tisdag 2 augusti 2011

Skosulan


Ha, ha, ha... nä ni, mina hemgjorda proteinbars blev skitäckliga. Jag inser att jag inte besitter tillräcklig kunskap om livsmedlens beståndsdelar och hur dessa påverkas av ugnsvärme och varandra.

Det som började som en läcker, nötig smet kom ut som en torr, läderartad tjockpannkaka.

Jag inser, då jag googlar recept, att jordnötssmör är en bra ingrediens för framtiden. Väldigt svårt att få till det där sega annars. Nötter ger knaprighet, proteinpulver ger protein... jag hade äggvitor i min smet också men jag kanske borde vispat dem innan (eller strukit dem) för jag misstänker att detta var dödsstöten för skosulan.

Men näringsvärdet var ack så bra; 30% nyttigt fett, 30% protein, 40% långsamma kolhydrater. Om någon vill ha en skosula med grymt näringsvärde, skriv din adress i kommentarerna. Du får själv betala portot för den är väldigt tung.

Ack ja - gör om, gör rätt. Nu ska jag äta en polarkaka med margarin och ost, herre min skapare så gott. Kanske vardag för dig, men fest för mig!

Det började bra: mandlar, valnötter, jordnötter.

3 kommentarer:

  1. Var längesedan jag gjorde proteinbars sist men jag vill minnas att denna var rätt god http://aliceaugusta.shapemeup.se/2011/02/22/jakten-pa-den-perfekta-proteinbaren/ (även om proteinpulvret tillsammans med jordnöttsmöret gör att det gärna kletar sig på tänderna. Men smaken var bra!)

    Min första variant blev dock liksom din en skosula. Haha, eller, en tuuuung blöt svamp som inte alls var blöt utan svintorr men vägde som en blöt och smakade fullständigt skit. (:

    SvaraRadera
  2. Haha! Olga har gjort nån variant, tror med mosad banan i som alltså kanske är bäst efter styrka eller som extra treat. Läste också ett recept med mörk choklad och en hel del torkad frukt i så det är väl mer som godis...

    SvaraRadera
  3. Josefin: Åh, din hade riktigt bra näringsvärde, ska prova den tror jag!

    Beata: Hm ja det är ju svårt... gojibär kanske? Men jag gillar inte riktigt dem...

    SvaraRadera