tisdag 28 augusti 2012

Elbe is in da box

Tänk att det finns crossfit-tidningar... denna lektyr fanns i boxen där jag var på besök idag. Vi snackade om sporten och mina träningsmål och livsvillkor. Jag tror att jag skulle hinna med att träna c:a 2-3 ledarledda klasser med både kvantitet och kvalitet/veckan (lägga ned kanske 1,5h/gång) och utöver det träna styrka och teknik på jobbgymmet samt kanske något kortare pass i boxen.

Det var ett litet men trevligt ställe, få medlemmar och stängt för fler (fast jag lyckades krångla mig in ;-) Vad annars ska jag göra av det där generösa friskvårdsbidraget liksom? Att jag vill träna i en box och inte CF på egen hand som ngn påpekade går är förstås att jag vill ha stöd och hjälp att utvecklas. Och sällskap kan vara nyttigt att tvingas in i för denna lone gym ranger ;-)

Två saker gör mig lite kallsvettig: Att tävla (vilket man i CF gör mot sig själv and that's fine men det finns ju även ett visst tävlingsmoment gentemot andra också) men det är bra att jag får jobba med de känslorna tror jag, och sedan det faktum att jag ogillar när någon säger åt mig vad jag ska göra (inte alltid kul att ha en blogg då hehe) men ja ni vet när man tränar och känner ögon i nacken och bara väntar in den där kommentaren... i CF är det ju en nödvändighet om man vill förbättra tekniken men ja... återigen känslor att jobba med. Inre fokus denna höst, visst sa jag så? ;-)

3 kommentarer:

 1. Spännande att höra vad du tycker sen!
  Jag och en kompis köpte ett groupon deal, 5ggr på Crossfit södermalm. Vi har varit där två gånger och på torsdag är det dags för tredje passet. Skräckblandad förtjusning innan varje gång. Jag är oxå lite rädd för den där tävlingskänslan men när jag väl är där har det varit sjukt roligt OCH sjukt jobbigt! : )

  SvaraRadera
 2. Modigt Elbe! Skulle ALDRIG sätta min fot i en box just på grund av dedär ögonen.. Och dessutom alla dessa akrobatiska inslag... Är man född med otymplig kropp är just akrobatik inget som ligger högt på listan.

  Att jag är paleo och ogillar CF är ju lite motsägelsefullt. Men den exkluderande filosofin som CF präglas av gör att jag känner ännu mer varmt för tex friskis koncept med generös och alla-får-plats attityd. Hur tänker du kring detta? Vore intressant att höra.. Kanske är jag felinformerad? Vet du mer läser jag gärna..

  SvaraRadera
 3. Ja, tävlingsnerverna blir bättre allteftersom men visst är det lite stressande ibland. Bäst är ju förstås "amrap" då, när man kör antal varv på tid för då vet man inte hur många de andra hinner och ingen vet var man själv hålls liksom. När det är typ tre varv på tid är det ju oundvikligt att se varandras resultat. Och någon måste ju komma sist. Man får tänka så om man blir stressad, att man tar på sig det ansvaret ;-) Men som sagt tävlar man ju mest mot sig själv, INTE mot de andra. Det kommer bli fint det här :-)

  SvaraRadera