onsdag 18 juli 2012

Mumstips

Alla nötter och frön blir verkligen så mycket godare då man rostar dem någon minut i en varm stekpanna.

Jag brukar göra det då jag lagar mat men idag provade jag rostade nötter på min kvällsfil. I die. Mums! Kanel till.

Fil är det dock inte egentligen utan kvarg utrörd med mjölk. Och i sällskap med några frömackor och te är det dagens middag, vi är för trötta och varma för något annat idag.

5 kommentarer:

  1. Åh vad gott!

    Vi rostade pumpafrön till vår äpple/morot/ingefära-sallad igår (eller var det i förrgår? Dagavill är bara förnamnet..) och barnen åt och åt och åt och sa att de smakade som popcorn, hihi.

    SvaraRadera
  2. I sallad är det ju bara helt fantastiskt. Dessutom gillar min dotter det. SÅ mycket bättre än godis!!

    SvaraRadera
  3. Kika gärna in på min blogg som på bara 2 mån blivit en av de största på vimedbarn. :)

    / Annika från Göteborg

    Just nu pågår 4 tävlingar på bloggen med olika vinster :)

    SvaraRadera
  4. Enligt mig blir smaken något blaskig när man blandar kvargen med mjölk, därför brukar jag blanda med markattens kokosmjölk (ekologisk, innehåller inga konstigheter och bara 1,5g kolisar per 100g om jag inte minns fel), sååå gott! :)

    SvaraRadera
  5. Jag brukar rosta en massa olika nötter, fröer och kokos, ösa på kanel och sedan förvara det i en burk så det räcker som müsli i flera veckor. Så satans gott tillsammans med hallon och kvarg!!

    SvaraRadera