lördag 12 november 2011

Vikt = längd - 110?

Har ni hört det någon gång, att man 'ska väga' sin längd i centimeter minus 110? Det vill säga jag som är 175 ska väga 65. Hade nästan glömt bort det som var en Sanning med stort S då jag var tonåring, alla räknade så.

Nu stämmer det ganska bra men på den tiden minns jag det som ett väldigt ångestfyllt krav, även om jag tror att vi långa har lättare att leva upp till det. Det låter rätt galet med någon som är 155 och väger 45 (fast det kanske bara är i mina öron där allt som börjar på 4 förknippas med den viktklass jag låg i på lågstadiet). Har ni hört om det här sättet att mäta och lever det fortfarande kvar?

7 kommentarer:

  1. Den har jag faktiskt aldrig hört talas om, när jag gick i högstadiet var BMI det som man snackade om.

    Å andra sidan så var det ju ingen som brydde sig om bmi'n.. den som kunde skjuta in caféborden längst in mot magen under revbenen = var smalast "vann".

    SvaraRadera
  2. Jag är 154 och 45kg skulle inte betraktas som galet på mig. Jag skulle se ut som du gör nu isf. Har vägt 45kg och såg inte för smal ut. Nu satsar jag på 48 med massa muskler :-)

    Hoppas ni haft det underbart på semestern!

    SvaraRadera
  3. Det där "efterlevdes" av alla tjejer när jag gick i högstadiet också. Idag lever jag efter spegeln istället. :)

    SvaraRadera
  4. Det minns jag! I mitt huvud är det fortfarande det som gäller! ;) Enligt det sättet att räkna väger jag 10 kg för mycket... Men enligt BMI är jag normal. Kan ändå inte få ut det ur huvudet. Hjärntvättad!

    /Emma

    SvaraRadera
  5. Jag är 155 skulle kunna väga 45 utan att det är helt åt helsike, men väger väl snarare 55 och är då normalsmal så väger hellre mer än 45 och har muskler. Känns som att det snarare borde vara en logaritmisk skala eller så.

    SvaraRadera
  6. Jag är 162 och väger runt 50 och har fortfarande kvar mina former. Tyvärr dock inga muskler men jag ska ta mig i kragen och börja träna.

    Vilket är förresten ditt bästa tips till att komma IGÅNG med träningen? :)

    SvaraRadera
  7. Amen visst var det så! Vi hade också en massa annat crazy för oss, mäta låren med ett pärlhalsband för att se hur många pärlor som krävdes runt...

    by JODY: Det är att boka upp dig på allvar, t.ex. betala i förväg för pass, lova en kompis att gå och gymma, ta en promenad med någons hund osv. Och göra så tills det blir en vana :)

    SvaraRadera