tisdag 28 augusti 2012

Gymsnyggo


Skönhetsrutiner... det ordet känns lite Veckorevyn anno 1994, tycker ni inte? Men det är vad jag tänkte skriva om. Den här bloggen har ju i smyg börjat handla lite om skönhet tidvis och jag hoppas ni tycker det är ett kul komplement? Några basics kommer här. Nä, jag tänker inte säga drick mycket vatten...

Håret: Mitt busiga barr (som är "så att det blir jobbigt"-tjockt och vågigt) tvättar jag enligt no poo/balsammetoden. Man tvättar då bara håret med ett visst godkänt balsam (i mitt fall Coops 10-kronors) efter att ha rengjort det med ett så kallat sista schampo (vill ni börja med detta, läs på först!). Jag tvättar håret c:a 3 ggr i veckan. Då jag sprungit hårt är ett tvätt ett måste, om inte direkt efter så på kvällen. Lättare lunchträningspass genererar inte lika mycket nacksvett och är håret nytvättat dagen innan låter jag det oftast vara (men har jag haft det utsläppt på förmiddagen åker det förmodligen upp i någon mer svettförlåtande bulle eller fläta). Som styling efter duschen räcker oftast att ploppa håret (sätta upp det på ett sätt med handduk som främjar lockarna). Ibland har jag i Wellas gel (no poo-tillåtet). Att fläta det då det är nästan torrt ger också fina vågor.



Kroppen: En gång i veckan tar jag ett långt bad (jag blöter inte håret), med olivolja i (inga bubblor/tvål=uttorkande). Underbart! Lyssnar gärna på podcast samtidigt och tänder till och med ett ljus ibland då jag känner mig romantisk. Jag skrubbar kroppen med borste/skrubbvantar/hemgjord skrubb på socker+olivolja, rakar lite här och där om jag känner för det, filar fötterna om de ser allt för sorgliga ut och tar hand om huden i ansiktet.


Ansiktet: Då jag badar brukar jag göra OCM (en rengöringsmetod med olja för ansiktet, googla) och/eller aspirinmask. Varje kväll brukar jag ta bort sminket med en olja (jag gillar morotsolja!) Denna funkar även som en slags hudkräm på kvällen. Jag smörjer in massor, torkar bort sminket och torkar sedan bort överflödet med en varm, fuktig handduk.


Smink: Jag är beroende av concealer då jag tyvärr har väldigt tunn hud under ögonen och alltså ständigt mörka ringar där. Min sminksynd är att jag nyligen lärt mig använda vattenfast mascara och denna tvättar jag inte bort utan går med i några dagar... kanske inte så bra men sååå skönt att slippa ha på nytt :/

Naglar: Jag har sköra och rätt trista naglar, de växer till en okej längd och sen går de av. Fine with me - jag ser till att de är fräscha och fina. Jag har en imponerande samling Essie-lack men har på senaste blivit ett stort fan av Shellac/Gelish (nagellack som sitter i 2-3 veckor) och tycker det är sååå värt de där 2-300 kronorna att få färg som håller oavsett allt. Hur stor andel ohälsosamma kemikalier det är i lacket vet jag inte så mycket om... Men jag blir lycklig av att det lyser fint då jag tittar ned på händerna, jag jobbar mycket med dem.



Parfym: Håller på att använda upp min samling Clean-dofter och nästa inköp blir något eko.

På gymmet: Om jag inte tvättar håret hoppar jag in i duschen, tvättar mig så snabbt jag kan, torkar mig och om tid finns (vilket det ofta gör om man varit snabb i duschen) kladdar jag på lite brun utan sol på benen eller hela kroppen (händer ungefär varannan vecka då blekheten blir för lysande...). Den får även funka som fuktkräm i ansiktet vilket förmodligen är rätt så där rosigt och fabulous efter träningen. Jag har två uppsättningar smink/produkter, en för hemmabruk och en för gymmet (som jag förvarar på jobbet eller i gymväskan). Är övertygad om att det blir lättare så! Då ansiktet torkat duttar på lite concealer under ögonen och sen ä dä klart (eftersom mascaran sitter där den sitter). Är jag orosig blir det lite rosa krämrouge också - puderrouge funkar bara inte på ett fuktblankt ansikte. Just nu använder jag en sort från Topshop som är underbart korallrosalysande. På senaste har jag fått en skur finnar som ständigt återvänder, så jag ska se över mina rutiner. Misstänker att det är sommarens flitiga solkrämsanvändande som är boven. Solkräm är för mig ett nödvändigt ont - de innehåller kemikalier men jag tycker det är värt fördelarna. Utöver att jag har superkänslig rödvit hud som måste smörjas även i mild svensk sol så har jag sett många solskadade ansikten och blivit avskräckt. Vad det egentligen innebär att "se ut som man är 30+" är sannerligen till stor del en solexponeringsfråga...


