lördag 21 juli 2012

Recept: Frökex/knäckebröd

Klart godaste varianten hittills! Kokosfett + äggvita håller ihop brödet bättre och ger fin smak (smakar ej kokos).

1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 msk kokosolja
1 äggvita
lite vatten
0,5 tsk salt

Blanda ihop allt, vattnet är till för att späda med så att inga frön känns torra. Tänk att smeten ska vara fuktig och som en riktigt tjock gröt - absolut inte rinnande eller krämig! Låt sedan stå i minst 20 min. Häll ut på bakplåtspapper, lägg ytterligare ett papper ovanpå och kavla ut i kanterna så noga du kan. Grädda i ugnen i 50 minuter på 150°C, stäng sen av ugnen och låt brödet stå och torka ytterligare på eftervärme. Dra bort papperen, bryt i önskade bitar.

3 kommentarer:

  1. Nämen va lustigt, jag sitter precis och mumsar nybakt fröknäcke! Fast ett annat recept, gott det med! Testar detta nästa gång.

    SvaraRadera
  2. Ett annat tips är att öka linfröna till 1 och en halv dl plus lite andra fröer, vad man gillar helt enkelt. Varken äggvita eller kokosolja behövs då linfröna är gelartade och binder ihop allt ändå! Havssalt och rosmarin på! Bästa som finns:)

    Kram Erica

    SvaraRadera