tisdag 14 augusti 2012

Dagens träning + logga styrketräning i mobilen?

Dagens träning: Rygg

Alltid lite försiktig då jag hade ryggproblem hela förra hösten. Men det kändes bra!

Uppvärmning på crosstrainer 7 min
Negativa chins (hoppa upp, släppa långsamt ned): 6,6,5
Sittande rodd: 30 (kg...?) 12,10,10 + dropset (halva vikten, så många reps det går)
Latsdrag: 35 kg 9,8,8+dropset
Rygglyft 10 kilo: 12,12,10
Framåtlutade hantelflyes 5kg (9,8,8) + dropset

+plankan 60s, sidoplanka HÖ 30s, sidoplanka VÄ 30s X 2 varv. Körde även c:a 10 snabba knäböj mellan några av seten, mix it up!

Dagens gymsällskap: Ung muskelknutte och äldre krutgubbe
Dagens musik: Dunkadunka dansstation på radion
Dagens bästa: Fick veta att det ska beställas sånna där gymmiband jag önskat!
Dagens sämsta: Halkiga, höga trosor fick de långa gymshortsen att hela tiden glida upp till strax under armhålorna. Snyggt...

Jag har snart ett färdigt nytt styrketräningsprogram som jag tänker köra efter. Då jag inte tränar på SATS längre funderade jag lite hur jag skulle få tag på sånna där braiga registreringskort där man fyller i vikter, set och reps.

Fast... egentligen är de där korten rätt jobbiga, jag tappar bort dem, de blir knögliga i väskan och jag spiller ned dem med vatten och svett. Och jag har ju allt annat viktigt elekroniskt så varför inte logga allt detta i mobilen istället frågar jag mig? (Och frågar mig även hur i all världen det kommer sig att detta inte slagit mig tidigare?!) Det måste ju finnas någon bra app till för sånt. Kanske kan den göra grafer också, det vore perfa.

Tips?

14 kommentarer:

 1. Fitocracy är en rolig app för att logga träning, det är lite som ett spel där man samlar poäng och levlar upp... men samtidigt kan man få en del statistik, t.ex. vad man har använt för vikter tidigare på en viss övning m.m. Så agerar det som ett community också med diverse grupper.

  Den är lite omständig för man måste leta upp varenda övning, och komma på vad de heter på engelska dessutom, men det är peppande att samla poäng... :)

  SvaraRadera
 2. Jag använder GymTracker, där finns de flesta vanliga övningarna redan inskrivna och sorterade efter muskelgrupp. +poäng för att man kan välja vilotid efter varje set se och resultat i grafer. - för att man man bara kan ändra vikt i 2,5 kg intervaller!

  SvaraRadera
 3. shapelink är en annan träningssida som funkar som träningsdagbok :)

  SvaraRadera
 4. Jag använder dumbbell.se. Finns som hemsida och app till mobilen. Inte perfekt men jag tycker den fyller sin funktion.

  SvaraRadera
 5. Vad är dropset bra för och när tycker du man ska lägga in det? Mvh Matilda

  SvaraRadera
 6. Oj, många bra tips - tack!

  Matilda: Jag använder det för att krama ur det där lilla sista ur musklerna... jag kör tungt och när jag bara klarar en rep till så kanske jag klarar fler om jag sedan sänker vikten! Du kan köra ett dropset eller ta det vidare; först kör du 3 set med tung vikt och kanske 8 rep, sen sänker du vikten till hälften och kör så många du kan, sen sänker du ytterligare och kör så många du kan osv. Till slut kanske du sitter med ett kilo pålastat och kämpar ;-)

  SvaraRadera
 7. Jag använder också Fitocracy, det enda negativa är väl att det är så roligt att samla poäng och leva upp att man blir smått beroende av det... Men det rekommenderas varmt, finns både online om som app till iPhone och android.

  :)

  SvaraRadera
 8. jag använder funbeat och deras app, framförallt när jag jag är ute på promenad (och de få gånger jag springer) det går också bra att skriva ner övningar och så på gymmet. jag gillar den.!

  SvaraRadera
 9. Fitocracy! :) Tävla med oss! hihi

  SvaraRadera
 10. Tack Elbe, ska testa på engång :)

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag använder ifitnesspro. Lägg program där det finns många övningar! Bara klicka å dra. Väldigt lätt att förstå. Rekommenderas!

  SvaraRadera
 12. Har du testat JEFIT?
  Man kan sätta ihop egna program och rutiner med hjälp av massa övningar som finns i programmet och även följa sin vikt- och mätutveckling.

  SvaraRadera
 13. Nepp Maria, ska kolla upp låter ju jättebra!

  SvaraRadera