Till vardags: På mornarna är det snabba bud som gäller; jag duschar i princip aldrig (det gör jag nästan bara på träningen, någon kväll hemma om det gått för långt mellan gångerna.) Jag brukar tvätta mig med en tvättlapp på de ställen som behöver det, fixa till håret (kramar upp lockarna med vatten om det ska vara utsläppt men jag har det nästan alltid uppsatt). Kanske det blir det en snetofs, en hög knut, en luggfläta eller tvinnade sidostycken? Tar inte länge och är en bra pigga-upp-mig då man känner sig hopplöst tröttful i fejan. Smink? Ja concealer och ganska ofta läppstift i lila, rött eller korallrosa. Luvluv!


Till fest: Att komplettera mina lockar med några extra tillverkade med locktång i luggen gör susen, då brukar ni alltid kommentera att det är extra fint ;-) Det brukar hålla sig i några dagar eftersom jag inte blöter håret vareviga dag. Smink är kul att gå loss på då; fixa huden med en BB-cream (jag gillar Oliva Eco foundation) lite bronzingpuder och rouge (NARS kombo orgasm/laguna), fylla i ögonbrynen, kanske någon skimrig skugga.




Eco love: Jag har blivit allt mer medveten om och intresserad av det ekologiska utbudet och dess fördelar. Det känns liksom som att jag vill ha samma saker på utsidan som på insidan :-) Men jag vill heller inte slänga allt som står i badrumsskåpet så då har jag en regel: Jag använder mina produkter tills de är slut, men när det är dags för nytt letar jag efter ett ekologiskt/naturligt alternativ.

Några frågor på det?



21 kommentarer:

  1. Vad använder du för concealer? :)

    SvaraRadera
  2. Mycket intressant!! Är lite för lat för att leta efter bra skönhetsbloggar, men behöver tips, så gillar jättemycket att du kommer med såna här inlägg. Bra ide med vattenfast maskara, skulle passa mig med mina stressiga mornar.

    Jag undrar också över consealer. Jag är sämst på att sminka på consealer, jag ser mer blåslagen ut efter jag har satt på den. Hur gör du? På alla bilder när man ser ditt ansikte (eller delar av det iaf) ser du så fräsch ut.
    I morse när jag sminkade mig stod jag allvarligt och funderade på att gå till nån sminkbutik och be om en kurs i consealersminkning ;-).

    SvaraRadera
  3. Vattenfast mascara i all ära men det kostar inte många kronor att färga dem. Unna dig det vetja! :-)

    SvaraRadera
  4. Oh! Hihi du är ju bara för härlig-vilken fart!
    Vattenfast mascara kan ju också gå bort med olja (om du vill använda varje kväll) bara massera in-jag använder vilken som helst-i nöd har även olivolja funkat!

    Vad använder du för övrig fuktighetskräm i ansiktet-typ på morgonen?
    Ma only question!

    SvaraRadera
  5. Kul att du visar att även om man tränar mkt kan man va en snyggis :)

    Jag jobbar med bl.a Shellac og älskar produktet! Just Shellac är hypoallergenic, altså det är mindre giftigt än fx vanliga lack.

    Jag har också lite Gelish produkter, dom är lika bra att använda men lite giftigare.

    Men hey, man behöver inte vara helig.

    SvaraRadera
  6. Men hur kan du inte duscha?! Jag menar inte att du är ofräsch alltså, jag bara önskar att jag var lite mer sån jag med. Jag duschar ALLTID på morgonen. Ja till och med när jag ska träna till lunch eller nåt. Eller som imorn, när jag ska ha idrottsprofilen direkt på morgonen på gymmet. Jag presterar helt enkelt bättre efter en dusch. Känner mig gammal och äcklig om jag inte duschar. Men som sagt, jag borde kanske öva mig på att inte duscha sönder min stackars kropp, OCH MITT HÅR!!! Tänk att jag duschar det två ggr om dagen... Nej, ändring krävs!! ;-)

    SvaraRadera
  7. Var tvungen att googla nagellacket... Måste man ha UV-lampa och allt? Känns ju perfekt men om man behöver en massa utrustning får jag nog vänta på jultomten. Och vara väldigt snäll tills dess. :-D

    SvaraRadera
  8. Åh vad kul, love love!! Jag är så onaturlig det går (nåja, inget silikon någonstans...) och använder också vattenfast mascara men har inte ens tänkt på att jag kan låta den sitta i flera dagar. Skulle nog bli lite smuligt på mig dock, jag har mascara-avstötande ögonfransar :-).

