söndag 27 november 2011

Baktankar

Mysläsning i soffan. Köpte senaste numret av Fitness magazine, där fanns flera smaskiga julrecept, bland annat ett på julig kladdkaka (ursprungligen från boken Familjen Hälsomat). Den innehöll ingen kakao, däremot pepparkakskrydda så jag gissar att det blir som en kladdig mjuk pepparkaka. Blir riktigt sugen på att försöka min på en nyttigare variant!

4 kommentarer:

  1. Goddagens kära Elbe!

    Jag tänkte bara komma med ett litet tips, du som gillar att baka och jag som gillar dina experiment :) Kokosmjöl! Jag har inte sett att du använder det, men jag tycker det är kanon - har det både i mjuka kakvarianter och i proteinpannkakor t.ex. och toppnäringsvärden, vad en rookie som under- (över?)tecknad kan utläsa iaf.

    Idag gjorde jag följande:

    3 ägg + 3 msk sukrin som vispades poröst
    Blanda: 1 dl mandelmjöl, 1 dl kokosmjöl, ½ dl BakePro och ½ dl vaniljproteinpulver med 1-2 tsk bakpulver och massa kardemumma och rör ner i äggblandningen tillsammans med 3-4 msk lättkvarg och lika mkt kokande vatten.

    Rör ihop och ner i form (jag fettade med kokosfett och bröade med mandelmjöl).

    In i ugnen på 175 grader i cirkus 45 minuter.

    Riktigt gott för något med ett helt otroligt näringsvärde och mkt mättande! Kan tänka mig en mjuk pepparkaksvariant med pepparkakskrydda istället för kardemumma och lite lingon i. Eller saffran och några russin som adventskrans. There is no end to the possibilities! :)

    Ha en fin vecka!

    kram.

    SvaraRadera
  2. Halloj! Jag har sett det nämnas men tänkt att "det är säkert som mandelmjöl, fast med samma eller högre fetthalt och sämre proteinvärde". Baserat på vad mina kokosflingor innehåller. Vet du hur det står sig jämförelsevis?

    SvaraRadera
  3. Per 100 gram:

    187 kcal
    Protein: 20g
    Fett: 10g
    Kolhydrater: 4g
    Fibrer: 60g

    Det är la bra?

    SvaraRadera
  4. Låter grymt! Ska testa, tack för tipset och receptet Carinni!!

    SvaraRadera