torsdag 2 augusti 2012

Dagens träning: booootyyyy

På senaste har jag tränat rumpan och benen mycket med kroppsvikt (och mååånga repetitioner). Idag smög jag på lite tyngre vikter för att se hur det kändes! Ska skriva detaljerat för det vet jag ni gillar : )

Uppvärmning crosstrainer 7 minuter + benstretch
Knäböj med enbart stång (20 kilo): 10 (uppvärmningsset)
Knäböj 40 kilo: 7,6,6
Djupa knäböj med enbart stång framför: 6,6,5
Marklyft 50 kilo: 8,7,7
Utfall bakåt från bänk (50 cm hög) med 10 kilo kettlebell: 6+6, 6+6 (ben 1 & 2)

Rätt mör där på slutet : )

Så här gör ni för att komma djuuupt: Ha stången framför istället och sätt eventuellt små viktplattor under hälarna om ni som jag har korta hälsenor. Jag älskar djupa knäböj! Och hatar dem...
Älskar hur de här byxorna sitter över rumpan! (Bow yoga leggings från Drop of Mindfulness)

16 kommentarer:

 1. I killed booty too idag! ;)
  Och frontböjen är riktigt grymma!

  SvaraRadera
 2. Upp med armbågarna i frontböjen!
  Kolla gärna You tube för tekniktips front och backsquat innan du lägger ut bilder som andra härmar och gör fel efter.

  SvaraRadera
 3. Snyyggt! Blir inte lite avis ;)
  Önskar att jag också hade lika fina träningskläder (mina frånH&M sprack igår, och nu har jag inga slantar över till nya)

  Nåja, är man en fattig student så är man! Haha!

  Tänkte höra lite med dig, hur mycket "bättre" är en sockerfri chokladkaka? Om man jämför med en vanlig mjölkchoklad? Råkade få med mig den sockerfria hem, och den var super god! Men däremot, är det bättre och äta en sockerfri choklad? Finns det något som gör den "bättre"?

  KRAM!

  SvaraRadera
 4. Jädrar vilket snyggt put!! Håller dock med 'anonym' om armbågarna, men är inte fullt så rättfram ;-) upp med dom bara, tänk att du knappt inte ska behöva hålla i stången, den ska bara ligga där liksom. Men om folk härmar är det deras ansvar, you know what I mean ;-)

  SvaraRadera
 5. Stången är för långt fram i knäböjen, du börjar ryggen för mycket. Stången ska ligga i höjd med fotknölarna hela vägen.

  SvaraRadera
 6. Elbe du är en tuff tjej! Att jämt få kommentarer och höra åsikter från främlingar, om än välmenande, måste va som att stå på gymmet när en kille kommer fram och knackar en på axeln "jag tycker att du borde". Tänkte detsamma när du var sjuk oxå, alla liksom dissekerade dig som en groda. Usch. Jag skulle inte klara av att ha en stor blogg. Kram H

  SvaraRadera
 7. Amen va fan!!! Jag blir så jävla trött alltså. Ge kritik, men gör det på rätt sätt. Vad får man ut av att skriva så?

  Hur tar du såna här kommentarer? Blir du sårad eller skakar du bara av dig dem? Vad jag förstår har du en relativt stor blogg och får en del påhopp? Jag hade nog inte orkat med det. Himla tur att jag har världens snällaste och raraste läsare =)

  Jag tycker i vilket fall som helst att du är otroligt inspirerande. Med armbågarna i rackposition eller ej
  Kram

  SvaraRadera
 8. Anonym #2: Det är lätt att det blir fel ibland va? I höjd med fotknölarna? På marken då menar du? Eller menar du kanske i linje med fotknölarna?
  Inte riktigt läge att mästra när man inte har full koll på vilket håll som är upp eller ner.

  SvaraRadera
 9. Heej! Byxorna är supersnygga! Vart har du köpt dem? Kanske har missat något inlägg där du skrivit om dem.. Hur tycker du att de är i strl??? :)

  SvaraRadera
 10. Cillas: Oj, här kan man visst inte ge tekniktips utan att sågas. I linje med fotknölarna om det passar dig bättre, ja. Vill man bli bättre på något är ju tips ett måste - varför ta det som något negativt?

  SvaraRadera
 11. Åh, jag älskar också mina Bow. Jag har ett par blåa, ett par lila och ett par korallrosa.
  :P
  Bra jobbat med träningen!

  SvaraRadera
 12. Tack för iput, pepp och försvar. Jo visst är det inte alltid kul att bli pepprad med främlingars åsikter, om än vänligt menade. Ibland blir det helt tokiga tolkningar. Men jag får acceptera att det jag visar på bloggen är den info ni får och därefter blir kommentarerna. På samma sätt tänker jag att de negativa kommentarerna är riktade till Elbe i bloggen och inte tjejen bakom, då är det lättare att inte bry sig (nu menar jag inte just kommentarerna till detta inlägg utan i stort). Ska skriva ett längre inlägg om det någon gång!

  Fannie: Det beror på vad sockret är ersatt med skulle jag säga. Och vad man tycker om det... det finns ju olika sorts sötningsmedel, jag tycker de naturliga är snäppet bättre typ stevia, xylitol. Vissa är känsliga för sötningsmedel och blir mer sugna av det. Men var chokladen god och du gillar det, kör säger jag :)

  Sara: Ja visst e dom! Har skrivit lite här: http://smaljeansen.blogspot.se/2012/03/dagens-springtur.html De är stora i storleken, jag har XS (jag brukar ha M i kläder men köperm ofta S i tights då jag gillar att de sitter åt. Så man kan säga att man ska gå ned en storlek!

  SvaraRadera
 13. Nyfiken, är du helt säker på att du har korta hälsenor och inte bara är stel? :-)

  SvaraRadera
 14. Maria: Nä det stämmer, jag är stel :) Har alltid kallat det så, liksom tänkt att jag tänjer ut dem, men det är ju inte helt korrekt formulerat!

  SvaraRadera
 15. Klart man kan ge tips "Anonym", men man kan ju vara smidigare!

  SvaraRadera
 16. Älskar också djupa knäböj! Bra pass där!

  SvaraRadera