måndag 13 augusti 2012

Läsarna svarar: idiotiskt att tipsa om barnshorts?

Mina vänner, kanske ni kan bemöta den här kommentaren?

Anonym har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Shortstips":

"Bra tips?
Finns få vältränade och hälsosamma tjejer som kan ha barnkläder...
Vill du vara en förebild? Tipsa då inte om något så idiotiskt."

Vill också tillägga att jag har storlek 42 i H&Ms trosor och kan absolut ha resårshorts i stl 164/170. Tabell från H&M nedan.

33 kommentarer:

 1. Pinsamt anonym... kolla upp vad du snackar om innan du häver ur dig sånt där. Trodde du hon menade shorts från bebisavdelningen eller...?!

  SvaraRadera
 2. Go Elbe! Jag ska rusa till H&M imorgon, om shortsen passar så är det bara att tacka och ta emot. Snyggt med färg och (antagligen) billigare :-)

  SvaraRadera
 3. Bra Elbe! Värt att tillägga är också att måtten är alltså inte de man ska ha på kroppen utan måtten i plaggen alltså hur stora shortsen är då man mäter dem inuti (innan de sträcks ut...) //Clara

  SvaraRadera
 4. Jag är 167cm, väger 63 kilo, storlek 40 och har 70 i midjemått, har flera mjukisbyxor från barnavdelningen. Anonym, rikta din osäkerhet mot något annat!

  SvaraRadera
 5. jag är inte vältränad (men på väg tillbaka till formen) och jag kan fortfarande handla på barnavdelningar. Ok jag är bara 163 men ändå

  SvaraRadera
 6. Hej, jag har precis hittat till din blogg och den är så inspirerande! Tack för alla tips och även detta! Jag ska lätt svänga inom H&M i morgon.

  Jag har varit ledig i 6 veckor hitintills och fokuserat på löpning och att äta nyttigt. Är skönt att se att du är så vältränad och äter nyttigt även om du har barn och jobbar. Det peppar mig att hålla liv i min träning även när jag börjar jobba igen. Coolt!


  SvaraRadera
 7. Jag har aldrig köpt något på barnavdelningen, men det är mest för att jag aldrig har tänkt på att det går. Jag ska lätt kolla in vad det finns för möjligheter :) och vad gäller kommentaren så känns det bara som att den som har skrivit den är en sådan som bara vill klaga. Jag menar du förespråkade inte massiv viktnedgång åt folket och att vi ska handla alla våra kläder i ministorlekar. Du tipsade om shorts som kan tänkas passa för normalstora vuxna. Och min rumpa passar också i Stl M i trosa och kan man då handla ett par fina shorts på barnavdelningen är det väl bara bra tänker jag. Det kommer alltid att finnas "haters" men du sprider glädje och inspiration till så många människor att jag tänker att de som är negativa kan ta sig i brasan.

  God natt och kram!

  SvaraRadera
 8. Jag är en kortis, så jag har rätt många grejer från barnavdelningen. Bra priser blir det ju också. Det viktigaste är ju inte storleken på kläderna, utan hur de sitter. En del byxor blir lite låga över rumpan, andra sitter perfekt. Man får helt enkelt prova. Enkelt så.

  SvaraRadera
 9. Håller med dig här Elbe, jag menar, i dagens samhälle så är ju inte ens alla barn pyttesmå så varför inte köpa kläder på barnavdelningen om de har snyggare och billigare kläder som även passar en vuxen. Jag har köpt flera gånger överdelar och en jacka från h&m's barnavdelningen men jag var inte direkt superliten vid de tillfällena, 165/64kg då, alltså normal. Enda var att de långärmade var lite korta i armarna.

  SvaraRadera
 10. Jag kollar alltid Hm:s banavdelning när jag är och shoppar. Inga problem för en small att handla där!

  SvaraRadera
 11. Enligt tabellen är jag som en 13-14 åring och längden på benen som en 10 åring. Kort och liten, passar bra i barnkläder. Tycker ditt tips var bra. Många barn är större än mig. Vi är alla olika storlek, så förstår inte riktigt anonyms kommentar.

  SvaraRadera
 12. Snacka om att försöka hitta problem! Har så svårt att tänka mig att du hade sådana avsikter med ditt inlägg.

  Jag tackar för tipset!

  SvaraRadera
 13. Det är kläder vi pratar om inte bantning...vi har så olika kroppar och många är mindre i naturen o varför inte komma undan då me billigare o snyggare grejer .För mig som arbetar med kids så är risken stor att jag glider in me samma kläder som ungarna vilket kanske inte är så populärt;) Tack för en grym blogg!gillar det sunda förnuftet o variationen!

  SvaraRadera
 14. Tråkigt med folk som inte kan föra fram kritik på ett vuxet sätt :(
  Jag har storlek 27 i jeans, är 176 cm lång & väger runt 65 kilo, är ingen biff men besitter en del muskler & för mig funkar storlek 170 på HM:s barnavdelning ofta :D Lyx tycker jag då priserna är smått fantastiska!
  In your face "Anonym"!!!

  SvaraRadera
 15. Jag handlar ofta på barnavdelningen på olika affärer, brukar hitta kläder när jag är med min systerdotter. Perfekt ju! : )Och jag är inte överdrivet smal.

  SvaraRadera
 16. Jag har storlek 38-40 i kläder, men kan även ha gala trosor i 164... så, nej inte alls idiotiskt.

  SvaraRadera
 17. Jag tror att Anonym mår dåligt i sig själv och det blir missriktad ilska. Och Denna (över)reagerar på ett superbra tips!

  Jag(162cm) har alltid handlat på barnavdelningarna, förr när jag vägde ca 65kg och nu när jag väger 50kg.

