tisdag 29 november 2011

Dagens projekt: Berätta om din hälsoblogg!

STÄNGT FÖR FLER INLÄGG

Alla älskar vi ju tips på bra tränings/kost/hälsobloggar. Jag har inte koll på alla era bloggar men det har ju ni. Jag tänkte så här: Skriv en kort presentation i kommentarerna om din blogg. Sedan samlar jag ihop alla i ett inlägg, presenterar dem tydligt en och en, väljer någon bild från bloggen, och gör allt fint och tydligt så får ni chans att visa upp den för mina läsare!

STÄNGT FÖR FLER INLÄGG

38 kommentarer:

  1. Vad gullig du är! Verkligen mån om dina läsare.

    Vet inte hur jag ska presentera min blogg.

    Men i min blogg får man veta att DET GÅR att gå från en 90 överviktiga till 58 sunda kilo på ett år. Dessutom på ett sunt sätt. Samtidigt som man är småbarnsmamma, arbetande och dessutom det dom kallar "hockeyänka".

    Styrketräning är min passion och följ mig gärna på min väg mot en fitnesskropp.

    Och Elbe, TACK för din blogg och DIN inspiration!

    SvaraRadera
  2. Först och främst; din blogg är verkligen bäst. Jag är nästan besatt av att klicka runt här!

    Min blogg är väl egentligen inte en ren hälsoblogg eftersom det i första hand handlar om mig och min häst. Men jag skriver ändå en del om LCHF-mat, min egen träning utöver ridningen och den mentala biten av idrotten. Just nu pluggar jag idrottspsykologi så bloggen får agera som en ventil för mina egna tankar om ämnet. Jag älskar att träna själv och jag har en slags kärlek för löpträning.
    /Erika

    SvaraRadera
  3. Men tack så mycket! Du är som våran alldeles egna lilla moderator som håller ihop allt, tipsar om saker och länkar till roligheter. Som tack för det kommer jag ständigt tillbaka till dig, den mest inspirerande och välskrivna bloggen jag vet!

    Min (nystartade) blogg är grunden till något som så småningom ska mynna ut i att erbjuda personlig träning och hjälp med kost- och träningsprogram. Jag letade själv efter något liknande efter mitt andra barn men i min stad fanns bara en mörk variant av Dolph Lundgren och förhoppningsvis kan jag nart fylla upp det lilla glappet däremellan och hjälpa de som letar efter något mer "mjukt och kvinnligt". Jag skriver om allt som gäller träning, hälsa och kost, både sådant jag läser om, tänker på och även det jag själv gör och står för. Ibland slinker det in nån liten fundering om familjelivet och hur man får allt att fungera så enkelt som möjligt. Det mesta jag skriver har en personlig touch så ni som läser kommer ganska snabbt att få en uppfattning om vem jag är.

    SvaraRadera
  4. Hej och tack för all inspiration! Jag har har en blogg på www.friskvardsfokus.blogspot.com Driver företaget FriskvårdsFokus på heltid i norra dalarna, är massör, spaterapeut,m, styrketräningsintr och Mamma Boot Camp instr. blanda anna. Bloggar om allt som har med hälsa och göra och lite tilll. Kika in vetja! Ha det toppen! Har problem med googlekonto så jag är anonuym/ Carola www.friskvardsfokus.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Min alldeles nya träningsblogg (har ju en annan blogg sedan tidigare) handlar om min strävan att uppnå balans inifrån och ut, att så småningom få den där kroppen jag alltid velat ha. De som läser får möta mina motgångar och medgångar och min kärlek till träning. Kosten är mitt stora dilemma. Jag vet hur man gör, men i praktiken har jag svårt att få balans. Tips, idéer och tankar kring kost och träning blandas med egna resultat och inspirationsbilder!

    SvaraRadera
  6. Åh, vad gulligt av dig. Som jag har sagt förut, det känns verkligen som du bryr dig om oss läsare. Det i kombination med att du är sjukt inspirerande och känns väldigt sund, det är oslagbart!

    Min blogg är ingen renodlad träningsblogg, utan jag skriver om allt i mitt liv. Träning, hästar, jobb, mat. Men ja, många av mina läsare säger att dom blir inspirerade, så om man gillar att läsa lite om allt så tror jag att man gillar min blogg. Sen är jag, i likhet med dig, extremt ärlig och skulle aldrig försköna något. Det är en egenskap jag uppskattar i en blogg.

