tisdag 3 januari 2012

Dagens kost

dagens lunch, färg färg färg igen!

Frukost: Smoothie på jordgubbar, ananas, vaniljproteinpulver, mjölk. Mandlar till, kaffe med mjölk

Lunch: Gårdagens middag; köttfärsbiffar med blomkålsris (stekte upp det i lite smör med curry - mums!) samt en klick lättkvarg, tacosås och sallad, ett äpple

Middag: Kållåda med kvarg och sallad

Kvällsmål: 'Glass' på kesella stavmixad med frysta hallon och blåbär plus vaniljproteinpulver och lite sötningsmedel. Kokosflingor och sötmandel över. GUD SÅ GOTT.

Energifördelning: 38% protein, 31% kolhydrater 30% fett

4 kommentarer:

  1. Jag som är mer av en äta-rätt-träna-mindre natur undrar hur du ser på det röda köttet, tex både till lunch och middag. Mitt enda nyårslöfte detta året är att hålla mig till max en dag rött kött per vecka (mycket fisk och kyckling). Det påstås ju tex att det röda köttet är boven till coloncancer bla. Jag vet inte mycket själv men vet att jag mår extra bra av fet fisk och att övriga familjen älskar kyckling. Har redan upptäckt att det kan bli knepigt med max en dag... Köttfärs är ju så bra på alla sätt..

    SvaraRadera
  2. Mm! Den där kesellaglassen låter verkligen jättegod! Ska testa!

    SvaraRadera
  3. AnnaPanna: Jag äter rätt lite rött kött i sin ursprungsform, helt enkelt för att jag inte gillar smaken faktiskt. Däremot är ju köttfärsen praktisk som du säger men vi äter rätt ofta kycklingfärs eller quornfärs istället! Jag tänker inte nämnvärt på det ändå för jag tror cancer kan uppstå av en kombination av riskfaktorer och äter man betydligt mer hälsosamt än medelSvensson ligger man nog steget före.

    SvaraRadera