lördag 14 januari 2012

Före/efter: Styrketräningsperiod - tre månader

Vi börjar med bilder. Sen kommer styrkeresultaten! Måste bara hitta papperen i lådorna först...


Innan ni kollar bilderna, två saker:
Jag fick spegelvända vissa av dem för att jag råkade lägga före-bilden till höger istället. Så ni inte blandar ihop det när jag talar om vänster arm :) Samt att jag tog några före-bilder i oktober men de var inte alls lika exakta som efter-bilderna i slutet av juli. Samt att kroppen såg ungefär likadan ut. Så jag har tagit mestadels från då!

Jepp, så här har ni dokumentationen. Så här ser jag ut efter tre månader av styrketräning. Jag har snittat på 4 pass i veckan, tränat ytterst lite konditionsträning och lagt ned ungefär 40 minuter varje gång. Inga powerwalks eller sådant. Jag vill också poängtera att det som gett resultat inte är att jag tränat hårt. För det har jag inte faktiskt. Inte så där gudjagvilldökräkasspottablod. Utan bara så hårt som det krävts för att jag varje pass har kunnat höja vikterna. Lite, lite åt gången. Det som gett resultat är kontinuiteten. Jag har tränat regelbundet utan uppehåll, belastat musklerna igen och igen. Nötanötanöta! No excuses.

Bild 1: Slutet av juli. Bild 2. Mitten av januari

Var ser jag skillnad: Bröstmuskler, armar, axlar och benmuskler. Särskilt vänster biceps har varit i princip obefintlig - ser ni? :) Jag hade ju heller inte tränat armarna alls förut! Inte alls I tell you. Bara burit barn. På högern alltså...

Bild 1: Mitten av oktober. Bild 2. Mitten av januari

Vad är jag mest nöjd med: Bröstmusklerna! Inte visste jag att det kunde bli så snyggt med stora sådana. Och de har ju hjälpt mig att äntligen klara av armhävningar! Och den där gropen i benet/skinkan. Sjukt nöjd med den. Där sitter kraften som fick mig att göra megalånga grodhopp på ViPR-passet.

Bild 1: Slutet av juli. Bild 2. Mitten av januari

Vad jag vill jobba vidare på: Axlarna kanske... I know, de ser fina ut men det är när jag står i rätt vinkel och S.P.Ä.N.N.E.R ("så där ser du ju inte ut till vardags" sa Mr - jo då jag är ensam i badrummet ;) Magen vore ju kul att mejsa fram ännu mer någon gång i livet också. Men vi får se.

Det som förvånat mig absolut mest: Det här med fettet. Att extra hull lägger sig så smickrande på en muskulös kropp jämfört med en mager en. Istället för att bli till en dallrig jeanslinning lägger det sig som smekande mjuka kurvor runt mina höfter och lår och fyller ut BH:n. Love it! Märker även att det uppskattas av min andra hälft (trots att han diplomatiskt nog alltid ger komplimanger), vi klonkar liksom inte i varandras höftben längre då vi kramas ;)
Jo, jag vet att det inte är några oceaner späck direkt. The old me would tell me to shut up. Ni kaaanske kan se det på den här bilden nedan (ser ni, lår, höfter, boobs?) men enda anledning till att jag överhuvudtaget tar upp det är för att få er att fatta hur ni kan bli kompisar med fettet på samma sätt. Att det kanske vore idé att bygga muskler under det istället för att skala bort det in till benet (och ändå känna sig sladdrig)? Ja?

Bild 1: Slutet av juli. Bild 2. Mitten av januari

Kommer säkerligen att skriva fler reflektioner om detta de kommande dagarna. Vi kan älta detta ett tag :) Sen lägger vi ned kroppsfokuset några månader och sticker ut och springer!

49 kommentarer:

  1. Snyggt! Jag röstar fortfarande på axelpartiet :-) Det ger dig en fin siluett och schyssta proportioner. Men den där gropen då?!!! Give it to me!!!! Jag är så trött på min rumpa. Allt på min kropp gör som jag vill, mer eller mindre, men den där rumpan vägrar samarbeta. Får helt enkelt acceptera att den inte vill, eller äta upp mig lite så den först blir stor och sen kan bli hård :-) Lycka till med flytten!

    SvaraRadera
  2. Men jösses kvinna, vilken sjukt snygg rumpa du har! Härligt med såna här bilder, det peppar mig själv att ta tag i styrketräning på riktigt för att jobba till mera muskler och få till fina former!

    SvaraRadera
  3. Helt jävla grymt bra jobbat! Du är en sann inspiration!

