söndag 8 januari 2012

Crossfit grrrls: En egen liten låda?

Jo men hörni, apropå våren och att jag vill träna mer crossfit.

Jag, kotten och Mr ska ju flytta till den stadsdelen där Malin bor och vi surrade i kommentarerna häromdagen om hur coolt det vore med en egen box. För så heter det, inte ett crossfit-gym utan en crossfit-box. Vilket jag tycker är så löjligt coolt att jag försöker använda ordet i var och varannan mening. Lite som cell - alltså en terroristcell, ni vet sådana där organisationer där de liksom arbetar ihop utan att känna till varandras identitet... fast jag vill nog inte bli terrorist. Så jag får skaffa en box istället.

Malin, som troligtvis skulle ägna våren åt lika mycket besatt löpande som jag tänker om hon inte varit skadad planerat att crossfitta (okej, nä - vi säger träna crossfit märker jag...) desto mer. Och jag som tänker styrketräna med fokus på att bli en bättre löpare tycker att crossfit känns som ett ultimat komplementsträning till det mesta - heltäckande, funktionellt, resultatgivande och snabbt avklarat om det krävs.

En annan sak som tilltalar mig med crossfit är att det liknar skolgympan. I alla fall någon 70-talsvariant; romerska ringar, medicinbollar, ribbstolar, repklättring och en jäkla massa blodsmak. Och vad jag tyckte om skolgympan har jag ju skrivit här. Så det blir lite face your demons för mig. Jag gick dessutom på redskapsgymnastik en kväll i veckan som åttaåring, ryyyys (huvudet högre än alla andra och tvingades ha en gymnastikdräkt i lurex två storlekar för liten - bad idea).

Så, en dröm: Att hyra någon lite sunkig gymnastiksal i närheten på udda tider och dra dit med varann och alla vänner, släktingar och pojkvänner som också känner för att svettas som djur, och kidsen kan hänga på och kasta skumbollar och jaga varann runt plintar och sen drar vi allihop fram tjocka mattan och äter energibollar. Ja. Bra.

Ni kanske också skulle vilja komma? ;)

Crossfit girl in the making? Knästrumporna är ju i alla fall redan på plats...

15 kommentarer:

  1. Ja! Det låter hur mysigt och kul som helst!Tänk vad kul att leka och träna tillsammans med sina favoriter på det sättet! *ler stort*

    SvaraRadera
  2. Fast jag bor ju inte i er stad förstås ;)

    SvaraRadera
  3. Åh, jag vill! Är så sugen på att testa crossfit.

    SvaraRadera
  4. Ja, jäklar vad kul det låter! Synd bara att jag är sjukt otränad för tillfället... Men det skulle ju verkligen vara ett ypperligt tillfälle att träna upp sig igen :)
    Vilken stadsdel är det isf? Kanske du inte vill avslöja nu, men iaf vilken sida av stan?

    SvaraRadera
  5. Älskar crossfit ( om man nu kan älska ngt som gör en halvt spyfärdig emellanåt)! Vi har ett CF-pass i veckan på jobbet (på en bank, det kunde man inte tro)! Kolla in http://www.crossfitfootball.com/ för tips på pass :)

    SvaraRadera
  6. Fixa nu en crossfit-prova-på-event-grej så kommer vi från landets alla hörn och gör bort oss!

    I Lerum, utanför gbg, kan man testa crossfit vissa lördagar i månaden hos *vad heter de nu igen* paret Fernette (tror jag) som har en egen box. Jag är lite sugen men måste ha en fungerande axel. Och mer muskler...

    SvaraRadera
  7. Jag skulle komma! Om det inte var 20 mil enkel väg förstås... Kanske kan man ändå få komma på ett litet studiebesök?! :-)

    SvaraRadera
  8. Jag är definitivt på! Säg bara till ;)

    SvaraRadera
  9. Åh, jag la ut en film igår på vårat X-fit pass som gjordes utomhus :). SÅ roligt är det! Bästa träningen!!!

    SvaraRadera
  10. Klart vi ska har vår box Elbe. Vi får komma på ett bra namn för den också :)

    SvaraRadera
  11. Crossfit är denbästa träningsformen jag någonsin har provat - men så älskade jag också skolgympan! Går till crossfit i Århus, Danmark, så titta in på minblogg om du behöver inspiration til olika WOD's någon gång!

    Kram Vic
    Plainvic.blogspot.com

    SvaraRadera
  12. det vore ju superkul, jag tror att jag bor i samma stad som ni? Den kungliga alltså, men frågan är i vilket väderstreck ni håller till?

    SvaraRadera
  13. Cilla och Maria SR: Nordvästra Stockholm!

    SvaraRadera
  14. Näe, just till det väderstrecket hittar jag knappt. jag får träna själv.

    SvaraRadera