lördag 10 december 2011

Misslyckade muffins: även solen har sina fläckar

Näe hörni. Det blir inget recept på saffransbananmuffins, de blev kajko! Tyvärr gjorde jag samma misstag som mången hälsokock före mig - blev övermodig med proteinet. För mycket protein, särskilt från proteinpulver och ägg, gör att bakverken blir alldeles svampiga. Jag tänkte att jag skulle motverka detta med en mosad banan och lite dinkelmjöl men de påminner närmast om de där orangefärgade svamparna som man väter frimärken med på postkontoret... Men de doftar ljuvligt av saffran och näringsvärdet är magiskt bra. And I will eat them, för tänker man att det är ugnspannkaka känns de helt okej ;) Men ni får version 2.0 senare.

Trodde ni att jag var ett gastronomiskt underbarn som bara spottade ur mig recept på recept fulla av nyttigheter? Nänä, provkök vare här och Mr har skrattat åt mången oätlig skapelse som åkt i soporna. Eller i min mage, då jag tyckt att jag kunnat skylla mig själv!


Så synd sådan skönhet...!

3 kommentarer:

  1. Som mitt vörtbröd ungefär... Fick kväljningar när jag smakade av degen. Men man lär sig av sina misstag! Och jag brukar också "straffäta", man kan ju inte bara kasta bort allt. Eller så fryser jag in och kastar några veckor senare, då känns det lite bättre ;-)

    Surfade runt en sväng inatt och ja, ALLA har verkligen bakat!!! Det poppar upp recept här och var hela tiden. Skoj! Själv ska jag försöka laborera fram fudge med hallon och lakritssmak i veckan! Håll tummarna för mig ;-)

    SvaraRadera
  2. Rosta...?! Eller köra lite längre i ugnen på lägre värme så di blir skorpor..? Finns bara lösningar;)

    SvaraRadera
  3. Anonym: Men grejt! Kör in dem i ugnen direkt, tack!

    SvaraRadera