    SvaraRadera
  7. http://metrobloggen.se/lindampili
    BitterBloggen. En fyrabarnsmorsa som gått ner 45 kg och blivit ultralöpare på kort tid. Gillar att dissa viktmyter. Äter choklad varje dag.

    SvaraRadera
  8. Hittade din blogg för ett par dagar sen, den är jätteinspirerande och har motiverat mig att ta tag i min träning igen...

    Min hälso/träningsblogg har haft en paus, men startades igång lite smått igen igår... tycker bloggandet är ett jättebra sätt att hålla sig motiverad.
    Jag är överviktig, har ca 15 kg att gå ner, spelar rugby under årets varmare månader, men nu när kylan slår till och antalet träningar dras ner är jag förpassad till gymmet, vilket inte är helt fel det heller!
    Målet just nu är att gå ner mina 15 extra kg och bygga upp en grym kondis!

    http://matildablirfit.shapemeup.se/

    SvaraRadera
  9. Ska bli kul att läsa om alla! :)

    SvaraRadera
  10. Min träningsblogg startades i höst i samband med att jag blev Mamma Boot Camp instruktör. Med bloggen vill jag inspirera andra mammor o komma i form efter en graviditet. Något jag själv saknade efter mina graviditeter. Tränar enbart hemma och ger tips om korta/intensiva pass som ger resultat.

    Uppskattar din blogg väldigt mycket !!!

    SvaraRadera
  11. Har följt din blogg ett tag, den inspirerar mig:)

    Jag är en 18årig träningstokig tjej men ätstörningar i bagaget.
    Mina ätstörningar som fick mig att må dåligt har jag idag vänt på till erfarenheter och styrkor.

    Jag har lärt mig vad kroppen behöver, riktig mat och jag älskar att pröva nya träningsmetoder.

    I januari börjar jag utbilda mig till Cert. Kost- och tränings konsult,

    SvaraRadera
  12. Och jag vill Hjälpa människor att finna det jag funnit, en balans mellan mat och träning. Man behöver inte väga 40 kg (som jag förut trodde) utan jag vill visa att muskler väger, jag väger själv 67 kg och är stolt över hur långt jag kommit på min resa från anorektiker till idag:)

    SvaraRadera
  13. Hmm vet inte hur jag ska presentera min blogg men jag är en tjej som bor Melbourne och håller på att utbilda mig till Personlig tränare. Mitt stora intresse är kost och i bloggen så lägger jag ut på vegetarisk mat. Skriver om saker rörande utbildningen och kost för det mesta nu men när jag är klar med utbildningen så kommer bloggen komma igång ordentligt!

    SvaraRadera
  14. Beatatjata - post baby shape up kom till som en ren efterapning av din fokusmånad i juli. I augusti körde jag fokusmånad, började blogga och blev fast. Mitt post baby shape up-år tar slut 1 februari 2012 men jag är bara i början av mitt nya liv som hälsosam mamma. Det blir träningsexperiment, urballningar, träningsvärk i muskler jag inte visste fanns och en hel del nakenbilder ;-). Om du funnit en nisch som hälsoblogg med mycket snygga bilder så har jag funnit en nisch med många fula. Mest på mig. När jag svettas. Eller på älgar. Svettas älgar?

    SvaraRadera
  15. Vilken kul grej! Min blogg som handlar om träning och lite mammaliv presenterar jag så här:

    En livsstilsberättelse ur det hälsosamma livets perspektiv med ett stort stänk familj. Jag är kvinna, hustru och mamma och det kommer att bli träning, kost och mammaliv i en härlig blandning på samma sätt som den blandningen i vardagen är just mitt underbara liv. Här delar jag med mig av min livsstil. Jag hoppas du kommer tycka om att vara med på resan!

    Jag påstår inte att jag har rätt. Jag säger inte att jag har fel. Och jag tror inte på pekpinnar. Jag delar helt enkelt med mig av saker och ting som fungerar så väldigt bra för mig själv och hoppas att det kan hjälpa just dig att bli det härliga som är Ett Bättre Du.

    SvaraRadera
  16. Vilken chans :) Men hur beskriver man sin blog såhär, det var ju svårt.

