torsdag 24 november 2011

Luciapokalen 2011

Luciapokalen går snart av stapeln - eventet där mest vältränade kropp vinner! Även om jag inte är någon renodlad fitnesstjej tänker jag följa tävlingen lite, jag tycker det är spännande och jag lär mig mycket från proffsen!

Jag har ramlat över två bloggar där innehavarna båda ska tävla för första gången i kategorin Bodyfitness. Mycket mer än så har de inte gemensamt, den ena har gått från många kilos övervikt till superfit på ett halvår, den andra har tränat hårt i 11 år och jag tippar pallplats åt henne (även om jag har noll koll på de andra deltagarna.) De är riktigt roligt att följa de här tjejerna nu så här i slutskedet, de dietar järnet, morgonpromenerar på okristliga tider och berättar spännande fakta om kroppsfärgning, posering, matbryderier och om att blinga bikinis.

Först ut är Karin Klingestedt. Kolla vilket fantastiskt jobb hon har gjort! Jag ligger verkligen i lä där ;) Karin är ju nybörjare och kanske inte riktigt hunnit bygga upp den muskelmassa som krävs för en vinst i Bodyfitness men vilken fighter! Väldigt inspirerande. Och hon är bara 89:a så jag väntar mig stordåd i framtiden!

Före: (Bild: http://www.klingestedt.se/)

Efter: (Bild: http://www.klingestedt.se/)Sen har vi Anna Grindlund. Anna är bra mycket muskulösare, blondare, brunare och yppigare än jag, kanske just därför tycker jag att hon är spännande att följa. Hon har en gedigen träningsbakgrund och har byggt upp en fantastisk kropp enligt konstens alla regler. Det finns inget före och efter att visa och Anna vill gärna vara återhållsam med formbilderna så här i slutskedet och det får man ju respektera. Men jag tänkte lägga ut en bild på henne i somras, apropå det inlägg jag skrev nyligen om att periodisera kroppsformen. Då byggde hon för fullt fortfarande och vägde många mer kilo än hon gör idag efter en tuff deff. The way to go!

Kurvig och snygg! (Bild: http://annaa.shapemeup.se/)

Och så här ser hon ut idag, stenhård verkligen och bättre lär det bli innan det är tävlingsdags. (Bild: http://annaa.shapemeup.se/)

Heja Karin och Anna! Lycka till.

5 kommentarer:

  1. Jag har följt Emelie på http://emliscious.blogspot.com ända sen före hon bestämde sig att vara med. Det är roligt att följa med på resan och läsa hur hon kämpar. Vilken kämparglöd och stålvilja de besitter!

    SvaraRadera
  2. Är inte detta Annas första tävling? Så har iallafall jag uppfattar det..

    SvaraRadera
  3. nämen nu ser jag ju. Det ska stå "tränat", sorry! :)

    SvaraRadera
  4. Kul läsning och vilken resa dessa tjejer har gjort :)

    SvaraRadera
  5. Den sista bilden du hade på Karin är ju gammal, hon är ju mycket mer fit nu! (följer hennes blogg) :)

    SvaraRadera