fredag 27 januari 2012

Recept: Proteinbröd

Ni frågar om brödet nedan och det är så simpelt som samma gamla bröd som jag lärt mig av Beata. Med lite modifikation! Men här är receptet igen:

3 dl sesamfrön
1 dl linfrön
2 tsk bakpulver
2 msk fiberhusk
1,5 tsk salt
2 tsk brödkryddor (finns i påse)
1 stor burk keso
6 ägg

Blanda alla torra ingredienser, rör sen i ägg och keso. Bred ut blandningen tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15 min (om din plåt är liten kan det hända att du behöver grädda det tjockare brödet i 20 minuter. Då kan du lägga lite folie över så att ytan inte bränns.) Ta ut och skär i bitar i ett rutmönster, c:a 15-20 bitar.

48 % protein, 43 % fett, 9 % kolhydrater

1 kommentar:

  1. Ätit obscena mängder färska räkor på sånt bröd idag. Gött! Och jobbigt mättande...

    SvaraRadera