söndag 8 januari 2012

Frukt och grönsaker efter säsong

Nu på vintern frossar jag i kål och försöker äta färre tomater. Men jag har en bit kvar ser jag... Den här tabellen är riktigt bra om man vill försöka äta enligt säsong! Den här guiden kommer från England (hittas här) men känns ändå rätt för våra breddgrader. Råd & Rön har gjort en mer specifik guide för oss i Sverige som finns här. Tack Jenny och Mainstreamalternativ för tips.

9 kommentarer:

  1. Vilken jättebra och överskådlig bild! : Ser att jag har en bit kvar jag med, hehe

    SvaraRadera
  2. Är det allmänt globalt eller specifikt för norden?

    SvaraRadera
  3. Herregud vilken bra fråga. Och jag har absolut ingen aning! Fick den mailad av en kompis.

    SvaraRadera
  4. Hihi oki, tänkte att det skiljer ju ganska mycket för typ sverige jämfört med grekland..

    SvaraRadera
  5. Vill börja med att tacka för en sjukt bra blogg och en grym inspirationskälla!! Dina före- och efterbilder är awesome! Jag har några träningsfrågor och skulle vilja ha lite råd... Jag har alltid varit relativt smal och alltid motionerat lagom med promenader och gympass. På senaste tid har jag dock skaffat mig en överflödig mage.. Den hänger över kanten på smaljeansen och står ut sådär fult mycket. Även sidorna och ryggen tycker jag har för mycket fett. Jag löper och gör vanliga magövningar som situps, men skulle vilja ha ännu fler och effektivare övningar som ger mig en snygg mage och rygg! Kan du ge tips på detta? Vore väldigt uppskattat :)

    SvaraRadera
  6. Tyvärr är den inte gjord för Nordiskt klimat och utbud men inte så långt ifrån, den är från England!:) Man skulle ju kunna göra sin egen!

    Här är den ifrån: http://eatseasonably.co.uk/

    SvaraRadera
  7. Jag har rivit ur en guide från tidningen Råd & rön som sitter uppklistrad i skafferiet. Bra också när man vill ha lite grön inspiration.

    Hittade den här länken: http://www.aktavara.org/Guide.aspx?f_id=9583 Det står också att det i första hand gäller svenskodlat, i andra hand medelhavsodlat.

    SvaraRadera
  8. Tack Jenny och Mainstream, ska lägga till det ni säger i inlägget.

    SvaraRadera