  Ekonomiskt smart!

  SvaraRadera
 18. Anonym måste ju ha missat att läsa/tänka. En stl S från vuxenavdelningen är ok, men lika stora shorts med märkningen 170 från barnavdelningen är inte ok?

  Elbe tipsar inte om att späka ner sig till barnstorlekar, utan att de som drar vuxen stl S, mest sannolikt även kan ha barn stl 170.

  SvaraRadera
 19. När jag vägde mindre så köpte jag massor av kläder på barnavdelningen, jäkligt billigt och bra! Jag är verkligen ingen tunn tjej i övrigt men funkade ändå på barnavdelningen. Spela roll vad kläderna är avsedda till för ålder!

  SvaraRadera
 20. Jag och många av mina vänner skulle kunna använda dom, köper som sagt ofta jeans på barnavdelning och linnen osv.
  Många av mina vänner är inte alltför vältränade men det går ändå ändå, och jag som är vältränade (men inte i undervikt eller något) kan dra mindre än största storleken.
  Sen kan man ju titta på avdelningen Divided vars minsta storlek ibland är mindre än största på barnavdelningen...

  Ibland, ursäkta blir jag så trött på sånt här. Men alla har ju rätt att tala...

  SvaraRadera
 21. Vad tråkigt med en sådan kommentar. Jag köper själv också kläder från barnavdelningen ibland. De är fina och bra mycket prisvänligare. Så varför inte liksom :)

  SvaraRadera
 22. Haha, ja se det där med barnkläder är visst ett hett ämne. Jag är 152 cm lång (kort!) och jag KAN INTE ha byxor från vuxenavdelningen. Det har ingenting att göra med at jag skulle vara ohälsosamt smal. Jag är liten, helt enkelt. Klart jag väger lite, men sen är jag kort också. Men vältränad! Min kompis som är lika kort som jag och väger tio kilo mer handlar också på barnavdelningen. Jag tycker att ditt tips var bra, absolut inte idiotiskt.

  SvaraRadera
 23. jag har också handlat mysbyxor på barnavdelningen då jag bara är 148 cm lång och har svårt att hitta passande kläder ibland. kan ju inte gå runt i för stora byxor bara för att det ska vara vuxenstorlek? dessutom är barnkläder billigare! ;)

  SvaraRadera
 24. Jag undrar om Anonym är medveten om att vi alla ser OLIKA ut, att vi inte är stöpta i samma form?

  Kanske har hen vuxit upp i det vilda.... ;o)

  Själv handlade jag ofta på barnavdelningen förr, inget konstigt med det.
  Kläder som kläder, right?

  Bra tips för dem som inte tänkt på det innan, go Elbe go! :D

  SvaraRadera
 25. Äh, man kan ju inte säga/skriva nåt utan att det är någon tar det personligt och anser sig trampad på tårna!
  Tycker inte du behöver bemöta den kommentaren alls, du skrev ju väldigt rakt att det var ett tips till de som drar mindre storlekar!
  /FridaH - som har alldeles för breda höfter för barnkläder men inte reagerade ett dugg (negativt) på det inlägget

  SvaraRadera
 26. Løjlig kommentar. Klart man kan vara en førebild och handla klæder på barnavdelningen. Ær sjælv en kort tjej på 161 (barn strl 13 år) og benlængd på 72 (barn strl 12 år) så klart man kan handla klæder dær om dom passar. Jag kan inte køpa trøjor eftersom jag har stora brøst, men byxor ær ok. Det ær altså många tonnåringar (barn) som ær både større och længre æn mig.

  Du ska inte alls ta åt dig Elbe. Kom gærna med liknande tips.

  SvaraRadera
 27. Min syster brukar köpa kjolar (dem störta storleken) på barnavdelningen. Ibland linnen och även shorts! Så tycker inte det är något fel i det över huvud taget! Billigare dessutom! :)

  SvaraRadera
 28. Jag är oxå kort men inte särskilt smal, jag handlar en del kläder på barnavdelningen ibland. De där rosa shortsen t ex :)

  SvaraRadera
 29. Äh, handlar där jag med! Billigt och smidigt! ;)

  SvaraRadera
 30. Haha, jag tog emot ditt tips med varm hand eftersom jag gått och letat shorts ett tag. Gick till h&m, provade stl 170, och japp de satt som ett smäck trots att jag är 176 cm lång och drar storlek 40 nedtill. Det är ju RESÅR i och de är lediga och skyler bättre än vuxen-dito. Tack för tipset!! http://viktualiasblogg.wordpress.com/2012/08/15/shorts-fynd/

  SvaraRadera
 31. Johanna i Oslo16 augusti 2012 09:03

  Va fan!! Det var ju ett jättebra tips!! Jag är faktiskt 29 år gammal( och inte speciellt vältränad men jobbar på det) jag är tydligen som en 11-12 åring i kroppen enligt tabellen. Jag köper av och till på barnavd när jag hittar nått och jag vet att vi är många som gör det!!

  SvaraRadera
 32. Skönt att se att jag inte är den enda vuxna som handlar på barnavdelningen! :P Att säga att man är ohälsosamt smal för det innebär ju också att de som har S eller XS i "vuxenstorlek" också är ohälsosamma...
  Dessutom kan man handla många basplagg billigare på barnavdelningen, score! ;)

  SvaraRadera
 33. 180 cm lång, 75kg +- nå´t kg beroende på säsong (är väl en av få som är mer i form på vintern:) och jag fyndar också på barnavdelningen... Speciellt lite roligare t-shirts och annat med skön men enkel stil..

  Sååå, man behöver inte vara så jäkla "pytteliten" för att hänga där...!!

  SvaraRadera