Idag blev det som sagt en powerwalk på löpbandet, intervaller, i rejäl lutning. Svettigt men inte muskelnedbrytande skulle jag säga = okej en vilodag. Igår glömde jag nämna att jag körde 10 minuters intensiva intervaller på löpbandet efter styrkepasset också, det kändes tokbra. Löpningen börjar äntligen, äntligen gå från flåsande till flygande - en känsla jag haft förut och längtat så efter att känna igen.
Det där med maten är svårt. Jag är lite vilse känner jag! Efter att ha ätit så enformigt och strikt i en hel månad.
Jag vill ha tid nu efter formtoppningen att släppa allt mattänk och bara äta det jag vill, det behövs liksom en avgiftning då man räknat kalorier och vägt all mat i flera veckor. Det är ju - tycker jag - absolut inget man ska hålla på med i längden, om man inte ska ställa upp i Luciapokalen i december.
Igår då jag åt polarkaka och idag då jag blev bjuden på en vanlig ostmacka fick jag rejält magknip efteråt. Har magen blivit känslig då jag inte ätit vitt mjöl på länge?
Har själv upplevt samma sak när jag ätit bröd efter en lång stund utan. Åt en macka på jobbet häromveckan och mina jobbarbyxor som vanligtvis är ett par storlekar för stora och med nöd och näppe hänger kvar på höften, satt tight och spänt över en ballongliknande mage. Kroppen vänjer sig fort! "Matigare bröd" ex. ösötat rågbröd med hela korn eller surdegsbröd fungerar bättre för min mage. Men det är ju bara att prova sig fram!
SvaraRaderaÅh vad gott det såg ut!!! Lax är ju så himla gott.
SvaraRaderaJosefin: Ja det verkar ju logiskt egentligen. Jag är inte en brödälskare egentligen så jag tror jag nöjer mig med finncrisp och Nystart och annan god mat förstås!
SvaraRaderaEmelie: Ja, och så lättlagat också. Sesamfrön tycker jag är en hit till.