torsdag 3 november 2011

Bet to sweat


Om ett par timmar är det dags för Bikramyoga och jag börjar känna ett litet nervositetspirr i magen.

Jag har ju gått flera gånger förut men det här är precis den typen av pass som ligger lite utanför min comfort zone. Nuförtiden vågar jag prova de flesta träningsformer men eftersom jag både är värmekänslig och ogillar att trängas i grupp så är det lite läskigt - perfekt att utsätta sig för då!

Det är helt klart att Bikramyoga är ett mentalt träningspass för mig. Visst, jag svettas som en gris, hjärtat pumpar och det är säkert oerhört bra träning men det som jag lär mig mest av är att härda ut den där sista halvtimmen då jag egentligen vill gå hem, att pressa kroppen att stanna kvar i obekväma och läskiga ställningar, och att inte få panik av värmen och trängseln. Sen gäller det ju att ha självförtroendet på topp, snart är det dags att hoppa i topp och shorts, något mer än så är inte att tänka på.

Vissa har sport-BH men det där tjocka tyget tycker jag är på tok för mycket och dessutom behövs ju inget skumpstöd. Nej bäst är shortsliknande trosor och topp i syntet (typ Sloggis). Det ska vara tunt men täcka och inte glida undan i konstiga ställningar.

Vilken sorts träning får er att bli nervösa och obekväma?

5 kommentarer:

  1. Allt som innehåller för mycket koreografi. Blir fullständigt bortkollrad på dans- och steppass. Även pass där man måste interagera mycket med någon man inte känner under passet, tex box.

    SvaraRadera
  2. All sorts träning i grupp eller där jag syns. Har tränat hemma så länge att jag känner mig helt fel på gymmet. För att inte tala om i somras när jag inte orkade träna inomhus utan körde på altanen på landet, tätt omgiven av hus där folk nog satte morgonkaffet i halsen när de såg mig. Men efter första gången struntade jag i vilket och körde på ändå, det blir en extra morot att inte banga eller släppa på tekniken, man vill ju se så bra ut som möjligt :-)

    SvaraRadera
  3. Lovisa: Oj ja verkligen jag med det där om att bli ihopparad, usch!!!

    Beata: Mmm precis så kände jag mig i början på gymmet, blev alldeles kallsvettig då, kan känna mig så på ett nytt gym där jag inte hittar runt och tycker att alla stirrar :)

    SvaraRadera
  4. Vad äter du efter Bikram yogan?

    SvaraRadera
  5. HurtMaja: Massor! Jag brukar ta det lite lugnt och inte proppa i mig direkt passet är slut (blir lätt illamående då) utan äta då jag kommer hem, ungefär 30 minuter senare. Då äter jag som efter ett vanligt, hårt pass dvs en rejäl, nyttig middag. Jag brukar vara riktigt hungrig. Däremot dricker jag hinkvis med vatten direkt efteråt och häller i mig en klunk i kvarten ungefär under hela kvällen efteråt.

    SvaraRadera