fredag 6 juli 2012

Lilla fröken citron och om att unna sig

Dålig dag idag, PMS i intågande plus lågtryck men ibland kan man ju vara ledsen/sur av alldeles enskilda orsaker! Morgonen började stressigt, ett tag trodde vi att vår cykelvagn var stulen också, jag har magont och lite semesternerver (sista arbetsdagen idag). Så skriv bara ängelkommentarer tack. Eller nåt :-)

Något som också retar tjurnerven lite är det faktum att gårdagen blev lite dum matmässigt, lunchen blev okej och middagen okej men mellisen tja, vi hade kakbröd hemma (typ sånna små runda polarkakor) som jag är lite smått beroende av och då kotten åt mellis åt jag också. Var stressad och lite orolig och då dämpar ju vitt bröd så skönt (!?) Typ 5 stycken. Plus ett par till tillsammans med middagen. Och så lite Start på lunchen, fråga mig inte varför, fanns här på jobbet...

Absolut inget beteende jag tänker göra någon stor grej av. Skriver av mig det här nu, glömmer det sen, en ny fin dag har redan börjat. Det råkade bli en sån mellis igår helt enkelt och ser man på hur jag brukade äta en gång i tiden och hur många människor äter så var det en helt vanlig dag. Mackmellis. Det är okej.

Men säg inte att jag "ska unna mig" för det där är egentligen raka motsatsen. Att unna sig i min bok, det är något jag ska göra ikväll! Då blir det en god, stor, nyttig middag och sen förmodligen smågodis eller choklad. Gott! Härligt! Bra! Självvalt!

Däremot att baserat på stress och självömkan äta vetemjölsmackor till mellis är gott för stunden (men inte sååå gott att det är något jag vill 'unna mig', vore det det så skulle jag göra det regelbundet och ärligt talat så kände jag knappt smaken så stressat som jag åt) och resulterar oftast i:

att jag äter 5 mackor istället för 2
att jag får lite magont (magen ovan vid mkt spannmål)
att jag blir sötsugen på kvällen efteråt samt ibland kommande dagar
att jag blir snabbt hungrig igen

Avslutningsvis hörni, då jag skriver sådana här lite längre inlägg om mattankar i bloggen så får de kanske utåt sett en tyngd och viktighet som de inte har i mitt liv egentligen, hoppas ni kan ta med det i beräkningen. Jag sitter alltså inte här på jobbet och dunkar huvudet i skrivbordet och tänker "mackmellis! mackmellis! livet är förstört!". Jag bara fokuserar på sånt i bloggen just nu, allright? :-)

11 kommentarer:

 1. Känner igen mig så väl, i allt egentligen (förutom att jag blir rätt ledsen och besviken på mig själv). För mig känns det också så tråkigt i dom stunderna, för jag njuter inte och mår dåligt (fysiskt)efteråt = bara dåligt. Men det är så lätt att falla dit i dom situationerna, det är precis då jag äter en massa också. Senast insåg jag att det är precis det jag behöver då, att sysselsätta mig med annat. Så går det inte att sysselsätta mig med en aktivitet så äter jag, men äter något som tar lång tid att äta och som tillför något positivt. Senast blev det en ask blåbär och en hallon. Fungerade faktiskt förvånande väl.

  Sänder en massa styrkekramar till dig, hoppas att du får en fin fredag!

  SvaraRadera
 2. Känner också så väl igen mej. Särskilt när fröken röd är i antågande. Denna helgen blir det tjejhelg hos mina kusiner, vilket kommer innebära godmat, gott vin, drinkar, och säkerligen endel godsaker i form av godis eller annat "skräp" men vad gör det om 100 år? Jag är nöjd om jag kan hålla mej i skinnet hyfsat under veckorna och inte braka all för mycket under helgerna, men jag måste få leva oxå!

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig så väl. Börjar det spåra ur så vill det gärna fortsätta. tror att det är bra att tänka som du, gjort är liksom redan gjort det är ingen ide att hålla på att sparka på sig själv utan se framåt och välja bättre nästa gång istället

  SvaraRadera
 4. Tur att det va en ny dag idag så du kunde göra bättre ifrån dig :) slips kommer att hända, det stora och det bra är att man inte FORTSÄTTER utan att man faktiskt vaknar dagen efter och sätter stopp :)

  SvaraRadera
 5. Vi har vår cykelvagn i hallen, inga stölder men smutsigt och i vägen. Ingen bra lösning verkar finnas på detta...

  oj, hade tänkt längre inlägg, men 00 måste göra gymnAstik m 2åring (som hjälper till på tangenterna)

  SvaraRadera
 6. Instämmer i dina ord om att unna sig. Det är inte att unna sig att trycka i sig fem vita mackor, om det inte är det man vill ha. Men att äta en skål godis efter middagen på fredagkvällen är det. Trots att det ju egentligen är sak samma. Det är inte så mycket VAD man äter, utan just HUR man äter. Och väldigt svårt att sätta ord på... Hoppas denna dagen blivit bra, och att du njutit din skål ikväll! :-)

  SvaraRadera
 7. Jo, men du må jo kunne unne deg..NEIDA, just kidding. Helt ening i det du skriver, det blir så fel å si "unna sig"om sånn spising. Unna sig er noe annet. Amen, Elbe. Ha en fin helg, trots PMS...(jeg er på vei ut av the fog...og inn i semestermodus!..)
  Siri:D

  SvaraRadera
 8. Haha, men hade varit lite kul om du satt sådär och skrek mackmellis, undrar vad kollegorna hade trott! Skämt åsido, jag uppskattar dessa inlägg, det är funderingar som jag också har, och tycker är intressanta. Hade själv en polarbröd-med-barnet-incident i veckan, men den fick faktiskt äkta unnarstatus. smör smältande i solsken och lugnt delande på ett par skivor, fint!

  SvaraRadera
 9. Jag vet precis vad du menar, sitter just nu med en värkande mage och illamående känsla efter fyra portioner jordgubbspaj med glass och vaniljsås. Första portionen var supergod, hemmagjord, nygräddad smulpaj paj på egenplockade jordgubbar, MMM! Andra portionen var också god men sen vart jag verkligen mätt. Ändå går jag och tar en bit till, och så en till.. och avslutar med en extra sked vaniljsås. Varför kan jag inte stoppa mig själv i tid? Naturligtvis tillåter jag mig själv att äta sött men jag önskar att jag äta med måtta..

  SvaraRadera
 10. Så sant! Jag har också PMS nu och för mig innebär det att jag äter som en häst.. Det finns liksom ingen botten och jag får i mig hur mycket som helst. Även om jag äter mycket vid måltiderna så blir det oftast småätande mellan. Att äta sånt som inte är bra för kroppen gör ju andra hela tiden, och även om det är av fel anledningar jag gör det så har jag accepterat att jag har ett par såna dagar när jag har PMS, för jag vet att jag går tillbaka till min vanliga aptit och det energiintaget som är normalt för mig så fort dessa dagar är över. Från början tyckte jag att det var jättejobbigt, men när jag vet anledningen känns det mer okej och jag bryr mig inte längre om att få ångest över det!

  SvaraRadera
 11. Polarkakor! Döden för beslutsamheten. Jag är där ibland också.

  SvaraRadera