    SvaraRadera
  9. Ditt hår låter som att det är som mitt - dödstjockt och med härligt självfall. Dock har du inte de problem med att styla det som jag har. Locktång är bara att glömma - de försvinner inom en kvart (även vänner har försökt), flätor som fästs med hårnålar kan sitta i kanske... 6 - 7 timmar eller så. Sedan har hälften av alla (många) hårnålar åkt ur eller så hänger det man satt upp alldeles för långt ner eller så har det lossnat en massa småhår som står åt alla håll och kanter (trots hårspray). Tack och lov så ser det nästan alltid bra ut om man inte gör något med det. Men - HUR LYCKAS DU?????

    SvaraRadera
  10. Jag hittade faktiskt till din blogg en gång i tiden efter att jag googlat på "no-poo". Det är rätt svårt att hitta en enkel och kortfattad beskrivning på hur man gör! Är det bara att tvätta håret med ett sista-schampo och sen övergå till balsam? Upplys mig! ;)

    SvaraRadera
  11. Men fan vad snygg du är! Du borde visa ditt ansikte oftare i bloggen helt klart ;)

    SvaraRadera
  12. Ja jag undrar också hur du inte kan duscha?! Haha alla gör som de vill men i mina öron (en som duschar minst 1 ggn om dagen eftersom jag tränar varje dag) låter det ofräscht. Håret varanndag men kroppen? Nej det måste man duscha varje dag, med mild tvål för att inte torka ut huden, och smörja. Ofräscht om man ska ha lite vuxenmys och så har man inte duschat på ett par dagar för att man inte tränat=ingen dusch. Nää Elbe, mycket håller jag med dig om men inte hygienrutinerna. Sorry;)

    SvaraRadera
  13. Underbart inlägg. Du är grymt söt och inspirerande :) Tack för det!

    SvaraRadera
  14. Åh vad roligt att läsa! Jag är en skönhetsjunkie men använder rätt lite produkter. Gillar dock att testa så därför kör jag Glossyboxprenumeration. Löv löv löv! Underbart att få hem nya saker att testa varje månad.

    Intressant med nagellacket. Måste googla. Kan man göra det själv eller är det på salong?

    SvaraRadera
  15. Rolig läsning! Undrar också över nagellacken, om man kan göra själv eller om det är salong som gäller? Och finns lacken att köpa i Sverige för hemmabruk?

    SvaraRadera
  16. Bra inlägg! Skönt att veta att det finns fler som inte känner att de behöver duscha hela kroppen, hela tiden :)

    SvaraRadera
  17. Gud vad fräåsch och snygg du är. Tyvärr föddes jag med en risig hy... Försöker min bästa att dölja det.

    SvaraRadera
  18. Bra och ovanligt bloggtema. Det brukar jag gilla. Kör ju också no-poo plus liknande inriktning med solskydd. Är dock mycket sminkintresserad så det blir endel produkter där.. Har ännu inte testat gelish, tänker att jag skulle tröttna på färgen... Och duscha brukar jag skjuta på om jag kan, är supertorr..

    SvaraRadera
  19. haha, våga vägra dusch! Jag är glad varje dag jag slipper duscha/tvätta håret. Jag tycker det verkar vara så jobbigt att ha det där behovet av att duscha varenda dag, man tar sig långt med raggarduschar och torrspray. Och jag tror inte att jag luktar dåligt.. =)

    SvaraRadera
  20. Det är så mycket bättre att inte duscha "sönder" sig, både för hud och hår. Jag brukar också duscha 3 ggr/veckan, kroppen oftare om jag tränar mkt, men då sätter jag upp håret i en tofs. Älskar ditt hår btw!

    SvaraRadera
  21. Ett bra tips på sexleksaker WWW.intimleksaker.com
    Jag har precis köpt en underbara dildo på intimleksaker.com och en vaginapump på WWW.intimleksaker.se Rekommenderar intimleksaker.com och www.Sextoyonlinestore.com

    SvaraRadera