onsdag 11 januari 2012

Crosstrainern - min febertermometer

Inför varje gympass värmer jag upp på en crosstrainer, en ellipsmaskin heter det kanske på svenska...? Helst den grå sorten inte den som är orange på mitt favoritgym och så måste det vara den som står längst till höger ; p

Som ni vet försöker jag ständigt köra någon liten halv procent hårdare och idag var det rekord! Kände mig riktigt pigg. Jag kör intervaller och sekunden efter att jag slutat mäter jag pulsen - mitt mål nu är att den under nedvarvningen ska sjunka under 115 inom 1,5 minuter (den sista halvminuten ligger den på omkring 175 numera). Och det gick nääästan idag : ) Älskar att mäta, räkna, jämföra! Med andra ord är den begynnande förkylning jag kände i förrgår och igår under dagen bortmotad.

Men när jag på väg att bli sjuk - då märker jag det redan under uppvärmningen. Herr crosstrainer talar om direkt att jag inte orkar lika mycket som vanligt och pulsen är märkbart högre. Och då är det bara att stiga av och gå hem. Eller köra ett stretchpass. För även om jag tränar ibland då jag är förkyld (snorig) fungerar det inte alls med feber och sjukdomskänsla i kroppen, totalt kontraproduktivt. Han är fin han, crossis.

5 kommentarer:

  1. Mellistips: 2 hårt vispade äggvitor, 1 msk jordnötssmör och 1 skopa chokladkasein.. Yummie!

    SvaraRadera
  2. Vad är det för snygga tights du har på dig??
    Måste ge dig credits för en grymt bra blogg!

    SvaraRadera
  3. Hur lång uppvärmning brukar du normalt köra?

    SvaraRadera
  4. Anonym: Låter grymt! Och nyttigt!

    Sabina: Tack! Menar du på denna bilden...? Har shorts ju :) Det är ett par hm-shorts som jag sprättat upp sömmen på så att de gick att få lite längre ;)

    Kaffe: 10 minuter nästan alltid. 5 om jag har ont om tid!

    SvaraRadera
  5. Detta med råa vispade äggvitor... Har provat men glömt, är det verkligen gott??? Låter ju så...rått.

    SvaraRadera