söndag 8 juli 2012

Benet, håret

Hej! Tyst från mig idag, fullt upp här hemma då jag varit gräsänka. De lugna stunderna prioriterar jag kaffekoppen och söndags-DN :-)

Nu är Mr hemma med lillasyster i släptåg och de är ute med kotten, bliss! Innan dess åt de dock av misstag upp pannkakorna jag hade gjort inför vår tågresa till landet imorgon men man kan inte få allt :-) Synd att jag haft i så mycket spännande och dyrbara ingredienser... desto större orsak att baka matmuffins ikväll igen, funkade ju prima på senaste flygresan!

Nu låter det som om jag passat fyrlingar ensam i en månad men saken är den att jag är lite halt - skadade mig på cykeln igår. Och fick en liten chock. Cykeln stod mot cykelstället och kotten satt på, jag hade tagit av hen hjälmen för att låsa fast den men ville inte lyfta ur hen för det var trafik omkring. Plötsligt välter cykeln ifrån mig. Och ned mot stället på andra sidan med vassa pinnar i stål! Kottelill gallskriker och klagar på ont i huvudet men jag tackar änglavakten för pinnen snuddade bara vid tinningen, oklart vad som stoppade cykeln från att välta helt, då skulle kotten fått hård metall rakt in i huvudet. Vill kräkas då jag tänker på det och blev rätt chockad, således märkte jag inte att hela min vad var uppskrapad förrän på kvällen. Den ömmar då jag går, vet inte riktigt om muskeln är skadad eller om det kommer påverka träningen. Så jag ska bara köra några lätta intervaller ikväll, får inte tappa formen.

Nej nej vänta jag skojar :-) Hann ni klicka upp kommentarorsfältet? Jag ska självklart vila mig ;-)

Jag hoppade i duschen så fort avlastningen anlände idag och provar nytt balsam (jag kör ju no poo/balsammetoden ni vet). Mitt älskade COOP Extra (9.90 för 500ml!) tyckts inte riktigt fixa smörhåret jag fått av denna luftfuktighet. Eller så var det bara dags att variera sig lite! Garants Såklart (Willys, Hemköp) ska utvärderas. Ni andra som kör BM, behöver ni byta sort nu när man är sommarsvettig? Någon som har tips på [tillåtet] bra balsam som verkligen djuprengör?

13 kommentarer:

 1. haha vad intressant. har också använt coops 10kronorsbalsam och har också precis bytt till såklart.
  tyvärr verkar inte balsammetoden funka för mig för både coops och såklart funkar inte riktigt. visst, håret är rent och ser fint ut i 1.5 dagar men jag är van vid att det är rent längre. speciellt nu när jag varit sjuk och hemma så borde det inte bli fett på en dag liksom.
  jag använder annars bikarbonat/citron och det funkar mycket, mycket bättre, men det är ju lite jobbigare att hålla på med. så allt som allt är jag mer nöjd med såklart än coop (som är lite för sliskigt/svårt att tvätta ut) men trivs mest med bikarbonatmetoden!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag bara skumläste, men jag vågar inte läsa noggrannare. Stål i huvudet eller nåt, det räckte... Tur ändå att det gick bra!! Ta det lugnt med intervallerna ;-)

  SvaraRadera
 3. Herregud vad läskigt! Jag är glad att det gick bra!!

  SvaraRadera
 4. Jag hade Allvarliga problem med mitt hår förut. Jag tvättade det på morgonen innan jobbet och det var fett och smutsigt vid 0900. Jag testade no poo men det fungerade inte alls för mig. Jag hittade ett miljövänligt(kan lämna flaskorna i naturen så bryts de ner) alternativ som har gjort under för mitt hår. men det kostar mer än 10:- på ÖoB och jag har läst många framgångssagor tack vare no poo och det är toppen att något så billigt och okomplicerat funkar!

