lördag 28 januari 2012

Oj vad jag bantar!

Näe, jag har inga riktiga bra råd om vad man äter som sjuk och jag har inte riktigt kunnat tagit till mig av era heller. Magsjukan kom tillbaka med full kraft och proteinbrödet vi mmm:ade åt ligger orört.

Det enda jag klarar att äta är:
Vitt bröd
Proviva-dryck
Fil/yoghurt
Glass

Kul va? Av dessa ovan äter jag i princip aldrig tre av fyra och den fjärde inte så ofta. Men jag bara får inte ned något med massor av protein! Tippar på att jag lyckas peta i mig max 1000 kalorier om dagen vilket får mina muskler att gråta. Neejää! Jag har inte vägt mig men gissar att jag gått ned flera kilon - mitt gamla jag skulle vara glad över denna 'gratisbantning'. Men vad är det som försvinner; jo vatten och muskler. I spegeln: tunn och slapp tjej med uppblåst mage.

Min kille skickade mig till sjukan så nu har de tagit lite prover (för att kolla att det inte är någon parasit typ) och doktorn sa: ät vad du vill, bara du äter : )

Blir ni fortfarande glada då ni går ned i vikt av magsjuka?

11 kommentarer:

 1. Jag skulle själagald om jag gick ned ivikt vid magsjuka!! Men jag brukar inte gå ned ett gram, har tom gått upp !!! i vikt vid magsjuka, trot eller ej.

  SvaraRadera
 2. Ja jag hurrar trots att nedgången beror på magsjuka, krya på dig!

  SvaraRadera
 3. Ne! Vet du! Något har hänt i mitt huvud! Inte friskförklarad från ätstörningar men jag känner att något stort har hänt! :) är gravid och tränar som jag gjorde innan, äter bra och varierat (tänker inte, jag är gravid och kan äta vad jag vill hela tiden) men jag har köpt mig proteinpulver för att vara säker på att jag får i mig tillräkligt, även sen när jag ska amma! Vill inte tappa allt "hull" muskler, rumpa och framför allt hår!! Det är framsteg, istället för att se fram mot tiden då kroppen kommer "rinna"av! :) kramar

  SvaraRadera
 4. Härligt att höra Becca! Små steg får man ta. Kram!

  SvaraRadera
 5. Såg något på tv om att ändra sin kost när man är sjuk, att då behöver kroppen snabb energi och väldigt lättsmält sådan, den är redan upptagen med att "laga sig" så att smälta protein och sådant är för jobbigt. Inte så konstigt att du bara får i dig vitt bröd, ät det så att du får NÅGON energi iaf! Kanske komplettera med nyponsoppa/blåbärssoppa och liknande. Glass är väl jättebra! Alltså inte jättebra i vanliga fall kanske, men nu...

  Jag blir inte glad över något när jag är magsjuk :-). Några eventuella förlorade kilon är ju tillbaka så fort man äter och dricker igen (iaf om det inte är så långvarigt som det varit för dig). Sen är det alldeles för starkt förknippat med "tvångsmatning" för mig eftersom jag varit så sjuk under mina graviditeter så jag har verkligen gjort allt för att få i mig något (fil i tesked tex, trots att jag vanligtvis avskyr fil) för att slippa bli inlagd med dropp...

  SvaraRadera
 6. Nej, jag brukar bli skitdeppig när jag är sjuk överhuvudtaget. Tappar matlusten helt och känner i hela kroppen att ingenting står rätt till.

  Hoppas du blir bättre snart!

  SvaraRadera
 7. Du tappar inte muskler på bara någon vecka. Va inte orolig!

  SvaraRadera
 8. nej, inte glad. jag fokuserar också bara på att få i mig tillräckligt mkt energi nu.

  krya!

  /K

  SvaraRadera
 9. Nej verkligen inte... Hoppas du blir bra snart!! Jobbigt att vara sjuk :-(

  SvaraRadera
 10. Nej!! Varken glad av viktnedgång eller sjukdom. Har du testat smörgåsrån? Med smör och ost kanske? Till lite rött te? Jag hoppas det är magsjuka, men kan inte låta bli att undra och oroa mig lite. Jag hade ju som du förra året, och det var i samband med flytt, nypåkommen grav., massa jobb, träning etc... Stress. Men som sagt, håller tummarna för att det är magsjuka, även om det låter elakt.

  SvaraRadera
 11. Jag hade magsjuka i nästan sex veckor i maj och juni. Det var efter en liknande period som den du just har gått igenom med bra träning och lite nya härliga muskler. Jag var alltså redan smal och fit men efter de veckorna med bara bröd, proviva och lite äpple såg jag verkligen ut som ett skelett. Det var inte snyggt någonstans! Men i och med att jag mådde pyton hade jag inte ork att bry mig om hur jag såg ut. Efteråt gick jag upp det jag förlorat men musklerna tog lång tid att få tillbaks. Var mao inte glad över "gratis" viktnedgång. Krya på dig!

  SvaraRadera