tisdag 8 november 2011

Smaljeansen testar: NMT (Nordic Military Training)

Sammanfattningsvis är NMT kul, jobbigt, smutsigt, varierande och annorlunda. Jag hamnade i en basic-grupp och insåg att jag nog skulle kunnat hoppa upp ett steg, men det blir vad man gör av det så jag åkte hem svettig och trött ändå :)

Passet inleddes med klassiska uppvärmningsövningar på en fotbollsplan; plankan, jogging med höga knän, armhävningar, getups, bakåtlöpning, med mer. Sedan joggade gruppen iväg på led och satte igång med en tävling som blev det som gav mig högst puls av allt på passet. Gruppen delades in i två lag som fick kroka arm till ett led och jaga det andra laget runt tre träd. Det var svårt och utmanande att inte tappa greppet samt att sakta ned runt träden och öka på raksträckan. Jag var så inne i tävlingen att jag inte märkte att jag var nästan kräkfärdig av utmattning! Men kul var det och mitt lag vann! Sedan joggade vi vidare in i skogen för fler övningar. Och här vill jag säga något om löpningen. Springer man till vardags har man en enorm fördel, eftersom man kan "vila" då. Jag märkte hur min puls gick ned varje gång vi sprang en sträcka, det gick ganska sakta fast jag sprang längst fram. Känner man inte att löpningen blir vila så är detta nog mycket jobbigare.

Vi fortsatte med styrkeövningar så som armhävningar, situps, ryggdrag, olika gruppövningar så som att stå i plankan och försöka slå varann på händerna, bilda en tunnel och krypa igenom och den sista tuffa övningen var en stafett där jag chockade mig själv stort med att springa snabbast av alla (den där lilla tjejen som en gång var, ni vet hon som var knubbig och dålig på gympa, kom fram direkt då jag fick höra att det var springtävling men hon blev glad och förvånad!). Det är ju sällan man maxar då man springer och jag har tydligen gått och blivit snabb utan att jag märkt det, hurra! Kände mig så himla stolt.

Efter ungefär en timme och en kvart var det dags för stretch. Jag var lerig, blöt och hade blåmärke på ögat efter att ha fått ett slag där från en gruppkamrat (av misstag) men kände mig pigg och glad.

Bra: Väldigt härligt att vara utomhus, duktiga instruktörer, varierad träning

Dåligt: Skulle velat haft mer pepp och hårdare bud men fick veta att det kommer då man avancerar

4 kommentarer:

  1. Tack för utvärderingen! Verkar vara ett pass helt i min smak. Ska absolut testa :)

    SvaraRadera
  2. Alltså, ett baspass? Är du verkligen helt säker på att du inte ljög om hur mycket du tränar? ,) För mig är du en solklar medlem i träningsgruppen, iaf som jag ser dig som en person som är avancemangshungrig. I ett baspass får du vad du fick - förströelse. Roligt att du tog dig tid att prova, i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Kul att du har utvecklats så mycket! :) Tycker du ska prova det igen i den svårare gruppen! Ser framemot den utvärderingen :)

    SvaraRadera
  4. Sara: Vi kom lite sent (eller egentligen inte, prick kom vi men vi hade varit där sen tio i men stod med Runday-folket, hade misstagit oss) och därför fick vi aldrig frågor om vår träning som vår fjärde vän fått (vad hon springer milen på). Vi blev bara inslängda i basgruppen. Återkommer till träningsgruppen ist! :)

    SvaraRadera