onsdag 25 januari 2012

Smaljeansen testar: Star-bar


"Vad är det för konstiga... kolor som ligger här och där?" frågar Mr och tittar brydd ner i vasken på vad som ut som en halvtuggad fudgeklump. Ja, det kan jag förstå är svårt att gissa.

Svaret är att det är bitar av en proteinbar som jag tuggat på och spottat ut :) Efter att jag ätit av det läckra skalet av choklad och kola, alltså. För så var upplevelsen - mmm, mmm, toffee... mmhmm... hmmm! uhhm...!? uuuh! Beskt/torrt innehåll som inte kunde döljas. Men det sagt, tja - detta är bars med riktigt bra näringsvärde. Inte har de en chans mot en vällagad måltid, men bars, som har lång hållbarhet, brukar funka i väskan som backup-mellis. Så rättvist är istället att jämföra dem med andra panikjagärhungrignu-val av mat du skulle kunna göra en galen dag på stan. Innehållsförteckningen är lång och konstgjord förstås och det får ni själv avgöra hur ni ställer er till sådant! Går du på någon form av restriktiv diet kommer du att älska dem. Då brukar man kunna äta skosula bara den är chokladtäckt.

Näringsinnehåll per 100 g (1 bar är 55g)
Energi 365 kcal
Protein 36,0 g
Totalt kolhydrater 35,9 g
- varav socker 10,3 g
Fett 12,8 g
- varav mättat fett 4,9 g
Kostfibrer 2,4 g

Bra: God yta, bra näringsvärde, praktiskt med bars, bättre alternativ än snabbmat
Dåligt: Halväckligt innehåll, tillsatsgalna, rätt dyrt jämfört med annan mellis

Jag provade smakerna chokladkola och kola. Och jag köpte dem för ett presentkort som jag fick på den där fitnessmässan i Kista i höstas och fick alltså inte dem hemskickade av någon fiffig PR-människa (då hade det blivit pinsamt med den här recensionen!) Ska ni skicka bars, skicka delikata. Nej just ja, ni vet inte min adress.

1 kommentar:

  1. Jag bakade egna bars idag, blev mycket godare än köpe-bars. det var dessutom mycket enklare att göra än vad jag trodde!

    SvaraRadera