fredag 31 augusti 2012

Ska ni tälta, frun?

Den här då: jag går till stora välkända underklädeskedjan. Jag har köpt ett par trosor där nyligen som jag älskar och nu har de rea om man köper tre så jag vill ha fler (som ett led i jobbet med en bra självbild tänkte jag successivt byta ut alla underkläder som inte passar).

Det är ett par shortstrosor med spets i silkeslen bomull, jag har redan svarta i och hittar bara andra färger i mindre storlekar så jag bestämmer mig att fråga en expedit. Nu är det så att mitt första par är storlek M, en generöst M, som 42:or.

Ja ni har ju sett mig på bild, en rätt normalsmal tjej och sånna brukar väl ha 38 men det är oftare snarare 40 då jag är 175 lång. Och nog är 40 egentligen min trosstorlek men jag har breda höfter och avskyr när trosorna skär in så jag tar hellre ett par i 42 som sitter skönt löst.

Då jag lyckas finna expediten, själv omkring 160 och förmodligen en XXS, bakom en galge och påpekar att storlek M inte finns i andra färger synar hon mig upp och ned med ett brådmoget, tveksamt uttryck. "assååå... det har blivit något totalfel på M i storleken. Du kan nog ta typ S, XS som motsvarar".

- "men jag har M" svarar jag.

- "men asså... dom är så hääär" svarar mini och tar ett par trosor, sticker in händerna i dem och spänner ut dem brett åt sidorna som en luftballong, en gest som tillsammans med uppspärrade ögon ska få mig att förstå att denna bisarra tältstorlek verkligen inte är något man förknippar med M, som jag ju vill ha. Det är bara det att...

"men jag har redan ett par". Säger jag. "Dom är i rätt storlek"

Hon kommer av sig. "men äääeem... vi fick en ny leverans för en månad sen, de var mindre förut" klamrar hon sig fast vid och trasslar därmed in sig ännu mer. "hur länge sen var det du köpte dem?"

- "det var i förra veckan" säger jag tyst. Tar tre svarta tält, och går till kassan.

Ridå.

19 kommentarer:

 1. Ha, ha, roligt även om det kanske inte kändes så. Jag skulle nog välja att ta det som en komplimang!
  Om man är lite kortare så tror jag att man ofta inte förstår att längre personer ofta behöver en större storlek. Själv är jag väl medellång men skulle absolut behöva minst M just över rumpan, så jag har inte ens längden att skylla på...;-)

  SvaraRadera
 2. Herrejävlar! Kul!

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha, takk for en real latterkule på veg inn i helgen!! Ps! Fikk mine Hildurs fra Gina Tricot i dag, og må jo bare si at de så myyye bedre ut på (bildet) av deg enn på meg het och nu. Hm, merkelig tyg og fasong - men veeldig mjukis og comfy. Vi skal nok bli venner;D
  Fin fredag!
  Kram fra Siri

  SvaraRadera
 4. Haha, men ärligt, det där med storlekar blir man ju inte klok pâ. Jag pendlar mellan 34 och 40 beroende pâ märken och nationalitet. Att handla kläder i Italien gör ju den gladaste deprimerad (konsekvent: "Ska jag hämta en 42:a ât er?").

  SvaraRadera
 5. Underbart Elbe, dagens!!! :-) Mini fick sig en tankeställare dårå. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 6. Hahahha. Lät himla kul fast det kanske inte var så roligt alls? :)
  Har en fundering kring dina foton av dig själv. Varför får man aldrig se ditt ansikte ordentligt? Är det meningen att du tar halva bilder osv? :)

  SvaraRadera
 7. Vill minnas att du beställde trosor från Victoria secret med bara smala band på sidorna? Letar efter likadana och undrar nu om du var nöjd?

  SvaraRadera
 8. Tack för dagens skratt=) Det är inte lätt i underklädesdjungeln alltså... Men jag håller med dig, hellre lite stort och löst än att det skär in i "räva". Men det tyckte man ju inte när man var femton och gick i för små stringtrosor i syntetmaterial. Hua, tacka vet jag tälttrosorna!

  Trevlig helg
  Sandra

  SvaraRadera
 9. Håller på att bli beroende... av din blogg! Så roligt, lärorikt och peppande att läsa.
  Har tidigare sprungit och sprungit och tränat BodyPump. Nu kastar jag av mig osäkerheten och hoppar rakt ut i gymmet. Jag ska börja styrketräna =)

  Happy Happy friday på dig!

  SvaraRadera
 10. Ha! My god! Vilken försäljare! Jag är 165, och XS (petite) men tar ofta M i trosor för jag avskyr när det skär in! Och i string också, för jag vill att trosorna ska "lägga sig över höfterna" på ett bekvämt sätt.

  Ah. När det gäller underkläder...suck!

  SvaraRadera
 11. Världens bästa Elbe! Heja dig!! Jag brukar låta "Mini-expediterna" känna mig som jag köper tält fast de inte ens säger nåt. Det problemet ligger ju så klart hos mig, men jag jobbar på det. :) Älskar din blogg! Läser varje dag och inspireras. Var i Stockholm föra veckan och middagen blev på...trumvirvel...Blueberry. Thanx to you!

  SvaraRadera
 12. Underbart! Dagens garv och hög igenkänningsfaktor! Tack!

  SvaraRadera
 13. @Sara: str. 42 i Italia er det samme som en 36/38 i svensk (skandinavisk) storlek:)) Så det er nyttig å vite om man skal shoppe på t.ex Benetton!
  Siri

  SvaraRadera
 14. När jag var på Twilfit för någon vecka sedan fick jag reda på att de har Eu-anpassat (eller var det internationellt?) storlekarna. Jag plockade på mig M för det har jag hemma, men tjejen i kassan påpekade att jag nog borde ha S för storlekarna har ändrats.
  Så de var nog inte bara otrevligt, utan de ville nog hjälpa till...

  SvaraRadera
 15. Men ÄR inte storleken på underkläder helt annorlunda än andra storlekar? Jag är drygt 160 cm & köper alltid 36/S i andra typer av kläder men aldrig mindre än M/38 i trosor (och inte sällan ännu större). Så tydligen har jag oproportionerligt stor rumpa även om jag inte tänker på det i andra sammanhang ;). Eller är det meningen att "lagom stora" trosor ska sitta åt & skära in?

  SvaraRadera
 16. Har aldrig förstått mig på storlekarna på trosor. Är 163 cm lång och köper alltid trosor i strl 40. Gjorde jag även när jag vägde 48 kg.Det värsta jag vet är när trosorna skär in.

  SvaraRadera
 17. Så himla oproffsigt av expediten, släpp det liksom. Du får väl köpa vilka trosor du vill :) Härliga Elbe!

  SvaraRadera
 18. Hahahahahahhahaha!!! Klockrent! //Från en som använder trosstorlek Pressening ;)

  SvaraRadera
 19. Viss personal på nyss nämnda underklädeskedja jobbar verkligen på fel ställe... Har blivit bemött på väldigt tvivelaktigt sätt flera gånger när jag har varit där...

  SvaraRadera