Enbart zucchini på bilden, faktiskt!
måndag 14 november 2011
Zucchinipasta
Vårt försenade Fars dag-firande inleds med en av Mr's favoriträtter: pasta Alfredo. En riktig kaloribomb vars sås gör sig bäst tillagad enligt konstens alla regler: En stor klump smör, massor av grädde och parmesan ihopkokt med vitlök till en gegga som blandas med tagliatelle eller papardelle. Jag gjorde en fräschare variant till mig själv på zucchinipasta (i mitt fall zucchini strimlad med potatisskalare rakt ned i en stekpanna med olivolja, kryddor och lite fond på det). Samma smaskiga sås till (blandade även i lite vanlig pasta). Hur gott som helst! Lite kallrökt skinka till utgjorde proteinet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Zucchinipasta funkar alldeles utmärkt. Testa morotspasta eller vitkålspasta till också. Lite mer smak i det, eller varför inte blanda dem :)
SvaraRaderaJa jag tänkte testa morötter men hade lite för bråttom. Mums, nu blir jag sugen att prova!
SvaraRaderanu ska jag testa! Vilken dröm!!
SvaraRadera