söndag 19 augusti 2012

Dubbel ingefära

Okej, vanligtvis ständigt sjuka-jag har klarat sig genom den första månaden av dagisstarten men nu är kotten snorig, grannens barn som vi tar hand om ibland har varit hemma sjuk och trouble knackar på i hals och näsa i helgen. BAM med dubbelt ingefärste (färskriven + Friggs citron/ingefära-te och honung i, vitlök kändes dock lite för äckligt... Take that bacillusker!

6 kommentarer:

 1. Köpte också ingefära idag, vi börjar inskolning imorgon... Lika bra att ta tjuren vid hornen direkt och tala om att här ska minsann inga baciller få fäste!!

  SvaraRadera
 2. Mota, mota! Håller tummarna för att det hjälper. Annars tipsar jag om min kära mammas dunderkur. Varm apelsinjuice, honung, ingefära, pepparmyntsolja, whisky. Och vitlök.... Oh, yes. Man måste nästan hålla för näsan när man dricker. Och inte hångla de närmaste timmarna heller, because the breath will kill ya, men bacilluskerna hålls borta, promise! :)

  SvaraRadera
 3. Hoppas bacilluskerna håller sig borta! Våra tjejer är inte lika känslig nu när de är större, men det har varit mycket innan speciellt vid dagisstart!

  SvaraRadera
 4. Alltså jag älskar ju den där ingefäran! Dricker det trots att jag inte är sjuk hahaha Kanske därför jag sällan är det

  SvaraRadera
 5. Jag brukar också svälja några pepparkorn. Ska tydligen vara riktiga killers i magen mot alla bakterier. Dessutom smakar det ju typ ingen om man shotar dem.
  Ett bra sätt att få i sig vitlök är att skiva banan och lägga på lite vitlökshack. Låter ju helt knas och jag själv skulle förmodligen inte våga prova och någon tipsade, men gör det! Passar oväntat bra ihop.
  Bara ett tips till... =) Persilja ska tydligen motverka vitlöksodören, om man t.ex behöver hångla under dagen och inte vill osa garlic...

  Ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 6. Hej! Honung i té över 37 grader (ungefär) dödar tyvärr alla de bra bakterierna som finns i honungen, så ta det hellre bredvid före eller efter du dricker téet :) din blogg är en stor inspirationskälla för mig btw!
  Kram!

  SvaraRadera