lördag 3 december 2011

Recept: Saftiga proteinmuffins med pepparkakssmak!

Dessa innehåller varken smör, socker - eller sötningsmedel! Jo lite om du har sötat proteinpulver men den mesta sötman kommer ifrån äpplemos! Jag anger det mesta i gram så att det blir rätt. De blir kompakta och mättande. Prova gärna att ha i russin för extra julkänsla!


6 stora muffins eller 12 små
100g mandelmjöl
1 dl proteinpulver (jag använde vaniljsmak - om du tar neutralt, tillsätt gärna 1/2 kapsyl vaniljarom, finns bland bakgrejerna i affären)
20g dinkelmjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
100g osötat äppelmos
1,25 dl lättkesella/kvarg
4 äggvitor

Blanda mandelmjöl, dinkelmjöl, proteinpulver, pepparkakskrydda och bakpulver i en skål. Rör i äpplemos och kesella. Vispa äggvitorna i en annan skål och blanda till sist i dem också. Häll över i muffinformar och grädda i 180 grader c:a 20 minuter. Passa, de bränns lätt på toppen!

C:a 1000 kcal i hela smeten. Protein: 40% kolhydrater 15% fett 45%

10 kommentarer:

  1. Smarrigt! Och du!? Vad innehåller en risotto utan ris?? Trevlig helg! Kramar

    SvaraRadera
  2. De där låter ju supergoda!

    Jag undrar bara, du bakar ju med proteinpulver och säger att det går bra. Men funkar det med alla varianter? Antagligen har du redan svarat på precis den här frågan redan någonannanstans..

    De jag har i mitt skåp är nåt neutralt vassleprotein, perellis fit&smart med chokladsmak och body science i smakerna choklad/mandel och vaniljglass. Funkar den vaniljvarianten till dessa muffinsar tror du? :D Funkar de andra i bak överhuvudtaget?

    Sorry för många frågor, men jag är för trött för att söka runt bland alla dina inlägg just nu..

    SvaraRadera
  3. det här är fantastiskt! synd bara man inte har en våg ....

    SvaraRadera
  4. Elbe: Nu har jag bakat dessa muffins, har dock inte smakat ännu. Men jag tror att det är skillnad på olika proteinpulver och hur mycket de väger.. Jag tog 60g och det blev jättemycket och de torra ingridienserna var lite för mycket för äppelmoset, kvargen och äggen. Vilket märke använder du? Är det kasein eller vassle? Ska smaka och återkommer..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hm, mina skopor är 0,5dl. Det är vassleprotein. Så svårt att angeproteinpulver mängd... hoppas de blir bra.

      Radera
  5. Det blev ok men mannen ville inte äta upp... Jag har ju våg och väger, tar inte med skopa. Ska prova det nästa gång. Jag har dessutom kasein-vanilj-pulver. Kanske ska testa chokladsmak som är vassle?

    SvaraRadera
  6. Nytt försök med muffins. De blev jättebra! Och såå goda. Jag mätte med skopa istället för att väga denna gången (jag vägde de två skoporna för att kolla skillnaden mot förra gången, två skopor på 0,5 dl blev 28g) och det blev mycket bättre. Dessutom tog jag bara kanel istället för pepparkakskrydda och dessutom la jag i 3/4 äpple skuret i små, små bitar. Och lite salt också, det gör alla bakverk lite godare. Himmelskt gott! Som en äppelkaka. Tror det skulle bli ännu godare med lite rostad mandel i botten och på toppen. Rekommenderas varmt!

    SvaraRadera
  7. Anna: Va kul!! Det låter ju Jättegott med äppelkaka, måste prova.

    SvaraRadera