Jag använde butternut-pumpa. Dela på mitten, kärna ur, lägg på plåt med snittsidan nedåt, baka i ugn på 150 grader i ungefär 40 minuter (tills mjuk). Gräv ur. Håller sig i kylen 3-4 dagar, annars frys in. Superbra bas i bakverk och pannkakor!
Instruktioner för alla tre muffins: Blanda alla ingredienser i en skål av den storleken som du brukar äta fil eller gröt i. Sätt in i micron, 2-4 minuter på hög-halvhög effekt. Håll koll så att det inte bubblar över. Då den är färdig är den torr och ser ut som en kaka. 1/2 är stor och lagom till fikat.
Muffin nr 1 (a.k.a Best of both worlds)
Det här en muffin med bra mellanmålsvärden men framför allt har den något som många nyttiga bakverk saknar: den smakar faktiskt jättegott, och äkta. Bra fikaersättning! 1 sats ger 2 halvor à 80 kcal. 30% protein, 10 % kolhydrater, 60% fett.
0,5 dl pumpa
12g kokosflingor
2 äggvitor
1 msk kakao
sötningsmedel efter smak
Muffin nr 2 (a.k.a Proteinpacker)
Här har vi en variant för er som vill ha en proteinmuffin av första klass, det handlar inte om något dekadent bakverk men godkänd smak som mellis. En sats ger 2 halvor à 90 kcal. 40% protein, 10% kolhydrater, 50% fett.
0,5 dl pumpa
12g kokosflingor
2 äggvitor
1 msk kakao
1/4 skopa (7g) proteinpulver med chokladsmak
sötningsmedel efter smak
Muffin nr 3 (a.k.a Naturelle belle)
För dig som inte gillar choklad, här utan och med banan istället. Mer low cal. En sats 2 halvor à 65 kcal, 15% protein, 20% kolhydrater, 65% fett.
0,25 dl pumpa
20 g banan (c:a 1/4)
15g kokosflingor
1 äggvita
0,25 tsk bakpulver
sötningsmedel efter smak
Detta såg gott ut!
SvaraRadera