torsdag 22 september 2011

Recept: Proteinbröd x 2

Nu har jag köksperimenterat igen, kul va? Först ut är ett grovt bröd med få kalorier och högt proteininnehåll (detta blev väldigt gott!) Sedan scones med, i mitt fall, en svag vaniljsmak och riktigt få kolhydrater (inte fullt lika gott men helt okej).

Proteinbröd (Perfekt frukostfralla)


1 dl lättkesella
1 ägg
2 äggvitor
1 dl kruskakli
0,5 dl Fibrex
1,5 dl Pofiber
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
brödkrydda om så önskas (finns i påse på kryddhyllan)

Gegga ihop allt. Forma fyra bullar. In i ugn, 200 grader, c:a 20 min (men vi har en konstig ugn så prova er fram!)

1 bulle = c:a 80 kcal. (De blir ganska stora och kan delas i två mackor.)

Protein 47%, kolhydrater 15%, fett 38% Pretty darn good!

Proteinscones (low carb)

3 äggvitor
2 dl sojamjöl
2 skopor (1 dl) proteinpulver, utan smak eller något du gillar - jag provade vanilj
2 tsk fiberhusk
25g linfrön
25g sötmandel
vatten
2 krm salt

Mixa linfrön och mandel till mjöl (har du mandelmjöl, ta det istället). Jag använde stavmixer. OBS! Låter mycket. Blanda alla ingredienser utom vattnet, späd sedan med vatten tills det inte är pulvrigt längre. Forma 3 bullar, grädda i 200 grader c:a 15 minuter (se ovan angående ugn).

1 bulle innehåller 250 kcal (dela till två mackor.) Det blir ju oftast mer kcal då det är low carb men i gengäld är detta väldigt kompakta och mättsamma.

Protein: 50% Kolhydrater: 5% fett 45%

Om ni undrar över alla dessa märkliga produkter så hittar ni de flesta på hyllan med glutenfria varor i butiken.

10 kommentarer:

  1. SV : Nej jag förväntar mig absolut inte oboy. Jag har annat proteinpulver hemma så jag har ett hum om vad jag kan vänta mig (:

    SV : Och en fotonörd tackar en annan fotonörd för det!

    SvaraRadera
  2. Hallå!
    Det här måste jag testa , Smarrigt !!
    Men Pofiber finns det med på tex Ica , tror du Bakepro mjölet fungerar
    Annars ??
    Häls. Jess

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Testade ditt recept på low carb pizzabotten i onsdags, det blev supergott!!! Blev på så himla gott humör och gick och kvällstränade för kung och fosterland av bara farten!
    :) Tack för finfina recept hälsar Anna

    SvaraRadera
  4. Jättekul med receptexperiment, ska testats! :) Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Jess: Bakepro är inget mjöl egentligen utan mest ett proteinpulver utan smak som tål värme. Proteinpulver gör bröd svampigt så du måste väga upp med något krispigt. Mer kruska och fibrex funkar och en skopa Bakepro gör nog ingen skada!

    Anna: Åh vad glad jag blev att läsa din kommentar!

    Fanny: Berätta sen om det blev bra!

    SvaraRadera
  6. Hur räknar du när du säger att bröd nr1 blir ca 80 kcal per bulle? :)

    SvaraRadera
  7. Shapeupclub! Men det var evigheter sen jag gjorde de där... Något du inte tycker stämmer?

    SvaraRadera
  8. Nejdå, jag undrade bara :) det stämmer säkert! Ungefär hur länge klarar ett sådant bröd att vara framme utan att bli dåligt? Hur många dagar :)

    SvaraRadera
  9. Okej :) Inte så länge, ett par dagar. Proteinhalten gör det svampigt. Frys in istället och tina i rosten.

    SvaraRadera
  10. Okej :) Inte så länge, ett par dagar. Proteinhalten gör det svampigt. Frys in istället och tina i rosten.

    SvaraRadera