du ser ut! ;-)

  SvaraRadera
 9. Det är så häftigt att du lyckas vara anonym. Eller så känns det inte när man läser, det är nog för att din blogg är så himla bra.. :-) Fortsätt såhär, heja Elbe! :-)

  SvaraRadera
 10. Hej Elbe, tror att man ändå får en ganska bra bild av hur du ser ut. Jag tex kände igen dig på blueberry på drottninggatan och läste senare i bloggen att du ätit lunch just där. Bli inte förvånad om folk börjar komma fram på stan och heja snart :) Kram

  SvaraRadera