fredag 7 september 2012

Tankefel

Läser om CrossFit-SM. Att de har en klass för kvinnor 40+ och endast 6 är anmälda. Och jag skojar med Mr om att det är synd att jag är för ung att ställa upp i den klassen nu då sporten är relativt liten och konkurrensen är mindre.

Och sen lägger jag till i huvudet "och det är också synd att jag är för gammal och det är för sent för mig att bli riktigt bra eftersom jag är 30+ och inte 20+".

Alltså, vafan Elbe? Vad är det med dig och detta ständiga "för sent"-tänk. Dels avskyr du tävlingar så du har ändå ingen nytta av att vara bäst. Och har du inte bevisat för sig själv gång på gång att kroppen inte skrumpnar och dör efter 30? Att man kan ha barn och familj och vara en träningsnörd? Att en graviditet inte innebär en förfallen kropp? Du vet att man kan bli - och många blir - starkare och mer vältränade än någonsin då de är i din ålder och på samma plats i livet som du, du är ju omgiven i bloggvärlden av exempel på detta.

Skärpning.

7 kommentarer:

 1. Så får man inte tänka. Klart man kan bli hur bra som helst om man är över 20. Jag är 39 och har inte tränat sedan jag var typ 25 och nu tränar jag 2 gånger om dagen 6 dagar i veckan och har gått ner 15 kg och fått muskler. Målet är att nå en vikt jag trivs med och då ska jag börja med CrossFit. Alla kan!

  /dorro

  SvaraRadera
 2. Det är aldrig föresent :) Mitt mål är att ställa upp i sm nästa år. Eller rcfcc som det kallas nuförtiden :)

  SvaraRadera
 3. jag har aldrig varit så vältränad som jag är nu, med två barn blir man mer effektiv och tränar smart

  SvaraRadera
 4. Åldern är verkligen inget hinder .. jag är snart 43 med 2 tonårsdöttrar och har aldrig varit så vältränad och fit som nu!
  =)

  SvaraRadera
 5. Bli ultralöpare :) De bästa är äldre :D

  SvaraRadera
 6. Åldern är inget hinder. Det är väldigt lätt att tänka så "att det är försent". Men det fina är att det aldrig är för sent. Jag närmar mig (två år kvar) 30, men måste ändå erkänna att jag aldrig har varit i bättre form. Rent kroppsligt finns det så klart saker att fila på, men jag är starkare än någonsin och tror mer på min egen förmåga än någonsin. Kanske för att jag just är äldre och mer mogen. Jag vet inte. Ibland kan jag dock tänka lite så där "tänk om jag hade tagit tag i mitt välmående och min kropp på samma sätt som nu för tio år sedan". Men då var då och nu är nu. Det kanske inte hade gett mig något då. Du kan göra allt du vill. Det har du ju bevisat för dig själv (och för oss!) många, många gånger.

  SvaraRadera
 7. Skärpning! Jag är 31 och satsar på nästa år. Har nyss gjort min första tävling och jag ger fan inte upp! Du borde vara här och inspireras

  Kram

  SvaraRadera