måndag 1 augusti 2011

Recept: jordgubbssallad med prosciutto, getost och rostade valnötter

Middagssalladen igår blev försvinnande god! Om ni inte provat jordgubbar i sallad än så är det dags nu.

Blanda:
  • Sallad (babyspenat och ruccola till exempel)
  • Skivade, söta jordgubbar
  • Smulad getost
  • Prosciutto klippt i strimlor
  • Valnötter som torrostats i stekpanna
  • Kanske sockerärter?
Dressing på olivolja, balsamvinäger (supergott till jordgubbar!), honung, svartpeppar och flingsalt.

En antioxidantbomb med nyttiga fetter. För mer protein - prova med strimlad kyckling i.

Har ni provat att rosta nötter och frön i stekpanna? De får en helt annan doft och smak. Särskilt hasselnötter, de blir fantastiska och tappar den där beskheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar