tisdag 21 augusti 2012

Ett par tankar + bollrecept...sort of

Hej från soffan. Mr lagar mat OCH nattar samtidigt i någon slags enmansstafett för jag har en slut som artist-kväll. Den älskade mannen!

1. Jag glömde säga att jag mellan de första vadblire fem seten idag också gjorde tio knäböj. Quick and dirty! Gör ofta det då jag tränar överkroppen, pang på't, snabba och djupa ska de va! Tror jag njuter lite av att jag kan göra dem så lätt, minns tiden då tio djupa, även utan vikt, innebar enorma ansträngningar ;-)

2. Är det inte så att, om jag skulle sluta med de mejeriprodukter som jag äter (vilket inte är lika mycket som förut nuförtiden), så skulle man kunna kalla min kost för paleo. Jamen typ. Om jag har fel, slå mig i huvudet med en stenklubba ;-) Märkligt då jag inte ens gillar kött vilket ju brukar vara bra om man är paleolit. Men det är skönt att inte ha någon rubrik på min kost, förutom PF då som ju inte rör livsmedlen.

Apropå stenålderskost gjorde jag som sagt mandelmjölk igår. Den blev vattnig och tråkig och googla recept om ni vill för det jag använde var trist. Tillbaka till provköket. Däremot fick jag god användning för restprodukten, en massa krossad mandel i botten på mixern. Slängde i ett gäng ekologiska dadlar, kakao och macapulver. Rullade i sesamfrön. Inte det godaste jag gjort i bollväg men de var utmärkt till lunchkaffet, min kollega mumsade också i sig en :-)


8 kommentarer:

 1. Jo, det kan nog stämma. Inget smör, inga jordnötter heller! Inte bönor och inte spannmål. Det är väl typ det. Och så de älskade mejeriprodukterna då ;-)

  SvaraRadera
 2. Du får ju droppa dina proteinpulver då också, om du vill gå helt paleo. Men annars har har du och bodycomf helt rätt.

  SvaraRadera
 3. Jag gjorde dessa men hade i lite kaffe, blev supergott! Vet inte om du får dricka kaffe med paleo (kan inte det sättet att äta) men det gav de små bollarna ett lyft!

  SvaraRadera
 4. Skönt att slippa labels tycker jag, det blir (eller kan bli) så himla sektigt. Ät. Bra. Mat - liksom. Inte så svårt - eller hur svårt som helst.

  Bra med benböj sådär memellan, det kanske man skulle ta efter!

  SvaraRadera
 5. Bodycomf: Ja det är mycket som ska bort där... Men efter att ha läst din utvärdering känner jag också att jag kör på med mitt så länge det funkar :)

  Tigger: Ja hehe, aminosyror får man nog som det räcker ändå ur köttet isf :)

  Frida: Åh, det lät gott! De saknade faktiskt lite sting så det låter som det skulle passa.

  Uppochhoppa: Ja så skönt! Idag åt jag tex en väldigt icke-paleo frukost ;-)

  SvaraRadera
 6. Fast jag tycker det kan vara bra med labels, ge mig själv en begränsning. Utan begränsningar äter jag allt, och har otroligt dålig koll på vad och hur mycket - och jag gillar inte resultatet.

  Jag har funderat mycket på det på sistone, och kom på att jag har min label (Paleo ligger dock nära till hands, men jag varken vill eller behöver skippa mejeri och mjöl) - vi undviker tillsatser i vår familj.

  Det skapar en begränsning, vi äter (köper) inte all mat, det vi köper är ibland dyrare, och därmed slösar vi det inte på samma sätt som vi gjorde förr. Vi äter helt enkelt bättre, och till viss del mindre - och jag gillar resultatet!

  SvaraRadera
 7. Jo, men visst har du rätt, typ. Det är ju så att många som kör paleo ligger på procent verkar det som, dvs kör paleo viss procent av tiden. Det fungerar inte alltid att vara 100% hardcore, man måste ju kunna fungera i sociala sammanhang. Men vissa saker är ju värre än andra, typ spannmål. Dock är ju den torkade frukten inte helt ok om man vill vara strikt. Jag tycker det verkar som om du äter som en stjärna, det vi får se i alla fall ;) Som de säger, prova strikt i en månad utan mejeriprodukter och se sen om du tycker det känns värt det.

  SvaraRadera
 8. Gott! Dadelbollar slår nästan vanliga chokladbollar faktiskt :)

  SvaraRadera