onsdag 8 augusti 2012

Snart dags för fyraprocentarn

Hey you! Hur har ni det denna lillördag? Jag har massor att göra på jobbet, försöker dela in projekten i timmar och kvartar med små pauser emellan (som nu ;-) Men jag ska ändå dra ned till gymmet på lunchen, jag vet ju att det får mig att bli så mycket piggare på eftermiddagen. Särskilt då det ökända tjugo över tre-suget sätter in. Jag har lärt mig att träning + stor (och rätt timad) lunch kickar mitt sug. Och de dagar det inte är så ser jag till att vara förberedd med ett sunt (och smaskigt) alternativ. Den som är väl förberedd behöver inte ha god karaktär!

9 kommentarer:

 1. Att vara förberedd är ofta det som gör att man inte trillar dit. Har man bra alternativ i närheten behöver inte suget och sockerhjärnan ta överhand. Planering is the shit!

  SvaraRadera
 2. För min del har morgonträningen samma effekt. Skönt att slippa det värsta suget! :)

  SvaraRadera
 3. Själv har jag semester! Härligt :)
  Att vara förberedd är det som gäller när suget sätter in om man inte ska trilla dit. Annars är det ofta svårt att stå emot..

  SvaraRadera
 4. Amen to that, sister! ;-)

  Jag packar alltid med mig mandlar, någon frukt eller proteinpulver i påse ifall suget skulle knacka på.
  Smartaste draget och man slipper uppblåst mage pga infall.

  Kraaam, ha en fortsatt bra dag på jobbet:-)

  SvaraRadera
 5. Så sant! Äter mellis vid två men de dagar jag jobbar till fem (som idag) eller halv sex blir jag supersugen vi halv fem ungefär. Har laddat med massa bra alternativ i kylen och mitt skåp! Blir glad varje gång jag kommer på att jag inte "måste" vänta till jag kommer hem :)

  SvaraRadera
 6. Vad jag saknar lunchträning! Kör hårt

  SvaraRadera
 7. Jag slipper 20 över 3-suget, för då har jag slutat jobba för dagen... ;-) Skämt åsido men jag har faktiskt aldrig problem med sug på jobbet, inte ens när de andra fikar, och tur är väl det! Eller är det bra planering kanske? Dunno :-)

  SvaraRadera
 8. Jag brukar ta med mig en banan och en termos med grönt te. Det bästa att göra när man blir sötsugen är att äta något med långsamma kolhydrater innan sötsuget klickar in. Det är åtminstone vad jag tycker. =)

  SvaraRadera
 9. Tack Elbe för en underbart härlig blog. Jag hamnade på den i somras och blev helt beroende. Du har verkligen en grymt skön stil -jag gillar det anonyma : ) och bloggen är super-überpeppande att läsa.
  Läste din lista för att undvika förkylningar ….jag har två troll i förskola resp skola och jag känner verkligen igen mig i att vara sjuk stup i kvarten. För ett år sedan gjorde jag en ”livstilsförändring” efter att ha läst boken isodieten. Sedan dess är det träning 2-3 ggr/vecka, inget smågodis från självplocken och isomat varje dag (förutom på fredagkvällar då jag och lilltrollet först bakar sedan smaskar chokladbollar… yepp the ”real stuff” med smör, socker och havregryn… hemskt va ; ) but we like it..). Utöver vanlig isomat så äter jag Probi mage (Probiotika tablett som finns på apoteket – eftersom en stor del av immunförsvaret visst finns i magen/tarmarna) och några ggr/vecka så dricker jag lite Reds Holistics (massa antioxidanter). Jag har minskat min förkylningsfrekvens drastiskt och jag mår överlag så mycket bättre. Svårt att säga exakt vilket av mina tilltag som gav mest effekt men ändå, förkyld 2 g/år istället för 10 gjorde mig glad. Nu får man se då det snart är höst igen… så Igår köpte jag en påse vetegräs för det ska visst vara bra och nyttigt… det blev en spännande grön drink …med underlig smak : ) … funderar om jag vill fortsätta dricka den…
  Men som sagt mina tips är Probi och Reds!
  Hoppas du och din familj får en fin och frisk höst och att du fortsätter blogga och förgylla tillvaron för oss läsare!

  SvaraRadera