    Kram Perla

    SvaraRadera
  4. Wow Elbe!! WOW! Jättekul att ha följt dig underden här perioden och få se resultatet. Vore jag du skulle jag ha svårt att gå över till löpning och riskera att tappa allt detta men hey that's me!

    Nu måste jag läsa in mig lite på HUR du har tränat. Jag är fortfarande PT-onlinekund hos Olga men en dag ska jag väl också lära mig lägga upp min egen styrka.

    Stort grattis igen till fina resultat!

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilka peppande bilder! Själv kör jag mycket löpträning nu, då jag måste få upp flåset (pinsamt dålig kondition). Kör två gympass i veckan,och planen är att öka muskelbyggandet, i sinom tid.

    Tack för inspirerande bilder!

    SvaraRadera
  6. Önskar det funnits en gilla knapp!

    SvaraRadera
  7. Bra jobbat!! Tack för all inspiration!

    SvaraRadera
  8. SÅ JÄKLA BRA! Grymt imponerad av dina resultat!

    SvaraRadera
  9. Gud vad häftigt. Det är verkligen sjukt snyggt med muskler!
    Får man fråga vad för rumpövningar du gör? Tycker det är svårt med variationen där, och du har ju uppenbarligen nått resultat.

    Snyggt jobbat!!

    SvaraRadera
  10. Sh*t vilka resultat! Du ser stark, frisk & tonad ut, strong IS the new skinny :D Vilken inspiration & tack för att du är så snäll & delar med dig av bilder, övningar etc!!!

    SvaraRadera
  11. Grymt jobbat bruden! Jag hoppas att det är ok att jag lagt ut en bild på dig samt länkat hit från min egen blogg?! Du är en härlig inspirationskälla! Hälsn. Sara

    SvaraRadera
  12. Grymt jobbat! Och fantastiskt resultat!!
    Vilka axlar...

    Börjar genast fundera på hur jag kan läga upp min egen träning för bättre resultat. Helt klart bilder att återvända till för att hämta inspiration. Tack för en toppenblogg!

    SvaraRadera
  13. Snyggt jobbat Elbe! Är själv sugen på att göra samma resa, men just nu är jag gravid igen så det får vänta till hösten eller så :) Tålamod..
    Lycka till med flytten idag!!

    SvaraRadera
  14. SNYGGT!!!! Älskar dina axlar!!! Du har fått fantastiska resultat och är en sann inspirationskälla! Fortsätt med det Elbe! Kram!

    SvaraRadera
  15. Vilken skillnad!!! De här bilderna åker fan upp på kylskåpet som inspiration!

    SvaraRadera
  16. Sjuuuukt! Får man länka till inlägget i sin blogg?
    Tog mina formbilder idag, ingen rolig syn!

    SvaraRadera
  17. Vad du har jobbat, starkt! Hur har du lagt energifördelningen mellan fett, protein och kolhydrater?

    SvaraRadera
  18. Strong is the new skinny, er det ikke det de sier? Du ser fantastisk ut, Elbe!! Og ja, lår-/benmuskelen er jo bare sykt fin:)) Grattis - nå løper vi!
    Siri

    SvaraRadera
  19. Fantastiskt jobbat! Så bra resultat och ändå har man fått intrycket av att du tränat "normalt". Alltså ingenting överdrivet åt nåt håll.

    Får man fråga- om du ens vet- viktskillnad på före och efter?

    SvaraRadera
  20. Jag sa det igår, oc säger det idag igen: jäklar va snyggt!! Motivationsbilder som tusan! Jag vill och kan också!
    Lycka till med flytten idag.

    SvaraRadera
  21. Jättefina resultat! Härligt med muskler!! :-)

    SvaraRadera
  22. Gud vad roligt att se före och efter bilder! och att du skrev att du ej har körtsombaraden. utan ökat med vikter och kört 40 minuters, kul och se denna skillnad! ger inspiration! Började med Zumba här om dagen, ska nog ta en "före" bild idag och se om det är någon skillnad om 3 månader :) Kul! :)

    SvaraRadera
  23. Jösses! Vad imponerande och inspirerande!

    SvaraRadera
  24. Vilken skillnad! Nu har jag hittat bra motivation! Tack!!
    Johanna

    SvaraRadera
  25. Gud vad du är bra! Grattis!! Skitsnygg :)

    SvaraRadera
  26. Finns det någon övning som är spec bra för att få den där "gropen" i skinkan?
    Grymma resultat!

    SvaraRadera
  27. Muskler är grejen! :) Du är så grym!

    SvaraRadera
  28. Läser ikapp, därav den sena kommentaren!

    Wow alltså, vilket jobb du har gjort! Och förändringen är så häftig, så snygg, så smickrande. Och det är så kul, ser jag bara före-bilderna tycker jag "wow, vilken fantastisk kropp, helt otroligt, tänk att se ut så där". och ser jag efterbilderna tänker jag exakt detsamma. Om samma kropp, som genomgått en förändring. För självklart var du fantastisk innan också, det är bara så COOLT att se hur kroppen kan svara på belastning. Varje liten muskel som plötsligt får användas, får mat, får växa. Jag är sååå imponerad... Ge dig själv en kram från mig!!

    SvaraRadera
  29. Shiiiit va grymt jobbat!! Man blir astaggad av att se bilderna! :D

    SvaraRadera
  30. Assnygga axlar du har fått! Verkligen! Här ska det tränas axlar! :D
    (Bra du är! Ser massa skillnad!)

    SvaraRadera
  31. Fantastiskt fina du!! Grymt!!

    SvaraRadera
  32. Grymt bra jobbat, muskler it is!!!

    SvaraRadera
  33. Fina resultat!

    Hur gick det till när du började gymma egentligen? Som den gamla skolgympahatare du var. Är du helt självlärd eller gick du hos en PT eller så först?

    Nu verkar du vara en hejare på att lägga upp träningen bra, men hur var det i början?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har varit bortrest över helgen så jag sitter och läser ikapp, och va himla roligt att se resultatet! Grymt bra jobbat!

      Radera
  34. GUd har ju hänt massor! :D Ser supersnyggt ut verkligen! LÄNGTAR tills den dagen jag har såna armar och ben! Gosh!

    SvaraRadera
  35. Fantastiskt vilket resultat. Märks väldigt tydligt på överkroppen. Väldigt fint!
    Tack för inspirationen (du är nog i världsklass tror jag), jag ska försöka vara ännu duktigare med styrketräningen framöver. Jag vill också se tydliga resultat! Samt ta ordentliga formbilder. :)

    SvaraRadera
  36. Vilket fint resultat! Stor skillnad :) Väldigt inspirerande :)

    SvaraRadera
  37. Måste bara fråga lite är nyfiken. På den första bilden till vänster hade du lite "Kärlekshantag" och lite på magen också antar jag. Och det är just de ställena jag vill komma åt. Några tips att få bort dom? Utan att köra dom här jobbiga konditionpassen?;) För jag kör oftast bara styrkepass och kanske ibland crosstrainer i 30-40 min. Svara gärna på hur du bar dig åt :)

    SvaraRadera
  38. Det jag undrar är hur du fått såna där fina liksom muskelkurviga former? Alltså du ser sjukt vältränad ut men ändå liksom så himla kvinnlig och inte alls bara senor och hud..!

    SvaraRadera
  39. fantastiska resultat, vilket grymt bra jobb! Inspirerande.

    Jag har länkat dig på min blogg och även lagt upp en av dina bilder härifrån, hoppas det är okej - säg till annars!!

    SvaraRadera
  40. Vilket otroligt snyggt resultat! Grattis och bra jobbat!

    SvaraRadera
  41. Sjukt bra jobbat! Vad inspirerad jag blir!! :)

    SvaraRadera
  42. Ida (yesidayes@hotmail.com)23 januari 2013 kl. 22:01

    Skulle veeeerkligen uppskatta ett svar!!

    När du tränat bröstmusklerna, har du fått större eller mindre bröst? Såg ut som om de blivit mindre på en bild, men det är ju svårt för mig att avgöra!

    Så, om du skulle vilja berätta så skulle det vara så himla snällt!

    SvaraRadera
  43. guuu du hade ju superfin kropp innan också! Men bra kämpat

    SvaraRadera
  44. Gud va snyggt! Tyckte du var fin innan med, men vad tonad du har blivit. Du ser så "slank" ut liksom, inget som hänger om man säger så. Fast och fin hahah :) bra jobbat!

    SvaraRadera
  45. Bästa inspirationsbloggen! Galet snygg kropp du jobbat fram! Undrar bara hur mycket du ökat vikterna vid varje pass? Vad startade du på? Börja blogga igen :-) Kram

    SvaraRadera
  46. Helt fantastiskt!! Vad peppad jag blev nu ! Har precis börjat styrketräna och har hållt på 2 veckor hittils ! Nu kommer jag definitivt köra på mer!

    SvaraRadera