Dags att sluta betala löjliga summor för miniburkar i affären. Rosta valfri mängd mandel i en stekpanna 5-10 minuter med lite flingsalt. Passa dem så att de inte bränns! Häll i matberedare eller kör med stark mixer. Lääääääänge. Typ tio minuter! Men pausa då och då så maskinen inte blir överhettad : ) Rätt vad det är blir det smör! Smaka av med salt, krydda om du vill, förvara i kylen. Ha en klick i smoothien, bre på frökex, ät med sked ;-) Supergott!
Gör typ en burk i veckan, finns inget bättre!
SvaraRaderajag gillar inte mandelsmör så mycket, däremot har jag gjort hemgjord nutella som blev sjuuuuuuuuuuukt god och istället för socker hade jag stevia strö från ica!
SvaraRaderaTIO minuter, BARA?! Vad är det för supermixer du har? Jag har fått köra nästan en timme någon gång, men ändå värt det för det blir så. himla. gott. Mandelsmör är min eviga (hoppas jag!) kärlek.
SvaraRaderaVisst kan man ta vilka nötter som helst?! :) Borde ju funka tycker man ju iaf!
SvaraRaderaKan man inte hacka det först? Eller missuppfattade jag receptet? Har aldrig provat mandelsmör, men det låter kul!
SvaraRaderaJag har gjort på hasselnötter - jäkla gott i äggmjölk! :)
SvaraRaderakan göra med vilka nötter som helst typ!
SvaraRaderajag gör mandelsmör, jordnötssmör, hasselnötssmör...! just try!!!
Hasselnötssmör är min nya kärlek.
SvaraRaderaMen min blender är för klen, måste skaffa mig en riktig mixer!
Brukar göra eget jordnötssmör. Rostar i ugn och häller på lite salt när jag mixat färdigt nötterna. Om jag vill ha crunchy slänger jag i några hela nötter i smöret och mixar bara en liten stund så det blir bitar. Har länge tänkt göra mandelsmör så nu ska jag göra det bara mina mandlar som jag beställt kommer.
SvaraRaderaÅh va smart, ska jag testa!!! :-)
SvaraRaderaSka lätt göra! My god en liten burk i butiken kostar ju 70 hutlösa kronor!
SvaraRaderaMm det måste jag testa! Jag har gjort nötcreme/nutella på liknande vis. Farligt gott!
SvaraRaderahttp://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/08/21/notcreme-en-nyttigare-variant/
Gott gott! Men ett tips: förvara det i glasburk! Jag har hört att feta livsmedel tar åt sig de farliga ämnena i plasten (precis som att man inte bör micra i sin plastmatlåda osv)... Även om jag inte är säker på att det stämmer tar jag glas just in case!
SvaraRaderaMmmmandelsmöör.. *går zombieartat mot kylskåpet med en sked i handen...*
SvaraRaderatack för tipset!
SvaraRaderaska göras i början på nästa vecka. :)
Ett annat mandeltips http://www.matvett.se/blogg/saltrostade-mandlar
SvaraRaderaHej! När jag mixar så fastnar all hackad mandel under bladet eller på kanterna av maskinen och kniven går i tomma luften. Blir inget smör av det....Är det bara jag som har det problemet?
SvaraRaderaTålamod!
SvaraRaderaSkrapa ned/fram det, kör igen, skrapa osv. kan ta typ 20 min....