    Min blogg skildrar min vardag med fokus på hälsa. Jag försöker att varje dag vara den bästa versionen av mig själv och hoppas på att folk finner det jag skriver inspirerande. Jag försöker hitta en balans mellan kost och träning samtidigt som man ska hinna med allt vad vardagen innebär. Hur gör man när man inte har tid eller råd?

    SvaraRadera
  17. Jee så kul!

    Bloggar anonymt på träningsglädje. Och det är just det bloggen handlar om: glädjen i att få träna och röra på sig. Glädjen i att ha en stark kropp som ibland är min vän och ibland lite mindre min vän. Bloggen innehåller också lite boktips då jag förutom tränar också läser massor. För övrigt tokgillar jag mitt jobb, mina underbara vänner, den fantastiska typen jag bor med, och att fotografera. Så ja. Inga bilder på mig/sambon/vänner, men nog på annat!

    SvaraRadera
  18. På min blogg kan du följa min hälsoresa som startade i november i år, då jag påbörjade en formtoppning som kommer att pågå fram till sommaren -12. Jag skriver om träning och hälsa men också om mycket annat, jag älskar att grotta ner mig i rotande journalistik.

    SvaraRadera
  19. Härliga ni är. Mera, mera!

    SvaraRadera
  20. Jag hittade precis till din blogg! Kommer absolut fortsätta följa den!
    Vad väger du nu och är du nöjd med din vikt? :)
    Gött att äntligen har hittat en bra hälsoblogg som passar mina mått!
    /Emelie

    SvaraRadera
  21. Jag som skriver Föräldrafitness är dietist, PT, idrottslärare mm. Min blogg handlar om träning för gravida och nyblivna mammor i Göteborg samt uppstart av mitt företag. Jag är träningsexpert på Familjeliv och har inget emot kolhydrater om de är av rätt kvalitet.

    Kul initiativ, jag har hittat flera intressante bloggar!

    SvaraRadera
  22. Min blogg heter Health & Science och där skriver jag om LCHF, hälsa & träning med en touch av vetenskap. Jag gillar när de finns lite substans bakom de man skriver, därför försöker ja alltid underbygga mina argument noggrant. Med Science ;)
    Jag är civilingenjör inom bioteknik.

    SvaraRadera
  23. Jag skriver ganska mycket om träning och hälsa men också om vardagliga ting, min viktnedgång påbörjades för ca 3år sedan och har påverkat mig väldigt mycket i mitt synsätt och behov av att få träna och vara frisk :)

    jag vill dela med mig av mina erfarenheter och ge motivation till andra som du så bra gör för att få fler människor aktiva i sin vardag! Hälsa, träning och kost är något Av mitt största intresse och har blivit lite av en hobby :)

    SvaraRadera
  24. Jag bloggar om min vardag som simmare på elitnivå, vilket innebär träning ca 25 timmar varje vecka, noggrann planering, bra mat och väldigt massa roliga saker:) Förutom simning skriver jag om allt mellan himmel och jord.

    SvaraRadera
  25. Rebecca heter jag och är 25 år bosatt i Norrköping! Mamma till en underbar tös på 3 som även ska bli storasyster i april! Träning och kost tar upp en stor del av min tid och jag skulle nog inte vara människa utan den! Jag har även hemskheter som bulimi i ryggsäcken vilket har tagit mig dit jag är idag! Man måste kämpa för att hitta sig själv!!

    SvaraRadera
  26. Är din blogg ny förresten? Den känns så stor, men jag hittar inga inlägg förrän sommaren? Keep up the good work.

    SvaraRadera
  27. Härligt initiativ!
    Jag som skriver www.kaffeutansocker.se studerar till hälsopedagog på GIH i stockholm och arbetar inom sportbranschen.
    Jag har även erfarenhet inom viktminsknings-företag, gym-branschen och har varit tränare inom olika idrotter.

    Bloggen handlar om allt inom kost, träning och välbefinnande. Jag hoppas med denna blogg kunna ge inspiration och motivation i vardagen med tex tränings- och kost-tips. Jag lägger upp träningsvideos där jag berättar och instruerar olika övningar för att ge ytterligare hjälp och inspiration.

