tisdag 27 december 2011

Snabbmat när Elbe väljer

Subway tycker jag är ett hyfsat alternativ - du kan själv anpassa maten och det är fräscht och gott tycker jag. Att be om extra grönsaker eller ingen ost brukar funka och de har näringstabeller man kan kolla.

5 kommentarer:

  1. Hej!
    Jag har en liten fråga ang bröd. Jag tycker det är lätt och gott att slänga ihop en smörgås till lunch, men att hålla på och äta mackor känns ju inte supernyttigt..? Finns det något speciellt bröd du kan rekommendera, som jag kan äta med gott samvete?

    Kram Maggan

    SvaraRadera
  2. Bröd är ju inte djävulen själv men det jag tycker är det trixiga med mackor är att energibalansen oftast blir lite fel. Jag brukar baka eget bröd med högre proteininnehåll eller köpa Nystart, ett low carb-bröd som finns bl.a på Ica Kvantum. Men det är inte för alla, lite svampigt, jag gillar det rostat. Men hembakt blir bäst som sagt! Jag är en mackälskare! Annars: prova egg wraps, gör en omelett och rulla in pålägget i istället. Kram!!

    SvaraRadera
  3. Tack!! Jag blev ju jättenyfiken på Nystart, men vi har inget Ica Kvantum här i krokarna.. kanske finns på Maxi eller Supermarket om jag har tur? Annars får jag försöka baka själv hehe. Är ju så gott med färska grönsaker, keso, avokado mm på mackan.. mums :)

    Får ta och snoka reda på något bra recept, du har väl något i arkivet kan jag tänka mig? :)

    SvaraRadera
  4. Me love subway! Jag brukar be dem gröpa ur innanmätet på brödet också, så får det plats mer fyllning. Extra grönsaker och "double meat", dvs dubbelt med kalkon eller vad man nu har i. Och så lite low fat honey mustard... Mmm!! I USA (kanske här också numera? Har inte varit på länge.) hade de mosad avokado som man kunde få i. Perfekt allt i ett-måltid av snabbmatsalternativen!

    SvaraRadera
  5. Men gud en så bra idé - att gröpa ur brödet alltså. Men undra vilka miner man kommer att få :) Mosad avocado har jag inte heller sett :/

    SvaraRadera