  SvaraRadera
 5. Ekologiska ONE som finns på Apoteket kronan använder jag oftast, ett av mina favvobalsam. Och det ska, vad jag vet, även vara godkänt vid BM :-)

  SvaraRadera
 6. Prova att använda SLS-fritt schampo emellanåt. Jag är hyfsat ny med balsammetoden (hållt på ett par veckor) och har fått använda det en gång hittills för att få ur fettet ordentligt ur håret. Kan tänka mig att det kommer behövas typ en gång varannan vecka eller så. Använder då The Body Shops Rainforest Moisture schampo. Använder även det balsammet i samma serie som vårdande balsam. Väldigt dyra men är bra och räcker länge.

  SvaraRadera
 7. Jag har kört med Såklart sedan årsskiftet och det gav inte fullt ut det resultatet jag var ute efter. Tänkte byta till något annat men kom aldrig till skott och nu tror jag att håret och Såklart har blivit riktiga kompisar, äntligen! Man får nog ha lite tålamod med balsammetoden och viktigast av allt när det gäller att få bukt med fettet - gnugga, massera, osv, länge! Inte att föredra dagarna efter ett axel/tricepspass :-)

  SvaraRadera
 8. Jag kör Wackra. Tycker det luktar gott, det parfymerade, och funkar skitbra. Dock har de flesta apotek slutat med det tyvärr men jag köpte upp ett lager på nätet.

  SvaraRadera
 9. Jag kör Wackra. Tycker det luktar gott, det parfymerade, och funkar skitbra. Dock har de flesta apotek slutat med det tyvärr men jag köpte upp ett lager på nätet.

  SvaraRadera
 10. Jag kör Wackra. Tycker det luktar gott, det parfymerade, och funkar skitbra. Dock har de flesta apotek slutat med det tyvärr men jag köpte upp ett lager på nätet.

  SvaraRadera
 11. Känner tyvärr inte igen balsamproblemet men djuprengör? Det är väl schampot som rengör? Balsamet sköter ju liksom bara om håret lite efteråt. Om mitt hår fettade sig skulle jag skippa balsamet och bara ha lite balsamspray i topparna sen om det var svårt att kamma :)

  SvaraRadera
 12. Jag har också testat såklart, det funkade okej. Men inte riktigt hundra. Nu kör jag på neutrals balsam, vilket fungerar bäst hittills. Det rengör bra, är lätt och enkelt att få in i hårbottnen och oparfymerat.

  SvaraRadera
 13. Men fy, vad otäckt med trillande kotte på cykel! Hjälp! Jag förstår att du blev chockad och inte märkte att du själv gjort illa dig! Det är såå läskigt när nåt händer (eller nästan händer) med de små! Man blir som i en bubbla.. Jag är såå glad att det gick bra med din "kottelill"!

  Nja, jag var inte så förtjust i Såklartbalsamet. Men det var jag inte i Coops balsam heller.. Coops gjorde mitt hår alldeles för flygigt och med Såklartet blev det för tungt och balsamet kändes svårt att skölja ur.

  Änglamarks balsam gillar jag.
  Och Wackra, men det går kanske inte att få tag i längre?
  Och om man inte har nåt emot lite parfym i balsamet så funkar även L'oreals lila, nutrigloss eller vad det kan heta. Det blir nog bäst hår på mig av det. Fast jag vill helst ha parfymfritt, egentligen.

  Själv har jag gått rejält nopoo här, haha, och kört water only ett tag nu. Är inne på ungefär sjätte veckan och håret har fått helt nytt liv (till det bättre, då). Fast jag vill inte utvärdera metoden på riktigt förrän tio veckor har gått, det verkar vara den "magiska gränsen" man talar om. Så det blir väl en utvärdering inne hos mig i mitten av augusti eller nåt. Men jag skriver ännu inget om det i bloggen, jag vill ju inte att runtströvande folk ska tro att jag är helt tokig eller nåt *flinar*


  Men mina balsamrekommendationer är änglamark, wackra och l'oreals lila.

  SvaraRadera