    Jag vill även ge lite mer kött på benen om en holistisk syn av hälsa. Det finns så mycket mer än bara träning och kost. Man kan ha en stark kropp men ändå känna ohälsa pga tex. Psykiska orsaker och man kan må toppen trots ett BMI på 32…

    SvaraRadera
  28. LindaM: Näe den är bara fem månader gammal :) Men den har
    vuxit fort och jag har lagt ned oerhört mycket tid och energi, så kul att du tycker den verkar äldre : ) Jag hade en annan blogg i tre år om något helt annat än träning men den avslutade jag i våras så suget var stort.

    SvaraRadera
  29. Vill bara säga, bästa hälsobloggen; Smaljeansen!!

    SvaraRadera
  30. Är en fd soffpotatis som sadlade om till massör och gruppträningsintruktör. Skriver om mitt jobb inom friskvårdsområdet och nu även om min träning som nybliven mamma. Skriver utifrån mina egna erfarenheter men blandar med fakta från senaste forskningen. En väldigt personlig blogg :)

    SvaraRadera
  31. Vad bra att få en massa nya bloggtips! Min blogg heter Skynda dig medan du har lust! Här kommer den presentationen som jag själv har om mig på bloggen:

    Jag försöker att vara både träningstok och träningsklok. Är utbildad Hälsopedagog vid Idrottshögskolan i Stockholm och är också utbildad Idrotts- och engelsklärare. Jobbar dessutom på gym och är instruktör i BodyPump, BodyBalance, BodyAttack och Step. Har tidigare varit gymnast, och visst rycker det lite då och då i den nerven, men den där explosiva elasticiteten i kroppen försvinner visst när man har passerat de trettio. Bloggen har jag startat för att motivera mig själv, men visst finns det förhoppning om att i framtiden kunna nå ut och inspirera andra.

    SvaraRadera
  32. Oj vad många här var - massvis med nya tips ju!

    Min är en galen blandning av svettiga gympass, härliga mat & bakexperiment och en jäkla massa glädje helt enkelt.
    Träning & hälsa på mitt sätt!

    SvaraRadera
  33. Jag är en 20-årig tjej som driver en blogg som handlar om min väg till att bli personlig tränare. Pluggar på distans i Linköping och är klar i augusti 2012. Dessutom så har jag planer på att utbilda mig till hälsopedagog till nästa höst.

    I min blogg finns en salig blandning mellan min egen träning, mat, recept, utbildningen och lite olika utmaningar jag tar mig ann!

    SvaraRadera
  34. Skriver en blogg där jag vill uppmuntra och peppa till träning och sund kost utan dieter, vill framförallt att mammor som känner att dom inte har tiden ska se att det finns vägar till stark och sund kropp och välmående utan att behöva lägga många timmar varje vecka. Det enda man behöver är viljan! Delar med mig av tips och passuplägg som man kan göra hemma och inte tar massor av tid. Kort och effektivt är min melodi. Älskar crossfit och dess funktionella övningar!

    SvaraRadera
  35. Bloggen jag skriver handlar om mitt liv som en lundensisk 17åring, som gillar att träna och experimentera i köket. Dagens bästa mål? Frukosten! Därför kommer en hel del frukostrecept.

    SvaraRadera
  36. Jag vill att min blogg ska vara en inspiration till - och ett ställe där man kan läsa om & diskutera - ett liv fyllt med härlig träning som en självklar del av vardagen och bra mat utan förbud.

    Jag som skriver har haft mina perioder med konstig syn på ätande och med allt annat än ett hälsosamt leverne, med hjälp av träning har jag kommit ifrån det. I somras mest sprang jag, just nu jobbar jag för att få mer muskler - välkommen att följa med!

    SvaraRadera
  37. En blogg om matglädje, svettlycka, ekologi, muskler & köksexperiment! Jag hittade träningslyckan genom att läsa en väldig massa bloggar och om jag kan inspirera någon till att tycka det är lite kul med coreträning eller en annan till att prova på en ny sak i köket är jag glad!

    SvaraRadera
  38. Hej! Ganska ny men trogen läsare av Smaljeansen. Har blivit inspirerad att plocka fram mina egna Smaljeans och förändra min kropp med min favoritträning bodypump, zumba och promenader. Bloggar anonymt på maggans.wordpress.com . Lite vikt och mått mest för min egen skull, men vore grymt om nån läste och peppade mig att fortsätta kämpa :)

    Tack för en fantastisk blogg! Kram

    SvaraRadera